A korrupció ellen harcol a 7. Brigád milícia Tripoliban

Néhány napja újból harcok dúlnak Tripoliban, Soros egyik embere szerint a volt és a mostani olasz belügyminiszter tehet róla.

Az olasz sajtóban már több napja jelennek meg hírek arról, hogy Tripoliban újabb harcok robbantak ki a helyi milíciák között. Az összecsapásokat a tarhunai 7. Brigád líbia fegyveres csoport indította el, és nem is szándékozik abba hagyni a harci tevékenységét addig, amíg ki nem söpri Tripoliból az összes többi olyan milíciát, amelyeket korrupcióval vádol.




A képen: a líbiai lázadó milícia (forrás: Ansa)

A helyi médiáknak a lázadó milícia vezetője, Abdel Rahim Al Kani, a mai napon is megerősítette, hogy nem hagyják abba harcokat, amíg az összes többi milícia el nem hagyja Tripolit. Akkor lesz majd újból biztonság a városban szerinte. A milícia tagjai a repülőtérre vezető úton helyezkednek el, és további ostromra készülnek az Abu Salim negyedben a következő órákban.

Fajez Al-Szarradzs líbiai miniszterelnök miután tegnap rendkívüli helyzetet hirdetett meg a városban, a mai napon a misurata-i terorrellenes erők vezetőjének, Mohammed Al Zain tábornoknak küldött parancsot, hogy jöjjenek Tripoliba, a fővárosba, újabb tűzszünet megteremtésére a város déli zónájában.

Ki tudja végül, mikor is lesz újból béke Tripoliban. De az mindenképpen nagyon különös egybeesés, hogy ennek a 7. Brigád milíciának éppen akkor szottyant kedve polgárháborúzni egyet és a korrupció ellen küzdeni, amikor az olasz kormány teljesen leállította a migránsok beáramlását Líbiából az olasz migrációpártiak minden manőverezése ellenére.

Al Kani milíciája mostani harci beindulásával éppen a jelenlegi olasz kormány migrációs politikájának az egyik fő érvét ásta alá, hogy Líbia immár biztonságos, ezért nem kell már onnan elmenekülni. Így talán nem véletlen, hogy a migráció és Soros György ügyének és egyik fő olaszországi védelmezője Gad Lerner pubblicista és író elsők között foglalkozott a témával a közösségi oldalán igen furcsa mondatokkal:

“Rendkívüli helyzet Líbiában. Kész-e vajon Olaszország katonailag is beavatkozni, hogy védje olaj érdekeltségeit, és folytassa migránsblokádot. Minniti elhamarkodott lépéseit szenvedjük most el, melyeket az őt követő Matteo Salvini is oszt. Elég volt a nagy proletárság demagógiájából.”

Lerner 2018. áprilisában járt Magyarországon a CEU vezetőjénél, és az olasz állami tévében is védelmébe vette az egyetemet. Valamint a márciusi olasz választásokon is Soros olaszországi pártja, a nyílt társadalmas Emma Bonino által vezetett +Európa mellett kampányolt. Így érthető, hogy az elit híveként a hagyományos proletárság ellen szól, de miért is lenne a mostani líbiai harcokért a volt és a jelenlegi olasz belügyminiszter a felelős azzal, hogy az olasz közbiztonság érdekében elkezdték leállítani a tömeges illegális migrációt...

Források:

http://www.ansa.it/sito/notizie/mondo/2018/09/01/libia-milizia-ribelle-rifiuta-tregua_3dea13ca-b973-45a6-ad54-f6b483f884a2.html

http://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2018/09/02/brigata-ribellepronti-assalto-a-tripoli_a818817d-1108-4756-82e5-6d460bd00906.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/caos-libia-gad-lerner-italia-pronta-ad-agire-subiamo-scelte-1570833.html

https://twitter.com/gadlernertweet/status/983562516554018816

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lerner-voter-bonino-bravissima-su-immigrati-1500193.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre