A "migránsmentő" civilek legújabban már nyíltan vendégeknek nevezik a klienseiket


A Sea-Watch NGO ma a twitter oldalán örömködött, hogy végre partra szállhattak Catania kikötőjében a tengerből egy csónakról Líbiánál felvett “vendégei”.

A német civil szervezet három különböző twitter oldalon három nyelven, németül, angolul és olaszul, folyamatosan tájékoztatja az internet népét az ügyeikről, és bőszen nyomatják a hamis migrációs propagandájukat. A hozzászólók azonban többnyire ellenük szólnak, és sorra fedik fel a hírhamisításaikat, és már nem veszik be nekik a szegény “menekülteket” kínozzák Líbiában szöveget sem.

A legújabb migránstranszportukat például azzal akarta lenyomni a Sea-Watch az olaszok és a világ torkán, hogy egy halom olyan ember van a hajójukon, akiket akár éveken át is súlyosan kínoztak a líbiai állami lágerekben. Be is mutatták ehhez egy elég rémisztő (habár ez utóbbi ízlés kérdése) afrikai nagy pocakú srác, Doro fotóját egy nagy nagy forradással a hasán, amit szerintük a líbiai kínzói ejtettek rajta.

A közléseiket figyelemmel kísérők nagy részét azonban még ezzel sem tudták meghatni, akik jelezték, hogy egyáltalán nem biztos, hogy Doro a sebét egy líbiai “lágerben” szerezte, és egyébként is elég jó húsban van ahhoz képest, hogy hosszú időn át kínozták őt az NGO elmondása szerint. Volt aki jelezte, hogy ha még ez igaz is lenne, a többiek mind jól vannak, és nincsenek rajtuk sebesülések, mert ha lennének azokat is bizonyára mutogatnák, és egyébként is mindegyik bevándorló teljesen jól erőben van és jól táplált a felvételek alapján, ami a lágerekben tartott emberek esetében nem jellemző. Ezenkívül többen is szóvá tették azt ios, hogy elég különösen nagyon kínzó börtön lehet az, ahonnan végül szuper okos telefonokkal bocsátják útra a fogvatartottakat.


A képen: líbiai láger mém (feliratok: “Ilyen az, amikor egy líbiai lágerből menekülsz. Hé, itt az okos telefonja. Köszönöm.)

Így mivel nem sikerült beadni a szegény megkínzott migránsok szemfényvesztést, az NGO meglepő új szófordulattal próbál pszichológiai nyomást gyakorolni a népekre. Habár még ezt előbbi témát is tovább futtatják, tuti, ami tuti, de most már elkezdték vendégeknek is nevezni őket. Ezt írták egy bejegyzésükben a mai napon a Sea-Watch Italy twitter oldalukon:

“ A Sea-Watch megérkezett Cataniába. Örülünk, hogy véget ért a vendégeink kálváriája. A legjobbakat kívánjuk nekik. Reméljük, hogy Európa befogadja őket, és lehetővé teszi számukra azt, hogy olyan módon éljenek, ahogy azt megérdemlik.”


A képen: a Sea-Watch hajó “vendégei”

Ezzel minden bizonnyal a vendéglátás ősi ösztönét felébresztve próbálnak hatni azokra, akiknél ez bejön, miután a “szegény menekülteket segíteni kell” lemez már eléggé lefutott. Már túl sokan megértették, hogy olyan országokból jönnek a migránsok, ahol nincsen háború és üldöztetés, a gazdasági bevándorlókat meg nem nagyon akarják befogadni. Valamint már a líbiai kínzó lágerek sem elég meggyőző érv. Így most már aki, nem tapsol örömmel az érkezésüknek, az nem jó vendéglátó a migrációpárti erők legújabb érzelmi zsarolása szerint.

Egyelőre azonban, úgy tűnik, ezzel az újabb fordulattal sem nagyon tudnak újabb befogadási lelkesedést kiváltani az olaszokban. Erőszakkal rájuk kényszerített vendégeket sem igen akarnak, és a hozzászólók közül sokan a hajó elkobzását követelik.

Catania ügyészsége mindenképpen kivizsgálja a Sea-Watch hajó legújabb akcióját, amelynek keretében a mai napon partra szállt a városuk kikötőjében az a 47 migráns, akiket január 19-én reggel vett fel a legénység a fedélzetre a líbiai SAR-zónában egy teljesen jól működő gumicsónakról. Ezt az olasz köztévé Carta Bianca műsora felvétele bizonyítja, amelyet egy a hajón lévő riporterük készített. A felvétel több napon át futott az olasz sajtóban, majd minden online újság elérhetetlenné tette azt, miután többen is jelezték, hogy ez maga bizonyíték az embercsempészekkel való közreműködésre. Egy magánszemély azonban feltette a youtube-ra, valamint a Carta Bianca egyik twitter bejegyzése fotóján továbbra is nyilvánvalóan látszik a jelenet. Így nem mentésről, hanem utasok átvételéről van szó.

A Sea-Watch hajója még ezek után is igen különös utat futott be, mivel a rossz idő ellenére ők továbbra is tengeren maradtak további migránoskra vadászva, amikor minden más hajó a közelükben tunéziai kikötőbe húzódott be a rossz idő miatt. Ezt az olasz kormány egy feljegyzésben az Emberi Jogok Európai Bírósága felé is jelezte, amikor a Sea-Watch hozzájuk fordult, miután napokig nem szállhattak partra a migránsok az ország kikötőjében. Erre azonban még az EJEB sem kötelezte Olaszországot, és végül azért fogadták a bevándorlókat, mert átveszi őket több EU-s ország is.

Az már csak külön hab a tortán a migrációs beetetések közül, hogy egyik napról a másikra 13 kísérő nélküli kiskorúból 15 lett hajón...

Forrás:

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090913659503759361

https://twitter.com/SeaWatchItaly/status/1090314974176649216

https://agensir.it/quotidiano/2019/1/28/sea-watch-nicolais-aismi-far-sbarcare-immediatamente-i-migranti-inconcepibile-permanenza-in-nave-in-condizioni-disumane/

https://www.youtube.com/watch?v=dYW2_W8DX5Q

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1086691429202694146

https://twitter.com/Cartabiancarai3/status/1087819753404674048

http://www.ilgiornale.it/news/politica/carte-segrete-governo-sea-watch-commette-reati-1634543.html

https://www.ilmessaggero.it/politica/sea_watch_migranti_oggi-4264351.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre