Majdnem meglincselt 50 migráns 2 olasz rendőrt


Autós üldözés után egy migránstáborba menekült el a rendőrök elől egy gambiai, de itt a többi bevándorló durván rájuk támadt.

Két közúti rendőr múlt péntek délután talált gyanúsnak egy afrikai bevándorlót a dél-olasz Foggia megyében, ezért igazoltatni akarták. A 26 éves Omar Yallow azonban nem állt meg az autójával, sőt még a rendőröket is próbálta elütni, akik azonban a nyomába eredtek. Igazi és valóságos autós üldözés vette kezdetét az olasz utakon, a migráns még az útról is megpróbálta leszorítani a rendőrautót.

Végül az afrikai Borgo Mezzanone meneddékérő táboránál megállt, befutott a barakkok közé, és itt folytatódott tovább az üldözése immár gyalogosan. Ekkor azonban hirtelen több tucatnyi migráns vette körül az olasz rendőröket, és rájuk támadtak, hogy megakadályozzák a társuk letartóztatását. Ököllel verték és rugdosták a rendőröket, valamint kövekkel és üvegekkel dobálták őket. Szerencsére azonban rádión sikerült erősítést hívniuk, így 10 perc elteltével 4 járőrautó is kiszállt a színhelyre, ekkor a támadók gyorsan köddé váltak, és a gambiait is sikerült elfogniuk.




A képen: Borgo Mezzanone menedékkérő tábora

A bántalmazott rendőrök 30 és 15 napon belül gyógyuló sérüléseket szereztek. A dolog külön iróniája az, hogy a két olasz rendőr éppen a migránsok védelmében volt szolgálatban aznap délután, hogy megóvják őket a honfitársaik közül kikerülő olyan béresgazdáktól, akik szinte rabszolgaként alacsony órabérért sanyargatják őket az olasz földeken.

Az ügy kapcsán az olasz Független Rendőri Szakszervezet megyei titkára, Giuseppe Vigilante elmondta a sajtónak, hogy a szóban forgó migránstábor immár olyan lett, mint egy gettó. Eredetileg 200 fősre tervezték azt, de ma már 600-an, 700-an élnek a barakkokban, és ami még ennél is veszélyesebb az, hogy a tábor közvetlen közelében lévő korábban repülőtérként működő szabad földterületen is több ezer bevándorló vert tanyát. A barakknegyeden belül teljesen szabadon élnek autó- és réztolvajok, valamint drogdílerek is. A terület a senki földjévé vált, ahova még a rendőrség sem igen tud bemenni, mert nincsenek hozzá megfelelő eszközeik.

A szakszervezeti vezető rávilágított még arra is, hogy ellenkező esetben, ha a rendőrök vertek volna meg egy migránst, már biztosan sokan rasszizmust kiáltottak volna. A rendőrökért azonban ugyanazok egyáltalán nem aggódnak, pedig az ilyen esetek nem ritkák, mert ezek a bűnözők tudatában vannak annak, hogy büntetlenek maradnak.

Olaszországban már évek óta hatalmas gond az, hogy a migránsok tömegesen támadnak rá a rendfenntartó erők képviselőire. Szinte mindennaposak az ilyen támadások ellenük, de a bírók végül szinte mindig igen rövid időn belül szabadon engedik őket, mivel az utóbbi évek baloldali kormányai és parlamenti többsége sorra fogadott el olyan törvényeket, amelyek ezt lehetővé teszik.

A migránsok által bántalmazott rendőröket mindig csak jobboldali politikusok veszik védelmükbe, akiket azonban a baloldaliak és a “jogvédők” előszeretettel rasszistáznak és fasisztáznak.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/due-poliziotti-aggrediti-50-migranti-1585824.html

https://www.corriere.it/esteri/18_ottobre_08/due-agenti-aggrediti-ghetto-foggia-1f0f9260-cb33-11e8-9a02-946640b28e26.shtml

https://www.rainews.it/tgr/puglia/video/2018/10/pug-poliziotti-aggrediti-immigrazione-borgo-mezzanone-foggia-e4c7002d-b5fa-413a-883f-51a38897e9ac.html

https://www.youtube.com/watch?v=7UxtYFBZS9E

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre