Letartóztatták a Vos Thalassa hajót eltérítő migránsokat

Napok óta tartó hercehurca után végül tegnap Trapani ügyészsége őrizetbe vett két illegális bevándorlót a holland vontatóhajó olasz legénysége megfenyegetése miatt.

Július 8-án vasárnap este a Vos Thalassa 67 migránst vett fel a fedélzetére egy bajba került fából készült csónakról a líbiai SAR, azaz mentési zónában. Mivel ezen a tengeri szakaszon a líbiai parti őrség az illetékes, így hozzájuk fordultak, hogy mi legyen a vízből kimentett bevándorlókkal. Azt az utasítást kapták tőlük, hogy adják át őket az egyik hajójuknak. Az illegális bevándorlók közül néhányan azonban amikor észrevették, hogy Líbiai felé mennek, életveszélyesen megfenyegették a Vos Thalassa tisztjeit. Ekkor ők az olasz parti őrséghez fordultak segítségért, akik átvették a migránsokat a vontatóhajóról a legénysége védelme érdekében a Diciotti hajójukra, és elindultak velük Olaszország felé.

Amikor azonban Matteo Salvini belügyminiszter értesült az eseményekről, közölte, hogy nem engedi be a migránsokat egyetlen olasz kikötőbe sem még olasz állami hajón sem, amíg a nyomozó hatóságok nem derítik ki pontosan, hogy mi is történt, és nem tartóztatják le még a hajón a lázadás felelőseit. Több napos huzavona után végül Sergio Mattarella olasz köztársasági elnök csütörtökön este felhívta Giuseppe Conte miniszterelnököt, és ő ezután elrendelte a migránsok partraszállását, habár az olasz parti őrségnek küldött két e-mail is bizonyította a fenyegetés tényét.




A képen: a Diciotti hajón lévő migránsok partraszállása Trapaniban

Valamint miatt maga Trapani ügyészsége sem ítélte meg annyira súlyosnak a helyzetet, hogy azon nyomban letartóztassa még a Diciotti hajón a migránsfelkelés két fő felelősét. Sőt valójában nem is ítélték meg hajóeltérítésnek a tettüket, pedig a napnál is világosabb volt, hogy az történt.

A migrációpárti erők öröm ünnepet ültek. A baloldali Demokrata Párt Salvini lemondását követelte, szélsőbaloldali parlamenti képviselők pedig bizalmatlansági indítvány benyújtásához kezdtek bele aláírásgyűjtésbe. Sőt még azt is kitalálták az Avvenire katolikus lappal együtt, hogy maga Salvini ellen kellene eljárást indítani, mivel szerintük túszul ejtette a migránsokat azzal, hogy nem engedte őket napokig partra szállni a Diciotti hajóról

Tegnap azonban a szicíliai város ügyészsége, miután tovább folytatta a nyomozást az ügyben, elrendelte a két fő kolompos, a szudáni Ibrahim Bushara és a ghánai Hamid Ibrahim letartóztatását. Az ügyészség az indoklásában kifejtette, hogy több mint tíz migráns állt ellen a parti őrség tengerésze, a hajó első tisztje és parancsnoka akaratának, egyszóval mégiscsak lázadás történt. A két őrizetbe vett férfi pedig azzal fenyegette meg a Vos Thalassa parancsnokát kézjelekkel, hogy elvágják a torkát és a tengerbe dobják, ha nem fordul meg észak, azaz Olaszország felé. Most már személyi jog megsértésén túl hivatalos személy elleni erőszakkal és súlyos ismételt fenyegetéssel, valamint embercsempészettel is vádolják őket.



A képen: antirasszisták tüntetése Salvini ellen Trapaniban

A lázadó migránsokat védő migrációpártiak egyelőre mélyen hallgatnak, pedig Trapani kikötőjében még a “Maradjunk emberségesek” antirasszista hálózat aktivistái is napokon át piros pólóban és bilinccsel a kezükön tüntettek mintegy ötvenen Salvini döntése miatt, hogy az olaszok biztonsága védelme érdekében nem engedte partra szállni a szerintük ártatlan bevándorlókat.

Mattarella államfő, az olasz miniszterelnök és először még maga az olasz ügyészség is végtére valójában terrorcselekményt elkövető bevándorlók belépését tette lehetővé Olaszországba és Európába, akik könnyen akár el is tűnhettek volna nyom nélkül az ellenük folyó nyomozás elől.

Ez az eset is jól mutatja, hogy a migrációpárti erőknek sokkal fontosabb az európaiak biztonsága helyett akár még a terrorista migránsok beszállítása is. Habár maga az összes bevándorló is valójában sokkal inkább tűnik fiatal férfiak edzett hadseregének, mint menekülteknek, akik közé álcázásul beraknak azért néhány gyereket, nőt és igazi menekültet is az európai lakosság megtévesztésére.

A Diciotti hajó fenti esetében is Sergio Mattarella olasz államfő a hajón lévő néhány gyerek és nőre hivatkozva vette rá Conte miniszterelnököt a nyilvánvalóan súlyos bűncselekményt elkövető migránsok beengedésére. Valamint a baloldali propaganda most is végig a gyerekeket és nőket mutatta, hogy ezzel hasson érzelmileg az olaszokra, és hangolja őket éppen az ő érdekükben szigorú fellépést tanúsító Matteo Salvini belügyminiszter ellen.

De már az olaszok is egyre jobban átlátják ezt a manipulációt, azért is mert állandóak a támadások ellenük a migránsok részéről. Így egyre jobban szertefoszlik bennük a gyönyörű álom a különböző kultúrák békés együttéléséről a nyitott társadalom “vallása” eszmei keretében. Ez utóbbi az olasz társadalomban már hosszú évek óta fertőz Ferenc pápa és az olasz katolikus egyház hatékony támogatásával is megerősítve.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/procura-cos-i-migranti-thalassa-hanno-minacciato-comandate-1553649.html

http://www.lastampa.it/2018/07/12/blogs/oridente/la-vos-thalassa-la-diciotti-migranti-e-quel-che-sappiamo-del-loro-presunto-ammutinamento-KnOOt0MuSazJoZDFOnNPOL/pagina.html

http://www.repubblica.it/cronaca/2018/07/12/news/salvini_migranti_diciotti_trapani-201541261/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/diciotti-delirio-sinistra-indagare-salvini-sequestro-persona-1553281.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13360150/avvenire-prima-pagina-titolo-contro-matteo-salvini-diciotti-67-ostaggi.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre