Menedékkérő drogdíler bottal támadt katonai rendőrökre Firenzében

Egyre vadabb dolgokat követnek el a migránsok Európa-szerte, de a német Sea-Watch NGO továbbra is a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlásért küzd.

Immár mindennapos hírré váltak az olasz sajtóban az utcákon és parkokban drogot árusító bevándorlók viselt dolgai, akik gyakran az őket igazoltató rendőrökre is rátámadnak. Ez történt tegnap este a híres firenzei Cascine parkban is, ahol egy ghánai menedékkérő fenyegette meg bottal a rendfenntartókat, miközben 20 társa vette körbe őket. Így az olasz katonai rendőrök fel is hagytak átmenetileg a papírjai ellenőrzésével, amíg meg nem érkezett az erősítés. Végül sikerült letartóztatni az afrikai férfit, akit hivatalos személy elleni erőszakkal és fenyegetéssel vádolnak.

A migrációpárti erőket azonban egyáltalán nem érdekli, hogy ilyen vadnyugati hangulat uralja az olasz városokat. Ők azt ünneplik örömmámorban, hogy sikerült újabb illegális bevándorlókat bejuttatni Európába a Sea-Watch és Sea Eye német NGO-s hajókon, aki azt nyilatkozták, hogy hamarosan vissza is térnek a líbiai partokhoz újabb migránsokért. A Sea-Watch továbbá azt is közölte a twitter-oldalán a napokban németül, hogy kimondottan egy olyan Európa a céljuk, ahova a bevándorlók korlátozás és ellenőrzés nélkül tudnak bejutni a tengeren át Afrikából. Majd egy újabb bejegyzésben angolul is kijelentették, hogy ők nem ismerik el a határokat 



A képen: a Cascine park migránsokkal

Az olasz baloldali politikusokat sem igen érdekli a városaik biztonsága, csak a tömeges migráció elősegítése, mivel az számos hozzájuk kötődő szövetkezeteknek és vállalkozónak nagy üzlet. Toszkána tartományi tanácsa baloldali vezetése is éppen most azon mesterkedik, hogy hogyan kerülhetné meg az új migrációs és biztonsági rendeletet. Ők továbbra is biztosítani akarják az illegális migránsoknak az ingyenes orvosi ellátást, ezzel azok elkezdtek az egész ország területérül a közép-olasz tartományba áramlani. A Liga jobboldali párt tartományi tanácsosa azonban kijelentette, hogy nem engedik, hogy egy hatalmas menekülttáborrá váljon Toszkána.

A toszkán főváros, Firenze baloldali polgármestere, Dario Nardella, is a migráció pártján áll. Habár csodával határos módon most a rendőrök pártját fogta a közösségi oldalán az ellenük történő támadás kapcsán, de csak általában véve a drogdílerek elleni harcról beszélt, és nem említette, hogy migránsok voltak az elkövetők. Ezzel próbálta meg elkenni, hogy a közterületeken fényes nappal is nyíltan drogot árusító dílerek számának brutális elszaporodása a városában szorosan összefügg a bevándorlással. Ezelőtt néhány nappal maga Nardella is szót emelt az új migrációs rendelet ellen, és kilátásba helyezte, hogy akár még polgári engedetlenség árán sem tartják be azt Firenzében.



A képen: rendőri ellenőrzés a Cascine parkban

Végül azonban úgy döntött, hogy törvényes úton fog küzdeni az a rendelet ellen, amely még azt is lehetővé teszi, hogy azt a menedékkérőt, aki ilyen bűncselekményt követ el, mint a fenti ghánai kitoloncolják Olaszországból. Ez azonban úgy tűnik, neki nem olyan fontos. Nem számít neki igazán, hogy a városában, amely művészeti kincseinek köszönhetően a világ egyik leghíresebb úti célja, olyan bűnözés ütötte fel a fejét a migráció miatt, amely korábban még az olasz maffiáról elhíresült dél-olasz Nápolyban sem igen volt jellemző. A tömeges és ellenőrizetlen bevándorlás előtt Firenze egy teljesen biztonságos város volt, manapság azonban rendszeresek a támadások és a rablások a közterületeken, amit szinte kizárólagosan migránsok követnek el.

A firenzei Cascine park is már régóta az afrikai drogdílerek tanyája. Tavaly márciusban egy keddi délután mintegy 50 bevándorló lázadt fel a rendőrök ellenőrzése ellen. Az ott tartózkodó olasz családokkal szemben is fenyegetően léptek fel azt kiabálva nekik, hogy “sz@rok”, “sz@r Olaszország”. Így akarták jelezni, hogy a parkban már ők a főnökök.

A Földközi-tengeren működő civileknek azonban nem áll szándékában leállni, miután az egész EU politikai elitje újból a pártjukat fogta a legutóbbi botrányos akciójuk során, és a korlátok nélküli és ellenőrizetlen migráció földjévé akarják tenni továbbra is Európát...

Források:












Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre