A migránsok rendszeresen verekszenek egymással Palermo utcáin

Olaszországban bár eddig szerencsére nem volt terrorista merénylet, mert még időben sikerült meghiúsítani azokat, de jelen van az olasz lakosság egyfajta mindennapi terrorizálása más formákban a bevándorlók részéről.

Tegnap a Consap olasz rendőri szakszervezet vezetője, Igor Gelarda, egy közleményben figyelmeztetett arra, hogy Palermóban a rendfenntartó erőknek nagy nehézséget jelent már a biztonsági helyzet kezelése és a közrend fenntartása a migránsok miatt. Mindennapossá váltak a verekedéseik a város egyes negyedeiben.

Az elmúlt négy napban három verekedés is kitört a különböző országokból érkező bevándorlók között. Négy nappal ezelőtt nigériaik csaptak össze szenegáliakkal a központi állomás környékén, majd más városrészekben is volt két nagy verekedés a migránsok között az azt követő napokban. Ezek az utcai verekedéseik nagy félelmet keltenek a palermói lakosokban.

Gelarda utalt arra is, hogy még az egy országból érkező migránsok között is hatalmas konfliktusok törnek ki, mivel különböző régiókból érkeznek. Olyan kisebb háborúkról van szó köztük, amelyet már otthonról hoznak magukkal. A bevándorlók egy része ráadásul illegálisan, papírok nélkül tartózkodik Olaszországban, így nehezebb ellenük a rendőrségi és bírósági eljárás is. Mivel nem rendelkeznek bejelentett lakhellyel, így gyakorlatilag lehetetlen őket ellenőrzés alatt tartani, valamint beidézni is.

A rendőri vezető szerint a helyzet Palermo egyes negyedeiben már tarthatatlan, és robbanás közeli.  

Forrás:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre