Az afrikaiak olaszországi elnyomása ellen küzd a sorosista Kyenge

Ezt is megértük. Az afro-olasz “Mandéla” a napokban meghirdette “Afroitalian Power Initiative” mozgalmat.

A napokban került be az olasz sajtóba a megdöbbentő hír, hogy a kongói származású olasz baloldali EP-s képviselő, Cécile Kyenge, útjára indítja az “Afro-olasz Erő Kezdeményezést” (Afroitalian Power Initiative). A Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány szoros szövetségeseként nyilvántartott EP-s képviselő asszony a twitter oldalán több bejegyzést is szentelt az ügynek.

November 7-én szerdán így fogalmazta meg az afro-olasz mozgalma célját a bejegyzésében:

“Ezen a hétvégén Modenában megszületik #AfroitalianPowerInitiative, hogy hangot adjunk annak, akinek nincs. Itt az idő arra, hogy érvényre jussunk. Az elnyomás és a diszkrimináció ellen, a méltó jövőért és jelenért, a kohézióért, a jólétért és a társadalmi békéért. Várlak benneteket!”



A képen: Cécile Kyenge az API logójával

Eredetileg a kezdeményezésben még nem szerepelt a diszkrimináció elleni harc, csupán az olaszországi afrikai diaszpóra politikai és gazdasági jobb érvényesülésének az elősegítése és az afrofóbia elleni küzdelem. Csupán az utóbbi napokban ütött meg Kyenge ennyire “mandélás” hangnemet. Habár már egy október 3-ai twitter üzenetében is olaszországi apartheidet vizionált. Ekkor tudatta, hogy szerinte Matteo Salvini és Giorgia Meloni apartheidet mozdít elő azzal “az olaszok az elsők” szlogennel.

Kyengével egyetemben az olasz baloldali sajtó is folyton a migránsok elleni súlyos olaszországi rasszizmusról beszél, és ehhez igyekszik többnyire olyan híreket meglovagolni, amelyek végül többnyire eltűnnek a semmibe. Ennek egyik iskolapéldája a nigériai lány elleni augusztusi Torinó környéki tojásdobáló támadás volt. Hiába jelezte az olasz rendőrség többször is, hogy az olasz baloldal szerint rettenetes fasiszta tojásdobálók olaszokat is megdobáltak, így nem lehet szó rasszista indíttatásról, az olasz baloldali médiumok napokon át szörnyű olaszországi rasszizmusról regéltek az ügy kapcsán. Majd amikor kiderült, hogy egy baloldali önkormányzati képviselő fia is benne volt a tojásdobáló bandában, akkor elhallgattak róla. Valamint hirtelen csupán kedves csínytevőkké váltak a korábban rettenetes rasszista elkövetők.

Ennek ellenére az olasz baloldal és sajtó továbbra is állandóan olaszországi súlyos rasszista és fasiszta veszélyről számol be olyannyira, hogy az ENSZ új emberi jogi főbiztosa még ellenőröket is akart küldeni Olaszországba szeptember elején a bántalmazott afrikaiak védelmére, de aztán egyelőre elállt tőle. Talán Salvini ijesztette meg azzal, hogy jöjjönek csak nyugodtan, majd elviszi őket este a római Termini pályaudvar környékére, és mindjárt a saját bőrükön tapasztalhatják meg azt, hogy mit is élnek meg az olaszok a migráció miatt nap mint nap a buszokon, vonatokon és a metrón.

Mindenesetre ebben a baloldali olaszországi és általában véve EU-s baloldali rasszizmus hisztériában nem csoda, hogy végül idáig fajult a helyzet, hogy Kyenge immár nyíltan egyenesen mintegy olaszországi Mandéla szerepet öltött magára. Maga az API november 7-8-ai modenai hivatalos elindításának alkalma részét képezi az EP-s Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége Afrika Hét (Africa Week) programjának.



A képen: Cécile Kyenge Gurmai Zitával

Az ügynek magyarországi vonatkozása is van, ugyanis Kyenge október 15-ei boldogan twittelt egy közös fotót barátnőjével, az MSZP-s Gurmai Zitával, akit az emberi jogok harcosának nevezett meg. Valamint tudatta, hogy Gurmai magyar ellenállása a magyar kormány xenofóbiájával szemben nekik is bátorítás Olaszországban.

Egy biztos, a Gurmai által képviselt politikai formációnak már történelmi tapasztalata van földek elvételében, és Mandéla mozgalma is immár ilyen irányt vett Dél-Afrikában. Végül is Olaszországban is a kommunisták már a 2. világháburú után meg akarták szerezni a hatalmat. Akkor nem sikerült nekik, de most beerősítettek Kyengével és általában véve a migránsokkal. Gurmai Zita pedig a háttérből adja az erőt.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/nato-movimento-africani-kyenge-guida-afroitalian-power-1598832.html

https://www.modenatoday.it/eventi/kyenge-presenta-afroitalian-power-initiative-per-un-nuovo-approccio-alla-partecipazione-politica-sociale-ed-economica-degli-afro-italiani.html

https://www.liberoquotidiano.it/news/sfoglio/13365019/george-soros-open-society-lista-14-euro-deputati-italiani-al-suo-servizio-anche-cecile-kyenge.html

https://twitter.com/ckyenge/status/1060158435927486466

https://www.cecilekyenge.it/api/

http://www.lanuovabq.it/it/uova-contro-daisy-il-razzismo-degli-anti-razzisti

https://twitter.com/ckyenge/status/1047529307537649664

http://www.ilgiornale.it/news/politica/salvini-ispettori-onu-italia-li-porto-stazione-termini-1580045.html

https://twitter.com/ckyenge/status/1051850190511063040

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre