Éheznek a migránsok Olaszországban, nem jó nekik a koszt

Pisában kitört az afrikai rizslázadás, a migránsok a helyi prefektúra elé vonultak, hogy elegük van már a rizsből és az olasz ételekből, pénzt akarnak, és a hazájukban megszokott ízeket.

Elegük lett a afrikai ínség elől menekülő menedékkérőknek az olasz ételekből Pisában, és már hetek óta tiltakoznak a prefektúra előtt a sanyarú olaszországi körülmények miatt, hogy rizst kell enniük és olasz ételeket, és pénzt követelnek, hogy maguknak főzhessenek.

Az egyik helyi újság az Il Tirreno újságírója végül utána járt a dolognak, és a héten az egyik napon velük ebédelt, hogy a saját bőrén tapasztalja meg azt a szörnyű migránssorsot, ami végül Olaszországban vár azokra az afriakaikra, akiknek még az életük sem elég drága, még azt is kockáztatják, csak hogy eljussanak az európai édenbe.

Az egyik migráns Omar felfedte az újságíró előtt, hogy kétszer is elfogták a líbiai milíciák és börtönbe vetették, és kétszer is eladták rabszolgának, és azért kellett dolgoznia, hogy megváltsa  a szabadságát. Ennek ellenére Omar sem elégedett az olaszországi körülményekkel, és ő is ott tüntetett a héten is a prefektúra előtt mintegy húsz társával pénzt követelve az étel helyett.

“Már egy hete nem eszünk, az étel ehetetlen. Pénzt adjatok nekünk, és mi majd főzünk magunknak” - jelentették ki a tiltakozók.

Az olasz publicista váratlanul érkezett meg a főként szubszaharai régióból származó afrikaiakkal a befogadó központba, hogy végül személyesen is bizonyságot szerezzen az állításaikról a szörnyű kosztot illetően, így nem állhatott fenn annak az esete, hogy a sajtó érkezése hírére mást adtak volna nekik enni, mint máskor.

A 46 menédekkérőt ellátó központ vezetője örömmel invitálta meg ebédre a helyi lap munkatársát, hogy így legalább a sajtó számára is kiderül az igazság, és így az olasz ember egy asztalnál ülve fogyasztotta el a felszolgált ennivalót hat, Maliból, Guineából, Bangladeshből és Burkina Fasóból érkező fiatal sráccal.

A menü rizs volt húsos raguval (csakis borjúból) és roastbeef sárgarépával, amelynek a színvonala teljes mértékben megegyezett azzal, amelyet egy közepes olasz étteremben szolgálnak fel. A befogadó központ naponta 13 eurót plusz áfát fizet az ételért, amit a vendéglátó egység elektromos melegítéssel ellátott edényekben szállít  el a helyszínre.

Az olasz állam súlyos euró milliárdokat költ a migránsok ellátására az olasz adófizetők pénzéből, minden migráns napi ellátására 35 eurót áldoznak, azaz havonta kb. 1000 eurót. Az afrikai háborúk és nyomorúság elől menekülő menedékkérők azonban rendszeresen tiltakoznak, tüntetnek az étel miatt, amit az olaszoktól kapnak, hogy az nem jó nekik.

És rengeteg ételt ki is dobálnak emiatt a kukába, miközben az olasz statisztikai hivatal 5 millió olasz mélyszegényt tart nyilván, akiknek az az étel csupán álom, ahogy a fentiek is mutatják, amit az állítólag ínség elől menekülő afrikaikak csak fújjoznak és lazán a szemétbe dobnak  Olaszországban.

De az olasz szegényekkel nem igen foglalkoznak a baloldali politikusok, a pápa és az olasz katolikus Karitász, valamint a nagy filantróp humanitárius szervezetek. Számukra csak azok az afrikaiak léteznek, akiknek szerintük Afrikában borzalmas életük van, éheznek és háborúkban szenvednek, akikről azonban valahogy Olaszországba érve kiderül, hogy még az az étel sem jó nekik, ami egy átlagos olasz család sem engedhet meg magának mindennap.

Végül főhősünk, a 20 éves Omar Fofana is csak ennyit tudott mondani az olasz újságírónak az ennivalóról, ami ellen tüntetett:

“Ok, neked teljesen jó. De ha az életedben 18 éven át más ízekhez szoktál hozzá, nem könnyű változtatni. Én egy éve vagyok itt, de a többiek csak néhány hónapja. Ezért pénzt akarnak, hogy maguknak főzzenek.”

Ezek után a kérdés már csak az, hogy minek jöttek egyáltalán Európába, és hogy fogják Európába hozni Afrikát, a kecskéket, az oroszlánokat, a szavannát, a kuszkuszt, és így tovább...

Ami meg a pénzt illeti az ennivaló helyett, sokszor még a zsebpénzük is meg kell vonni tőlük, mert az drogra és alkoholra költik.

Források:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre