Allahért halni vágyó migráns késelt meg rendőrt Milánóban

Újabb késes támadás történt a milánói központ pályaudvarnál. Egy migráns késsel hadonászva támadt rá egy busz utasára felszállás közben, majd menekülőre fogta továbbra is a késsel hadonászva  a kezében, és végül megsebesítette az egyik kiérkező járőrt.

A milánói központi pályaudvar előtti tér már évek óta téma az olasz médiában. A téren, sok más olasz parkhoz hasonlóan, semmittevő migránsok tanyáznak éjjel-nappal, illetve nyíltan, az olasz rendőrség tudomásával árulják a drogot. Minniti belügyminiszter próbált már ott rendet tenni miután április 21-én mintegy száz migráns támadt rá a “biztonságos utcák” művelet katonáira, de a helyzet semmit nem változott. Hiába vitték el onnan őket, visszatértek.

Mindenki tudta, hogy bármelyik pillanatban történhet ott valami tragikus, és ez a mai napon be is következett, egy migráns megkéselt egy rendőrt. Egy színes bőrű bevándorló egy repülőtérre menő buszra akart felszállni a pályaudvarnál, de összeveszett az egyik utassal eddig ismeretlen okból, majd kést rántott elő, és azzal kezdett el hadonászni. Az autóbusz vezetője azonban gyorsan bezárta az ajtókat, és értesítette a rendőrséget.

A bevándorló elmenekült, és a pályaudvarra akart bemenni a vonatokhoz, de továbbra is a késével a kezében hadonászott. Szerencsére hamar megérkeztek rendőrök két járőrautóval, a migránsnak azonban sikerült könnyebben megsebesíteni az egyik rendőrt a vállán, mivel kése áthatolt a védőmellényén. Őt kórházba vitték.

A támadó, egy 31 éves guineai férfi, aki illegálisan tartózkodik Olaszországban ismert volt már a rendőrség előtt hatósági személy fenyegetése, testi sértés és hatósági intézkedésnek ellenállás miatt. A kiérkező járőrök először próbálták lenyugtatni őt, és éppen ezt a kihasználva támadt rájuk. Az afrikai férfit korábban már ki is utasították, de ahogy az rendszerint lenni szokott, Olaszországban maradt annak ellenére.

A guineai férfi a rendőrségen azt mondta, hogy Allahért akart meghalni. De még korai bármit is mondani az indítékokról, mivel most még folyik a nyomozás, hogy mi is történt valójában, és azt is vizsgálják, hogy kábítószer befolyása alatt állt-e a támadó.

Beppe Sala, Milano baloldali polgármestere minden Olaszországban illegálisan tartózkodó migránsnak tartózkodási engedélyt akar adni, valamint nagyon ellenezte a belügyminiszter tervét, hogy végre rend legyen a milánói pályaudvaron és környékén. Továbbá Minniti azon terve ellen is felemelte a hangját, hogy lezárják az olasz kikötőket a migránsokat beszállító külföldi hajók előtt.

Május 18-án egy tunézia-olasz férfi késelt meg a milánói központi pályaudvar területén két katonát és egy rendőrt. Ő még jelenleg is börtönben van előzetes letartóztatásban, és terrorizmus ügyében is nyomoznak utána, mivel facebook oldalán Iszlám Államos propagandákat osztott meg.

Forrás:







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre