Legújabban repülőn hordja be a menedékkérőket az olasz kormány Afrikából

Az új program keretében tegnap érkezett meg az első 51 afrikai különjárattal Róma katonai repülőterére az ENSZ nigeri táborából.

A menedékkérőket Matteo Salvini, a jobboldali Liga párt vezetője és olasz belügyminiszter fogadta a repülőtéren, és arról beszélt a sajtónak, hogy ez volt a kormánya első ilyen akciója, de nem az utolsó, hanem egy egész sor ilyen járat fog még érkezni.

Nem csupán arról van szó, tudatta az olasz belügyminiszter, hogy közeledik a karácsony, és ezért ilyen nagylelkűek, hanem az a célja, hogy Olaszország ily módon megszervezett humanitárius folyosókkal nyissa meg az ajtaját a valóban háborúk és a szenvedés elől érkezőknek, a szabályozott, pozitív és ellenőrzött migrációnak. Miközben teljes mértékben meg akarja szüntetni az embercsempészek hajóin érkező migrációt, amely a bűnszervezeteket táplálja bevétellel.



A képen: Salvini a repülőn érkezett afrikai gyerekekkel

Salvini egyben hitét fejezte ki amellett, hogy a menedékkérők ilyen jellegű érkezése elő fogja segíteni az olaszországi integrációjukat, a kultúrák egymást építő találkozását, és az afrikai gyerekek a fiaikká és a testvéreikké válnak majd az őket fogadó szervezetek gondos törődése révén.

Ennek a humanitárius folyosónak a keretében 31 szudáni, 9 etióp, 6 eritreiai 4 szomáliai és egy kameruni érkezett meg Rómába, jórészt családok, köztük 19 kiskorú. 15-en már rendelkeznek közülük menekültstátusszal, a többiek pedig menedékkérők. Az ENSZ vitte el őket Líbiából a nigeri táborába, és onnan szervezték meg az útjukat Olaszországba. Az újonnan Olaszországba érkező afrikaiakat a XXIII. János pápa közösség fogja elhelyezni családi házakban.

A ligás belügyminiszter még azt is elmondta a sajtótájékoztatóján, hogy szerinte minden olasz egyetért az olasz kormány ezen tettével, azonban a közösségi oldalán a róla szóló bejegyzések alatt hemzsegnek az akciót ellenző hozzászólások.

Íme néhány közülük:

“Mi olaszok nem fogadhatjuk be a világ összes rászorulóját! Elég volt a befogadásból, le kell zárni a tengeri, szárazföldi és határokat. Salvini miniszter, gondoljunk a szegény olasz népre is, újból elismétlem, Olaszország már nagyon sokat adott!”

“Tekintve, hogy repülőn utaznak, menjenek más európai országokba. Miért mindig ide jönnek?”

“A fiam 50 éves, és munkanélküli. Két gyereke van , az egyik még csak 2 éves. Nekik senki nem segít. Az égvilágon senkit sem érdekel a szegény olaszok problémája!!!”

“Most majd mindenki repülőn fog jönni, vigyázzunk csak ezekkel a nyitásokkal. Azt mondtuk, hogy stop invázió, és elsőként a szegény olaszokkal fogunk törődni. Számomra ez nem egy jó jel, Olaszország már bőven sokat adott. Zárjuk le a repülőtereket.”

“Salvini, én rád szavaztam, veled vagyok. De azt látom, hogy egyre egyre rosszabb a helyzet a munkával, hetven százalék adót fizetek, a nyugdíj még messze van!! Ne csapj be minket te is…”

“Azért szavaztam talán rád, hogy a repülőket lássam, és ne a hajókat. Nevetséges.”

“De honnan tudjuk, hogy tényleg menekültek? Ki állapította meg? Miként?”

“NEM létezik semmiféle háború Kamerunban. És Etiópiában és Eritreában is véget ért már régóta. Nem régen nagy ünnepségek voltak a határon. A külügyminiszter tájékoztassa Salvinit!!!”

És még hosszan lehetne folytatni az ilyen és hasonló jellegű hozzászólások hosszú sorával, ami azt bizonyítja, hogy Salvini hívei ezúttal egyáltalán nem értenek vele egyet. Van néhány pozitív reakciói is az afrikaiak repülőn érkezésére, de őket végül mindig lehurrogják a többiek.

Valóban megdöbbentő, hogy Matteo Salvini most már szinte teljesen úgy beszél, mint ahogy az európai migrációpárti politikusok. Pedig nyilvánvaló, hogy így sem tudják ellenőrizni azt, hogy kik érkeznek, így sem biztos, hogy integrálódni fognak. Valamint ilyen alapelvek mellett is akár afrikaiak száz millióit lehet beszállítani Európába.

Ilyen alapon akár minden etiópiainak, eritreiainak, szomáliainak, szudáninak, kameruninak, stb. joga van menedékkérőként Európába jönni immár repülővel. Ezzel a módszerrel elegendő nekik csupán Nigerbe menni, és máris az ENSZ-hez fordulhatnak. Ott meg azt mondanak, amit csak akarnak, hogy ki hogyan üldözi őket, milyen szegénységben élnek, stb.

A humanitárius folyosók sem oldanak meg semmit a fekete kontinens gondjaiból, és még csak az sem, ha egész Afrika lakosságát elhozzák Európába repülővel. Itt is ott folytatják a dolgaikat, ahol otthon abbahagyták. A szokásokat nem változtatja meg a fizikai helyváltoztatás. De a jelek szerint nem is a változás az igazi cél.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-accoglie-i-bambini-niger-aereo-unica-arrivare-italia-1602015.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/politica/2018/11/14/migranti51-a-roma-con-corridoi-umanitari-salvini-li-accoglie-questa-e-la-strada-giusta_db5bf9c8-7fc7-44d2-904b-b99abe2f1282.html

https://tg24.sky.it/politica/2018/11/14/51-migranti-arrivati-da-corridoio-umanitario-niger.html

https://www.repubblica.it/cronaca/2018/11/14/news/migranti_51_in_arrivo_in_italia_con_corridoio_umanitario_da_niger-211626594/

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1062684680535851008

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1062700054111272961

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre