Globális zarándoklat a migránsokért

A római katolikus egyház Caritas Internationalis nevű szervezete rendez meneteket világszerte a migrációért. Céljuk a migránsoktól való félelemkeltő retorika megszüntetése.



A #Share Juorney (Oszd meg az utazást) globális kezdeményezést maga Ferenc Pápa hirdette meg 2017. szeptemberében. Tegnap Rómában "meneteltek" a migránsokért  a hívek Luis Antonio Tagle fülöp-szigeteki érsekkel az élen, aki a pápa egyik nagyon közeli embere, és a Caritas International elnöke.

Ferenc pápa már többször is felszólította arra a híveit és a világot, hogy nem kell félni a bevándorlóktól. Szerinte a tőlük való félelem egyenesen egy betegség, ami a keresztényeket is megtámadja.



A képen: Ferenc pápa a fülöp-szigeteki érsekkel 

Az olasz és nemzetközi katolikus vezetők túlnyomó része és a baloldali politikusok szerint ez a félelem valójában nem a migránsok viselkedése miatt van, hanem a populisták retorikája miatt. Sok szakértő azonban arról beszél, hogy éppen a migránsok bűncselekményei miatt válnak egyre népszerűbbé Európában a bevándorlásellenes pártok. De ezt a migrációpártiak egyáltalán nem akarják tudomásul venni, amint ez a legújabb akciójuk is mutatja.
Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/marcia-cardinale-solidarizzare-i-migranti-1590871.html

https://www.repubblica.it/vaticano/2018/03/11/news/migranti_papa_francesco_non_sono_nemici_di_cui_avere_paura_-191018605/

https://pietrevive.blogspot.com/2018/10/a-roma-il-pellegrinaggio-globale-di.html

https://www.caritas.org/2017/09/pope-launches-caritas-share-the-journey-campaign/







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre