Asselborn durván szidta az olaszokat, mert saját gyerekeket akarnak és nem migránsokat

A luxemburgi külügyminiszter egy hivatalos találkozó kellős közepén támadt rá Salvinira, és trágár szóval illette az olaszokat az új migrációs politikájuk miatt.

Tegnapelőtt Bécsben tartottak migrációs konferenciát az EU belügyminiszterei, amelyen részt vett Jaen Asselborn luxemburgi külügyminiszter is. Matteo Salvini olasz belügyminiszter a kormánya migrációs politikája ismertetése során arról is beszélt, hogy ők a demográfiai problémákat nem migránsokkal akarják megoldani, hanem a gyerekeik támogatásával, hogy aztán azoknak is legyenek gyerekeik.

Ez azonban nem tetszett a baloldali luxemburgi politikusnak, és hangosan “bla, bla” mormogással kommentálta az olasz belügyminiszter felszólalása eme részét. Majd dühösen félbe is szakította őt a 60-as évek luxemburgi vendégmunkásait felemlítve. Salvini azonban higgadtan tovább folytatta a szavait, és az ekkor már végképp önuralmát vesztett Asselborn a “Merde, allors” káromkodással illette az olaszokat, amiért a migránsok helyett a saját gyerekeikre akarják költeni a pénzüket.


A képen: Bal oldalon Asselborn és a jobb oldalon Salvini a migrációs konferencián

A luxemburgi külügyminiszter durva beszólását először igyekezett az olasz sajtó azt azzal tompítani, hogy a “Diamine” indulatszóval fordították le, ami annyit tesz, “basszus”. De később az Il Giornale jobboldali hírportálon megjelent, egy írás annak a pontos fordításával a címében: “Sz@rok”. Vagyis, ha az olaszok a migránsok betelepítésének fizetése helyett saját gyerekeket és unokákat akarnak, akkor egyenesen “sz@rok” a baloldali politikus szerint.

Az olasz belügyminiszter a találkozó utáni sajtótájékoztatón csupán annyival intézte el a luxemburgi miniszter viselkedését, hogy vulgáris volt. A stábjának azonban kamerákon kívül azt mondta, hogy “Asselborn megőrült”.

A luxemburgi plitikus pénteki beszólása Salvininek hamar a nemzetközi sajtóban is téma lett. A mai napon a Spiegel német újságnak már egyenesen azt nyilatkozta egy interjúban Asselborn, hogy “Salvini a 30-es évek fasisztáinak a módszereit és tónusait alkalmazza.”

Kijelentette még azt is, hogy minden elhangzott szavát megerősíti. Valamint azzal vádolta az olasz Belügyminisztériumot, hogy provokációs céllal hozták nyilvánosságra a videofelvételt, amely az EU bécsi biztonsági és migrációs konferenciáján készült. Ő nem tudott róla, hogy olyan felvétel készül a felszólalásokról, amelyeket szabadon közre lehet tenni, és ha ez így van, akkor az csak akadályozni fogja az őszinte vitát a felek között a jövőben szerinte.

Matteo Salvini a következő szavakkal kommentálta a vasárnapi ebédidő idején Asselborn újabb spiegeles kirohanását a politikája ellen:

“A luxemburgi adóparadicsom szocialista minisztere miután emigráns nagyszüleinket a ma érkező illegális migránsokhoz hasonlította, és sz@r bekiáltással szakította félbe a felszólalásom, ma fasisztának nevez engem. Én pedig azt mondom, mi bajuk van Luxemburgban?!? Nincs itt semmi fasizmus, csupán a szabályok betartása. Ha annyira tetszenek neki a migránsok, akkor fogadja be őket mind Luxemburgban, mi már itt túl sokat befogadtunk belőlük Olaszországban. Szép vasárnapot mindenkinek, csin-csin.”

A Luxemburgba történő kivándorlás Olaszország esetében a magyarországi ‘56-osokhoz hasonló nagy “adu ász” a migrációpárti erők retorikájában. Az olaszok első nagy kivándorlási hulláma az 1890-es években indult el Luxemburgba a Nagyhercegség felhívására, mivel az óriási fejlődésben lévő acéliparuk munkaerőhiányban szenvedett. Ez az első világháború idején leállt, és sok olasz vissza is tért a hazájába. Majd a következő kivándorlási hullám az 1950-s és ‘60-as években zajlott. Ekkor vendégmunkásként érkeztek az olaszok Luxemburgba hivatalos papírokkal.

Az olaszok így joggal utasítják vissza azt, hogy őket a mai illegálisan érkező menedékkérőknek álcázott gazdasági bevándorlókhoz hasonlítsák, mivel ők egy árva fillért sem kaptak a luxemburgi államtól, hanem keményen meg kellett dolgozniuk a megélhetésükért.

A luxemburgi külügyminiszter fenti megnyilvánulásai elképesztő módon bélyegzik meg fasisztának immár nem csupán a nemzeti érzést, hanem a saját gyerekekkel való törődést is, sőt saját gyermekek nemzését is. A “haladók” kijelentéseiből már eddig is lehetett sejteni, hogy nem csupán a nemzetet tekintik a priori fasiszta intézménynek hanem magát a természetes családot is. De ez most már nemcsak sejtés, hanem manifeszt tény.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/basta-migranti-servono-figli-cos-salvini-ha-fatto-infuriare-1576140.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lue-e-rissa-sui-migranti-lussemburgo-merde-1576190.html

https://www.agi.it/politica/migranti_scontro_salvini_ministro_lussemburgo-4378749/news/2018-09-14/

https://www.agi.it/politica/asselborn_salvini_scontro-4380567/news/2018-09-15/

https://www.youtube.com/watch?v=6hcV48Og7yM

http://www.ilgiornale.it/news/asselborn-torna-allassalto-salvini-usa-metodi-fascisti-1576642.html

https://amblussemburgo.esteri.it/ambasciata_lussemburgo/it/i_rapporti_bilaterali/cooperazione_economica/comunita-italiana.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre