A migránsokkal akarja ránk törni az ajtót a kongói Kyenge

A kongói származású olasz európai parlamenti képviselőnő szerint minden illegális migránst be kell fogadnia Olaszországnak, így rátörik az ajtót velük a többi tagországra is.

Matteo Renzi, előző olasz miniszterelnök, július eleji migrációs “paradigmaváltása” a bevándorlás több olaszországi nagy pártolójának egyáltalán nem tetszik, és sorra támadják őt a médiában új elképzelései miatt. Renzi az elmúlt másfél hétben többször is megerősítette a médiában új migrációs álláspontját, hogy a bevándorlókat a hazájukban kell segíteni, hogy ne induljanak útnak, és az országa nem tud mindenkit befogadni.

Ezeket eddig csak olasz jobboldali politikusok mondták, és ő továbbra is kormányzó baloldali Demokrata Párt (PD) főtitkára, így még a saját pártjában is sokan vannak, akik ellentmondanak neki. Többek között múlt pénteken a Radio Padova reggeli műsorában a kongói származású Cecile Kyenge jelentette ki, hogy nem ért egyet vele.

Kyenge Kongóban született 1964-ban egy jómódú családban, apjának négy felesége volt, és 39 gyermeke született. Az afrikai nő1983-ban egy püspök segítségével nyert el egy ösztöndíjat a római Szentszív Katolikus Egyetemen, ahol alapdiplomát szerzett, majd a modenai egyetemen tanult szemorvosnak, és végül Olaszországban maradt.

1994-ben kapta meg az olasz állampolgárságot, miután egy olasz férfivel kötött házasságot. Kyenge 2002-ben alapította meg a Dawa elnevezésű interkulturális társaságot azzal céllal, hogy elősegítse a kultúrák kölcsönös megismerését, valamint az együttműködést Olaszország és Afrika, elsősorban Kongó, között, érzékenyítő és integrációs tréningek kifejlesztésével.  2010 szeptemberétől éveken át a nemzeti Március Elseje Hálózat (Rete Primo Marzo) szóvivője volt. Ez utóbbi a migránsok jogainak a előmozdításával foglalkozik.

Politikai pályafutását 2004-ben a Baloldali Demokraták soraiban kezdte, 2009-ben azonban már  Demokrata Párt helyi körzeti képviselője lett, ezenkívűl a pártban Emilia-Romagna tartomány migrációs politikájának a felelőse, valamint a párt európai parlamenti képviselője is 2014-től. 2013. áprilisától 2014. februárjáig Olaszország első színes bőrű minisztere volt a migrációs tárca vezetőjeként.

Kyenge soha nem mulasztja el azt, hogy a korlátlan migráció melletti álláspontját hangoztassa, ha az veszélybe kerül, és ezt tette ez alkalommal is Renzi “forradalmian” új bejelentései kapcsán a  Padovai Rádió pénteki adásában.

“Mit tegyünk azokkal az emberekkel, akik a tengeren vannak, mit tegyünk azokkal, akik a hajókon megérkeznek? A kérdés valójában ez, és én azt mondom, fogadjuk be mindannyiukat” - mondta el kongói származású politikusnő az olaszországi migrációs vita kapcsán.

“Azok az emberek már benne vannak a csónakokban, azok az emberek már a határainknál vannak” - fűzte még hozzá. Értsd az az afrikai migránsok valójában ezzel a csónakos trükkel jutnak el Európa határaihoz önkéntes hajótöröttként. Kyenge itt azért felfedte ennek a migrációs startégiának a lényegét egyetlen rövid mondatban.

“Az, hogy mindenkit befogadunk, azt is jelenti, hogy rátörjük az ajtót a többi tagországra is” - fűzte még hozzá szavaihoz.

Olaszországban a Líbián át érkező afrikai migránsok számára az olasz kormány már a igazából magán tulajdonok ajtaját is betöri képletesen szólva. A napokban Corigliano Calabróban a prefektúra egy magán tulajdonban lévő hotelt foglalt le a migránsok részére válsághelyzetre hivatkozva. Az Il Populista alternatív hírportál ezt úgy értelmezte, hogy elkezdődtek a “proletár elkobzások”.

Források:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre