Új városokat vizionál az öt csillagosok guruja

Az olasz Öt Csillag Mozgalom egy igen rejtélyes politikai formáció. Általában csak egyszerűen populistának, rendszer- és elitellenesnek szokták őket leírni. De jobban megvizsgálva őket kiderül, hogy valójában annak a globalista elitnek valamiféle populista megnyilvánulása ez a párt, akik saját maguk akarják valójában alapjaiban megváltoztatni a rendszert. Beppe Grillo humorista, az 5 csillagosok valódi vezére a napokban arra tett utalást, hogy újra kell tervezni a városokat, a mobilitást, az energiát.

Jobban megvizsgálva az 5 Csillag Mozgalom populista mivoltát arra a megdöbbentő következtetésre lehet jutni, hogy rajtuk keresztül a globalista gazdasági elit valójában azokat a legvadabb új elképzeléseit népszerűsíti a világról, amelyekre még más hagyományos fórumok sem hajlandóak. Elegendő ehhez csak megnézni a mozgalom gurujának a blogjának a témáit, és máris képet kapunk ennek a politikai formációnak az igazi természetéről.


A képen: Beppe Grillo “Álmatlanság” című művészi körútja plakátja

Itt van mindjárt pl. a bevándorlás kérdése, amelyet Grillo blogja igen sajátosan közelít meg. Egy 23-ai bejegyzésében egyenesen arról ír egy amerikai kutatás alapján, hogy az, ha az ember külföldre megy élni, az növeli a tudatosságát. Valamint ezenkívül is még sok más haszonnal jár, nagyobb elégedettséget hoz az életben, csökkenti a stresszt, és növeli a munkában a teljesítményt. Ez azért sokkal inkább migrációpárti megnyilvánulásnak tekinthető, mint bevándorlásellenesnek, habár a mozgalom a múltban ez utóbbinak hirdette magát, és így rajta is maradt ez a címke.

Valójában a mostani választási kampányukban is szinte egy szót sem ejtettek a migrációról. Egyébként sem beszélnek róla már egy jó ideje. Ki sem nyitották a szájukat pl. a brutális maceratai gyilkosság kapcsán sem, amelynek során három nigériai drogdíler nemcsak hogy megölt egy olasz lányt, hanem akkurátusan még fel is darabolták a tetemét, valamint kannibalizmus gyanúja is felmerült. Persze ez az eset igencsak ellentmond a fenti bejegyzés azon elképzelésének, hogyha az ember egy másik országba megy dolgozni, az növeli az én-tudatát.

Ez utóbbi egyfajta pszichológiai zsargonban azt jelenti, hogy az illető belép egy az átlagos személyiségen túli, mondhatni transzperszonális tudatosságba, amely aztán nagyon jótékonyan hat a jellemére. Maga ez a pszichológiai átélés, még igen üdvös is lenne, azonban a tapasztalatok sokkal inkább azt mutatják, hogy azok a migránsok, akik nem élik meg ezt a lelki katarzist igen nagy pusztítást visznek végbe elképesztő bűncselekmények és terrortámádások formájában Európa-szerte. Valamint igen kétséges az is, hogy ez a fajta tudatosság növekedés a migráló emberek valódi változást hozó kritikus tömegét érintené. Sokkal inkább az a jellemző, hogy pl. a muszlimok tömegesen mélyen ragaszkodnak a vallásuk adta hagyományos énképükhöz az új kulturális közegben is. Beppe Grillo bejegyzése azonban mindenképpen felfedi a bevándoroltatók ideológiai hátterét, ami végeredményben még jó is lenne talán önmagában, ha meg is valósulna a gyakorlatban.

Grillo további bejegyzései is azt mutatják, hogy szerzőjük többnyire olyan témákkal foglalkozik, amelyek valójában nemhogy elitellenesek, hanem éppen hogy annak a legkedvencebb témái. Ilyen pl. az erkölcs relativitása; a szegénység a pénz hiánya, és semmi köze a jellemhez, így azt nem lehet neveléssel megoldani; a robottechnológia; a munka nélküli társadalom, amelyben a robotok dolgoznak, és az emberek egy születési alapon járó jövedelemmel boldogan önmegvalósítanak; és így tovább.


A képen: Beppe Grillo a sajtóhoz beszél

Beppe Grillo az 5 Csillag Mozgalom parlamenti sikere után azonban már nemcsak a blogján “hasított”, mivel már bizonyára úgy érezte, hogy itt az idő impozáns eszméit a hagyományos kummunikációs közeggel is megosztani. Miután szombaton megválasztották egyik fő emberét, Roberto Ficot, az olasz képviselőház elnökének, a következőket mondta le az egyébként korábban mélyen megvetett sajtónak az eljövendő kormányalakítás kapcsán:

“Nem tudom mi fog történni, és nem foglalkozom ezekkel a posztpolitikai, posztkrónikás kérdésekkel, ezekkel a rendkívüli srácaim foglalkoznak.”

“Valami új van születőben, azért mert a világ más. Nem mi vagyunk rendszerellenesek, a rendszer magától ért véget, mi annak csak egy kis lökést adtunk. Most újra kell tervezni a városokat, az energiát, a mobilitást. 30, 40, 50 éves tervet kell készíteni.”

“2030-ben egy milliárddal többen leszünk, és mi az öregek, az idősek népe vagyunk, több a 70 éves, mint a 20 éves.”

Egy dolog mindenképpen nyilvánvalóvá válik Beppe Grillo blogja és egyéb megnyilvánulásai nyomán, hogy őt és társait egyáltalán nem érdeklik a világ olyan “kisszerű” problémái, mint az hogy hány nőt zaklatnak, erőszakolnak meg és ölnek meg a migránsok, hány embert rabolnak ki, és hogyan romlik meg Olaszország közbiztonsága miattuk. Őket ennél olyan számukra sokkal-sokkal fontosabb kérdések foglalkoztatják, mint a városok újra tervezése, a robotok, és így tovább...

Források:

http://www.beppegrillo.it/vivere-allestero-porta-ad-una-maggiore-consapevolezza-di-se/

http://www.beppegrillo.it/societa-senza-lavoro/

http://www.beppegrillo.it/esiste-la-morale-un-esperimento-mentale/

http://www.beppegrillo.it/la-poverta-non-e-una-mancanza-di-carattere-e-una-mancanza-di-denaro/

http://www.beppegrillo.it/il-giorno-in-cui-il-mio-robot-mi-amera-intervista-a-serge-tisseron/

http://www.secoloditalia.it/2018/03/grillo-governo-con-salvini-non-so-decidono-i-ragazzi-video/

https://video.repubblica.it/politica/m5s-grillo-salvini-se-ne-occupera-di-maio-e-un-grandissimo-politico/300643/301276?ref=RHPPLF-BH-I0-C8-P3-S2.4-T1

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre