Nem főhír a magyar "terrorista", Andreina néni, az olasz sajtóban

Megdöbbentő hír jelent meg az ATV hírportáljának Nagyvilág rovatában vasárnap délelőtt, “Magyar nő terrorizálja a lakókat Rómában” címmel. Ebben  a neves ellenzéki tévécsatorna a Bors nevű bulvárlapra hivatkozva arról számol be, hogy egy magyar nő hogyan keseríti meg egy olasz társasház életét. Az olasz sajtóban azonban ennek a hírnek nyoma sincs terrorizálókra, terroristákra rákeresve a google-ben, de szinte mindennap írnak iszlamista terroristák kitoloncolásáról.

Az ATV írásából megtudhatjuk, hogy az “itáliai sajtó által Andreiának nevezett 62 éves magyar nő B.P.” 2010-ben válogatott eszközökkel terrorizálta annak a társasháznak a lakóit, amelyben élt, Róma Gianicolense negyedében. “Betörte a ház előtt álló autók hátsó szélvédőjét, rájuk támadt, inzultálta őket.” A társasház kameráinak a felvételei szerint nagy testű kutyáit is bevetette a lakók megfélemlítésére, és más szörnyű dolgokat is tett még velük, ezért Andreinát végül kitiltotta  a házból és a környékéről is a rendőrség, ő azonban mindig visszatér oda, hogy kínozza a lakókat, és így most újból le kellett tartóztatni.   

A római magyar  “terroristáról” szóló cikk pontos megjelenésének ideje 2017.11.19. 10:57:00, és a világ olyan fő hírei között szerepel az ATV internetes oldalán, mint a katalán miniszterek által vádat emelő főügyész halála, a zimbabwei véres kezű diktáror lemondása, világhírű sorozatgyilkos halála, hogyan csapták be az amerikai kommandosókat, brit miniszterelnök esetleges lemondása, és így tovább, bár igaz, időnként egy-két kevésbé jelentős bulvárhírt is bedobnak a rovat szerkesztői.

Továbbá az ATV az “itáliai sajtó” utalással is azt sugallja a cikkben, mintha Andreina néni “terrorista” rémtettei és letartóztatása valóban világ jelentőségű hír lenne, és magában az olasz sajtóban is komoly téma lenne. A google-ban utána nézve azonban csupán egy 2016-os cikket sikerült fellelni a témában, míg  az igazán kiemelkedő hírek akár oldalakat is megtöltenek. Így biztosan állíthatjuk, hogy végtelenül marginális esetről van szó, hiába próbálja úgy beállítani az ATV, hogy Rómában az, aki igazából terrorizálja  lakosokat, az magyar, és nem illegális bevándorló, az olasz médiumoknak és az olaszoknak ezt valahogy nem sikerült felismerni.


Ezek a fránya olasz újságírók nem fedezték fel a magyar Andreina nénit, mint fő terrorizáló római veszélyforrást, ahogy ezt a magyar ellenzéki sajtó egyik fő uszályhordozója sugallja. Az olasz médiumokat a terrorizálás témakörében egészen más események foglalkoztatják, olyanok, mint pl. az Iszlám Állam Róma és Ferenc pápa elleni fenyegetési, vagy pl. az, hogy szombaton kora este egy 20 fős észak-afrikai banda támadt rá olasz fiatalokra a híres Villa Borghese Pinci teraszán, és nagy rendőrség erőkkel kellett kiszállni oda a helyzet normalizálására.


Szóval megnyugodhatunk, általában  véve nem magyar és közép-erópai állampolgárok terrorizálásától kell tartania Róma lakóinak, ahogy azt az ATV próbálja beállítani az olvasóinak. Bár Andreina néni tettei is mélyen elítelendőek, de az igazi terrorveszély Rómában nem ő. A valódi tényekről és veszélyekről azonban az ATV és az egész magyar ellenzéki média mélyen hallgat, a politika irányvonalukkal próbálva meg meg összhangba hozni a valóságot, és egy speciális alternatív világban mozogva. Bárcsak soha ne is érni őket utol az igazság!








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre