Ezt is megértük: Jézus partizánkánt támadt fel idén egy olasz papnak

Továbbá a “Bella Ciao” dalt énekelve jelent meg Mária Magdalénának.

Természetesen idén is gőzerővel dobták be magukat a nosztalgiázó partizánok április 25-én Olaszország 2. világháborús felszabadulásának a megünneplésébe. Az Olasz Partizánok Nemzeti Szövetsége (Anpi) szervezésében vonultak fel az országszerte. A menetekben ott voltak velük gyerekeik sőt még unokáik is, valamint számos számos baloldali politikus és közéleti személyiség, akik közül többen is bőszen fasisztázták és nácizták Matteo Salvinit és vele együtt mindenkit, aki ellenzi a korlátlan és illegális bevándorlást, és a nem rajong az Lgbt családokért.

De ez már senkit nem ráz meg Olaszországban, sőt már igazából nem is érdekel olyan nagyon senkit, mivel már évek óta ez zajlik ott, és valójában a politikai élet mindennapos szerves részévé vált. A baloldaliak szinte mind egytől egyig mind partizánok is egyben, vagy történeti értelemben, vagy “új partizánként”, és állandóan az olaszországi fasizmus ellen harcolnak, ami igen kétséges, hogy egyáltalán létezik-e. A szélsőjobboldali pártoknak igen kis százalékú a támogatottsága, és ők sem fasiszta pártok a klasszikus értelemben, habár vannak időnként különös megnyilvánulásaik is.



A képen: a baloldali olasz Demokrata Párt (Pd) április 25-ei egyik molinója (Felirat: partizánok mindig tegnap ma holnap)

Az újpartizánok azonban olyan szinten kiterjesztették a fasizmus fogalmát, hogy abba már mindenki beletartozik, akinek még fontos a hazája, aki még férfinek és nőnek tartja magát a hagyományos értelemben, ellenzi a béranyaságot, nem akarja Afrikát Európába költöztetni,és így tovább. Ennélfogva számukra hatalmas fasizmus dúl napjainkban Európa-szerte, de mivel ez immár a mindennapok része Itáliában, ezért úgy tűnt minden a megszokott rutin szerint történik ez évben is az április 25-ei ünneplések alkalmából.

Egy képregényeket készítő olasz papnak azonban sikerült valami egészen elképesztő új eszmével előrukkolni ez alkalomból. Don Giovanni Berti egyik képe szerint Jézus partizánként támad fel és a partizánok kedvenc dalát, himnuszát énekelve jelenik meg Mária Magdalénának.

Az olasz atya a facebook oldalán osztotta meg ezt a korszakos “felismerését” a világgal, amire az vezette, hogy idén csak néhány nap választotta el egymástól Jézus feltámadásának ünnepét az 2. világháború végének olaszországi megemlékezéseitől, így fejében a kettő összekapcsolódott. Szerinte az emberiség felszabadulásának az útja valójában Jézus feltámadásával kezdődött meg.



A képen: Don Berti április 25-ei képe (Felirat: ".. ma reggel felébredtem, oh bella ciao, ciao, ciao…")

A “Bella Ciao” c. dal hazánkban is ismert, és az utóbbi években több változatban is megtalálható a youtube-on, amelyek között különösen az “Auróra” nevű zenekar előadása figyelemre méltó. Hazánkban nem volt olyan erős a partizánmozgalom a 2. világháború idején mint Olaszországban, így napjainkban sincsen annyi támogatója az újjáéledésének, de létező jelenség. Gulyás Márton a hírhedt sorosista anarchista aktivista is partizán vloggerként nyomul az utóbbi hónapokban.

Don Berti képregény stílusú facebookos posztját sokan blaszfémiának, kegyeletsértőnek találták a közösségi médiában, és valóban az is. De az olasz katolikus egyházban manapság ez nem von maga után semmilyen következményt.

Ferenc pápa egyházában ma már az igazi evangéliumi üzenetet meghamisítva baloldali papok szabadon ábrázolhatják Jézust partizánként, így utat nyitva a fizikai harc előtt mindazok ellen, akik nem osztják a sorosi "antifasiszta", no borders, gender, stb. eszméket.

Források:

https://www.lastampa.it/2019/04/25/italia/aprile-a-milano-gino-strada-salvini-un-fascista-e-spero-si-tolga-dai-c-T6bEc2Ekt4t1ogUpJS3v0M/pagina.html

https://partitodemocratico.fi.it/il-nostro-25-aprile-2019/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/ges-ora-diventa-partigiano-e-prete-canta-bella-ciao-1684900.html

https://www.youtube.com/watch?v=F9sWzZUnV68

http://www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/21535/egyeb-szovegek/bella-ciao-zeneszoveg.html

https://www.youtube.com/channel/UCEFpEvuosfPGlV1VyUF6QOA

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre