A saría miatt majdnem a tengerbe fulladt egy muszlim nő egy olasz strandon

Egy muszlim nő hánykolódott a tengerben egy olasz strandon, a vele lévő férfi azonban nem segített neki, és a fürdőmestert sem engedték a közelébe. Végül egy női fürdőmester mentette ki a tengerből, a muszlim férfi meg még csak annyit sem mondott, hogy “köszönöm”. Hajrá saría-hívők és támogatóik! Így lesz jobb tényleg a világ...

Sokat hallhatjuk manapság a hírekben a saría szót, mint az iszlámot vezérlő “isteni” jogi előírásokat, szokásrendszert. A pontosság kedvéért hívjuk segítségül a wikipédia meghatározását, hogy jobban képben legyünk azt illetően hogy mi is az a saría:

“A saría (arabul: شريعة) az iszlám erkölcsi, morális vezérelve, az iszlám teológiai rendszerében az Isten (az iszlám elnevezés szerint Allah) által meghatározott, helyes viselkedés, szubsztanciális jog. A saría kiterjed a mindennapi élet valamennyi területére, még a tisztálkodási és étkezési előírásokra is. Legfőbb célja a közösség szabályozása. A saría vallásjogot – ellentétben a nyugati jogi felfogással – örök érvényű isteni kinyilatkoztatás szentesíti, tehát megváltoztathatatlan, csupán értelmezésében van eltérés, mely áganként és kultúránként enyhébb vagy szigorúbb. A saría konkrét megnyilvánulásait a fikh szabályozza az iszlám teológia részeként.”

Első hallásra még szupernek is tűnhet, hogy valaki végre az isteni törvényeket újból be vissza akarja hozni a a világunkba, hadat üzenve korunk elkorcsosodott erkölcseinek, amely szerint pl. a nők jó része manapság lazán úgy öltözik, ahogy korábban ez még a prostituáltaknál sem volt divat. Azonban amikor a saría gyakorlati megvalósulásaival szembe kerül az ember, eláll a lélegzete, és bármennyire is igyekszik, nem tudja megtalálni benne az isteni parancsolatot.

Az elmúlt napokban az egyik olasz tengeri strandon történt egy megdöbbentő eset, amelyre a fenti leírás szerint minden bizonnyal a sariában van a magyarázat. Fiumarettánál fürdőzött a tengerben egy tetőtől talpig felöltözőtt muszlim nő a tengerben, egy szintén teljesen felöltözött kislányt pancsoltatva.

Egyszercsak a nőnek megingott az egyensúlya a hullámok miatt, és így a partról egy vele együtt a strandra érkező férfi a segítségére sietett, is el is vette tőle, és kivitte a partra a kb. három éves kislányt. A nőt azonban ott hagyta magára, aki továbbra is veszélyben volt.

Ekkor az olasz fürdőmester elindult felé, hogy kimentse a hullámzó tengerből, mivel neki már nem volt ereje magától kimenni a partra, csak tehetetlenül vergődött ide-oda a tengerben.  A nő azonban elutasítólag intett neki a parton lévő ismerőse jelzésére azt kiabálva, hogy “el innen, el”. A jelenetet azonban egy női fürdőmester is észrevette, és a muszlim nő segítségére sietett.  

A nő társa, akivel a strandra érkezett egy lépést sem tett a muszlim nő kimentésért, csak azután ment oda hozzá, miután a fürdőmesterek nagy nehezen kivitték a partra, és a nő a kimerültségtől és az ijedtségtől pihegve kezdett magához térni. A férfi ekkor is csak nyersen annyit mondott neki, hogy kövesse őt, és egy még csak egy köszönömöt sem ejtett ki a száján a nő megmentőinek.

Matteo Salvini, az olasz Északi Liga vezetője is megosztotta az esetet a facebook oldalán, és csak ennyivel kommentálta:

“Őrült egy dolog ez. Nincsenek rá szavaim, és nektek?”

Íme, így működik hát az “isteni” saría a gyakorlati életben, amit a radikális muszlimok Európában is be akarnak vezetni. Az iszlamista terrortámadások célja is végső soron a saría, az iszlám ilyen és hasonló “isteni” törvényeinek a megvalósítása szerte a világban, így nálunk is.

Azért “jó hír”, hogy nem minden Európában élő muszlim akarja a szerintük “istentelen” alkotmányunk és büntető törvényünk leváltani a saríára, csupán mintegy egy harmaduk, azt azonban akár erőszakkal és terrorral is jogos megtenni szerintük. Így “csupán” néhány millió saría-hívő potenciális terrorista él ma Európában, akik szerint pl. egy nő fulladjon csak nyugodtan a tengerbe, a lényeg a saría betartása, hogy idegen férfi ne érjen hozzá, ami persze egy “hitetlen” nő megerőszakolása esetén már nem érvényes az “istenük” szerint.

Források:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre