Ghánai ork Marsalában


Az olaszországi Marsalában garázdálkodott napokig a ghánai migráns.

"Az orkok kitalált, félig-meddig mitikus eredetű, manapság pedig jobbára a fantasy-alkotásokban előforduló lények. Általában durva külsejűek, barbár szelleműek, erősek, vadak és harciasak, sok műben pedig kifejezetten gonoszak" – mondja a Wikipédia.

Így a fenti meghatározás szerint teljesen joggal lehet orknak nevezni azt a ghánai migránst, aki napokig szabadon garázdálkodott a szicíliai Marsalában. A napokban már másodszorra tartóztatta le az olasz rendőrség.  A 22 éves ghánait először május 26-án fogták el, mivel heves verekedést szított a befogadó központban.

Majd testi sértés és a befogadó intézmény megrongálása miatt megvonták tőle azt a jogot, hogy menedéket kérjen, és ki is utasították Olaszországból. Azonban ezek a kiutasítások túlnyomórészt csak papíron maradnak, és nem kerül sor a kitoloncolásukra, így volt ez az ő esetében is.

Esze ágában sem volt önként távozni Olaszországból, hanem ott maradt csavargóként a szicíliai városban. Majd két napra rá máris, hogy megszűnt a letartóztatása, el is lopott egy biciklit. Május 29-én pedig egy személy jelentette, hogy a kikötőben egy színes bőrű férfi zaklatja az embereket, így kiszállt a rendőrség. Újból ő volt az.

Habár Ibrahim próbált elmenekülni a rendőrség elől, végül elfogták, és egy 9 cm-es pengéjű kést is találtak nála, amikor a rendőrségen átvizsgálták a holmiját. A ghánai azonban még itt sem adta fel, rátámadt a rendőrökre, és újból próbált meglógni.

Az egyik rendőrt végül még annyira meg is harapta, hogy az ambulancián kellett ellátni a sérülését. Talán most már kezdenek vele valamit komolyabban is az olasz hatóságok, és nem engedik újból szabadon az afrikai vadembert a városban biztos megélhetés nélkül kószálni

Ibrahim a bicikli ellopása után még aznap este egy idős házaspárhoz is megpróbált betörni, akiknek azonban még sikerült időben értesíteni a rendőrséget, így a sokkon kívül más bajuk szerencsére nem esett. De ezek után is tovább garázdálkodhatott szabadon Ibrahim Marsalában. Talán az újabb letartóztatása után már nem engedik szabadon, talán.

És nem ez volt az egyetlen eset Olaszországban, hogy kidobtak a baloldali szövetkezetek és az olasz katolikus Karitász által működtetett valamelyik befogadó központból egy ott rosszul viselkedő migránst minden normális megélhetés nélkül a város utcáira csövezni, lopni, garázdálkodni.

Furcsa egy logika ez, hogy aki rosszul viselkedik a befogadást pártolók és abból nagy hasznot húzók univerzumában, azt kidobják büntetésül az utcára a többi ember kárára. Ott, úgy tűnik, hogy szerintük nyugodtan tehet bármit a többi olasszal, csak nekik ne rendetlenkedjen a központban.

Közben pedig egyre több kisebb-nagyobb veszélyes gettó kezd kialakulni az olasz városokban, különösen a pályaudvarok környékén, a befogadó központokból rossz magaviselet miatt, vagy egyszerűen csak azért kidobott migránsokból, mert nem jogosultak többé az állami ingyen ellátásra.

Hol van itt valójában a humanizmus és a szolidaritás ebben az egész illegális bevándorlósdiban, amit olyan büszkén hirdetnek a migrációpártiak!? Csak afrikaiak egyre nagyobb olyan tömege kezd egyre inkább összegyűlni nyugat-európai nagyvárosaiban, akik még az afrikai viszonyoknál is rosszabbul élnek valójában Európában, az utcákon a semmiből tengetve az életüket...

Forrás:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre