Sosa atyának a migránsok a gazdagság forrásai

A jezsuiták legfőbb elöljárója szerint a migránsok a gazdagság forrásai Európának.

Néhány napja az Olasz Püspöki Konferencia (Conferenza Episcopale Italiana CEI) egyházi hírügynöksége, a SIR interjút jelentetett meg Arturo Sosa Abasacal jezsuita generálissal. A Jézus társasága katolikus rend legfőbb előjárója kijelentette, hogy a migránsok a gazdagság forrásai Európa számára:

 "Európa jövője nagyban függ a más országokból érkező munkaerőtől. Ezért egy közös stratégiát kell létrehozni. A migránsok a gazdagság forrásai: olyan nők és férfiak menekülnek el a háborúk és az éhínség elől, akiknek az a vágyuk, hogy dolgozzanak."

Sosa atya hosszasabban értekezett még az interjúban az európai populizmusról is, amelyet ma olyan egyének képviselnek, akik mögött valójában nincs ott a nép szerinte. Így politika- és a pártellenesnek tekinti őket, és nagyon veszélyesnek, akik a nacionalista késztetéseket lovagolják meg, és falakat emelnek, pedig csak személyes hatalmi ambícióik vannak:

"Ezek a vezetők a kellemetlen érzések révén emelkednek fel, hogy aztán a saját érdekeiknek szerezzenek érvényt."

Beszélt még arról is, hogy bár a katolikusok között is van bizalmatlanság a jövevények iránt, de ezt egy kereszténynek le kell győznie, és politikai szinten ez a probléma úgy jelenik meg, hogy a keresztények hogyan tudnak hozzájárulni ahhoz, hogy a társadalom nyitott maradjon.

Az iszlámtól nem tart Arturo Sosa jezsuita generális, de a fundamentalizmustól igen, a vallást és a fundamentalizmust két külön dolognak tekinti:

"Amikor ideológiává válik és politikai ambícióvá, akkor a vallás megszűnik annak lenni, ami, és fundamentalizmussá lesz."

A jezsuita generális interjújából az "il Giornale" olasz lap is szemlézett a hírportálján, ahol maga a "nép" is hozzászólt szavaihoz:

"Tekintve, hogy gazdagság, fogadják be őket az egész világon szétterjedt monostoraikban, kolostoraikban és rendházaikban. Az olaszoknak évi 4 milliárd eurójába kerülnek, plusz még az összegszerűn pontosan nem meghatározható egészségügyi, rendfenntartási, és parti őrséget érintő költségek. Mondjuk 6-7 milliárd évente. Egy kisebb költségvetés, vagyis adók és adók az olasz népnek, amelyiknek már így is eleget kell fáradoznia, hogy eltartsa a munkanélküli gyermekeit. Szép szavak attól, aki ő maga soha nem fizet személyesen!"

"Igen, hát persze hogy gazdagság forrásai. 6 milliárd eurót húznak belőlük a jól ismert szövetkezetek és más paraziták."

"De mért is beszél egyáltalán ez az jezsuita? A populizmusról szól … de mit is tud ő arról… csak azt tudja ismételgetni, amit Bergoglio is… Nyissunk meg minden határt… mindenkinek van hely Olaszországban, úgyis majd az ÖKÖR nép fizeti meg."

"Valamikor régen a jezsuiták még az egyház harcos támaszai voltak, de most már Soros harcos támaszai…"

"Ez a jezsuita éppen olyan, mint a főnöke, Bergoglio. Teljesen elment az esze. Vonjuk meg a 8 ezreléket a katolikus egyháztól. Vessük alá böjtnek a papokat. A böjt elősegíti a meditációt és a bölcsesség visszanyerését. Közeledik az adóbevallás. Mindenki győzzön meg még egy másik embert is. Adjátok tovább szájról szájra."


És így tovább…

Források:





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre