Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március 22, 2018

Mumusként passzolta el a migránsokat egy olasz polgármester egy másik városnak

Kép
Matteo Salvini, az olasz jobboldali Liga párt vezetője kiállt a polgármesterük mellett, aki saját pénzén vett csak oda jegyet Milánóba a balhés migránsoknak. Ezzel a tettével országos rivaldafénybe került az olasz város feje, mivel a nagy migránsbarát milánói politikusok teljesen kiakadtak miatta.
Andrea Cassini, Gallarete ligás polgármestere migrációs diplomáciai válságba keveredett a nagyon baloldali és nagyon migrációpárti milánói városi vezetőkkel. Az egész ügy azzal kezdődött, hogy a Gallereten a befogadó központot működtető Kb betéti társaság, úgy döntött, hogy megszünteti ezt a tevékenységét, és nem pályázza meg azt újra a prefektúránál. Így a gondozásában lévő mintegy száznyi migránst áthelyezték különböző közintézményekbe, 50 személyt közülük egy másik városokba is.

Ekkor derült ki, hogy 12 gambiai menedékkérőnek már korábban megszűnt a joga az állami ellátáshoz és az azzal járó zsebpénzhez egy korábbi néhány nagy balhéjuk miatt. Tavaly októberben többször is fellázadtak, ezé…

Életmentés a ballibeknek, embercsempészet az ügyészségnek

Kép
Az olasz Népszava, a La Repubblica, a magyar MTI egyik kedvenc hírforrása, az elsők között tudósított arról a sajtó tájékoztatóról, amelyet a vasárnap lefoglalt NGO-s hajó ügyében tartottak a migrációpárti erők tegnap délután a szenátus épületében Rómában. A híres balliberális író, Roberto Saviano, szerint mindenkinek részt kellene vennie ebben a földközi-tengeri életmentő tevékenységben. A +Európa sorosista párt képviselője pedig arról beszélt, hogy a parlamentben fogják kikérdezni a Marco Minniti belügyminisztert az eset miatt.

A szicíliai Catania ügyészsége március 18-án vasárnap este foglalta le a Proactiva Open Arms spanyol NGO hajóját, és indított eljárást annak a kapitánya, a misszió vezetője és a szervezet képviselője ellen embercsempészet miatt. Az NGO nem követte az olasz irányítási központ utasítását, hogy hagyják a migránsok kimentését a líbiai parti őrségre. Valamint azt is vizsgálja az ügyészség, hogy miért akarták mindenáron Olaszországba vinni a gumicsónakokról felve…