"Haladás": drogos nőt rugdaltak össze a migránsok, az értük tüntető ifjúság meg Salvinit égetett

A 21. századi progresszívek sorosi “csodavilága” újabb “haladó” epizódokkal “gazdagította” az olasz társadalom életét.

Tegnap délután Arezzo Porcinai parkjában afrikai drogdílerek bántalmaztak egy 40-50 év körüli olasz nőt, akinek nem volt pénze, de drogért könyörgött nekik. A nőn már erőteljesen mutatkoztak az elvonási tünetek, azonban ez egyáltalán nem hatotta meg a parkban drogot áruló migránsokat, és igyekeztek őt először csak szavakkal elzavarni. De mikor ez nem járt sikerrel a két afrikai férfi elkezdte a nőt rugdalni, aki a földre esett, de még ekkor is tovább kérlelte őket, hogy adjanak neki kábítószert.



A képen: migránsok az arezzo-i parkban

A brutális jelenetnek végül egy kislánnyal padon ülő férfi vetett véget, akinek sikerült valahogy lenyugtatni a nőt, és megegyezni a migránsokkal. Az esetről egy megdöbbent szemtanú számolt be az egyik helyi újságnak, aki teljesen elszörnyedt azon, hogy manapság ilyenek történnek a városában. Az afrikai drogdílereket egyáltalán nem zavarta még csak az sem, hogy éppen abban az időszakban, amikor tettüket elkövették, rendszerint sokan járnak a parkban.

Miközben ilyen szuper “magaslatokat” ért el a nyitott társadalom olaszországi megvalósulása, addig a “haladók” továbbra is azokat támadják, akik szeretnének véget vetni ennek a nagy “progressziónak”. Így a mai napon a nagyon demokratikus diákok kezdtek tüntetésbe az olasz kormány ellen az ún. közösségi központok támogatásával. (Hasonlókat akar Soros Magyarországon is létrehozni a nagyobb városokban a szegénység felszámolására és a helyi közösségek segítésére). Ezek az olasz közösségi központok gyakran drogos helyek és bűnöző migránsok búvóhelyei is egyben.

A “haladó” tanulók több olasz városban is igazi változásért tüntettek az oktatásban a Diákok Egyesülése, avagy a Tudás Hálózata országos olasz baloldali diákszövetség szervezésében, amely célja egy jobb világ megteremtése. Így nem meglepő, hogy a manifesztálók nem csupán az iskolai problémák miatt emelték fel a szavukat, hanem a kormány migrációs politikáját is kritizálták a migránsok befogadását követelve.

A nagy haladásban a tüntetők Torinóban még egészen odáig is elmentek, hogy Matteo Salvini és Luigi di Maio bábukat feszítettek keresztre és égettek el a 21. századi nagy progresszió jegyében. Így álltak bosszút a két nagy kormányzó olasz párt vezetőjén, illetve a kormány két miniszterelnök-helyettesén, és egyben belügyi és munkaügyi miniszterén. A égető iskolások mintegy 200 százan lehettek, és a helyi szélsőbalos Önszerveződő Diákkollektíva (Kollettivo Studenti Autorganizzati, Ksa) tagjai. A facebook oldalukra egy videót is feltettek a szuper haladó akciójukról, amelynek szellemisége azonban sokkal inkább a “sötét” középkort idézi.




A képen: a torinói diáktüntetés

A torinói diákok a közösségi oldalukon Matteo Salvini “Biztonságos iskolák” rendeletét is kifogásolták, amely keretében a drogdílerek ellen helyeznek el kamerákat és rendőröket az iskolák elé. Ezek az utcai kábítószerkereskedők szinte kizárólag migránsok. A római tüntetésen az iskolások szimbolikusan egy drogdílerellenes kamera fotóját égették el, vagyis a bűnözők helyett ők is az őket tőlük védeni akaró Salvinire akadtak ki. A rendelet ellen már a milánói diákok is síkraszálltak a hónap elején az olasz partizánok dalát, a Bella Ciao-t énekelve, és kirakatokat összekaristolva és festékes sprékkel kiszínezve.

A Diákok Egyesülése olasz országos diákszövetség, amelynek részét képezi a torinói nagyon önszervezett diákkollektíva is, egy európai diákszervezet, az OBESSU (Organising Bureau of European School Student Unions) tagja amelynek a székhelye Brüsszelben található. Az Európai Bizottság is a támogatói között van.

Az égetős eseményre így reagált Matteo Salvini a közösségi oldalán:

“És még én és a Liga lennénk azok, aki a “gyűlölet magvait elszórják”. Ezeknek a “demokratikus" diákoknak, akiket a közösségi központok és néhány tanáruk dédelget, nagyon sok civilizációs oktatási órára lenne szüksége, és talán a szüleiktől is több figyelemre. Akkor talán megértenék, hogy Salvini, vagy bárki más bábuját elégetni a téren, illetve lámpákra felakasztani a képeiket, undorító dolog. Mindenesetre beazonosítottuk, és feljelentettük őket. Habár köztudott, hogy nekik a hibás mindig csak Salvini.”

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/arezzo-donna-implora-i-pusher-dose-loro-prendono-calci-1587467.html

http://www.adnkronos.com/fatti/cronaca/2018/10/12/studenti-piazza_6MFatj6LyHQwx94NQ6H6QI.html

http://palyazatok.org/regionalis-kozossegi-kozpontok-program/

http://linkcoordinamentouniversitario.it/uds-e-link-costituita-la-rete-della-conoscenza/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/torino-proteste-studenti-centro-fuoco-effigi-salvini-e-maio-1587238.html

https://www.facebook.com/KSATorino/

https://www.ilmessaggero.it/italia/manifestazione_studenti_milano_salvini_danni-4019326.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre