Az 5 csillagos olasz hadügyminiszter a nyitott Földközi-tenger pártján

Nyitott Földközi-tengert, értsd a migránsoknak nyitott EU-s kikötőket akar Elizabetta Trenta, és a gazdasági bevándorlók befogadását is. Szerinte béke Nobel-díjat kellene adni az olasz haditengerészetnek, amiért az elmúlt években 600 ezer migráns beszállításában segítettek az embercsepészeknek Líbiából.

Az olasz hadügyminiszter bár nagyon diplomatikusan, de a földközi-tengeri NGO-k és migráció mellett állt ki az Avvenire katolikus lapnak adott tegnapi interjújában.

A hadügyminiszter asszony a lapinterjúban elmondta, hogy a “befogadás szó szép, míg a visszaküldés szó csúnya”. Végig a szavaival, habár “virágnyelven”, de mégis Matteo Salvini belügyminiszter migrációs irányvonalával ellentétes álláspontot fogalmazott meg. A kikötők lezárása ellen pl. így szólt maga a kikötő szót gondosan elkerülve:

A Földközi-tenger mindig is egy nyitott tenger volt, és továbbra is az marad. A nyitottság a biztonság. Az út a szabályozás és nem a lezárás. A befogadás szó szép, míg a visszaküldés szó csúnya. Ezer módon lehet befogadni és visszafordítani. És lehet, sőt kell ötvözni a befogadást a törvényességgel”.



A képen: Elizabetta Trenta öt csillagos olasz hadügyminiszter

Trenta szerint, is Conte miniszterelnökhöz hasonlóan az, aki az “ő partjaikra érkezik, az nem Olaszországba, hanem Európába érkezik”. Ezzel valójában a még több Európát politikai elképzelés mellett foglalt állást, és valójában magát az olasz nemzetállam létét is megkérdőjelezte. Ezenkívül bízik abban, hogy “sikerül majd nekik Európát kimozdítani a zsibbadtságból”, és “új elkötelezettséget kikövetelni” .

Utalt arra is, hogy aki Európába jön, annak joga van menekültként a védelemhez, és joga van a munkához is. Ezzel, bár eléggé burkoltan, de az öt csillagosok balos ágának az álláspontja mellé állt be, akik szerint a gazdasági bevándorlás is alapjog.

Az olasz hadügyminiszter beszélt meg arról is a katolikus lapnak, hogy százszor is megnézte már a migránsok fotóit, és arra a következtetésre jutott, hogy az a család, amelyik még a gyerekét is felteszi egy csónakra, hogy életet ajándékozzon neki, azzal nem lehet mást tenni, csak segíteni. Szerinte az NGO-s hajók ügyét is immár túl démonizálják, mivel a többségük teljesen átlátszó, és csak egy részük használja ki üzleti lehetőségként a migrációs vészhelyzetet.

Az öt csillagos hadügyminiszter végig a nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy lehetőleg mindenkinek megfeleljen a migrációpárti és az azt ellenző tagjainak és szavazóink is, és a velük együtt kormányzó jobboldali Ligának is. De azért szavaiból sokkal inkább az sugárzott ki, hogy teljes mellszélességgel támogatná a korlátlan migrációt, ha nem fognák vissza egyéb politikai tényezők.

Erős migrációpárti nézeteit eddig sem rejtette igazán véka alá, és június 11-én az olasz tengerészet ünnepén azzal a különös ötlettel állt elő, hogy egyenesen béke Nobel-díjra fogja ajánlani az olasz hadi tengerészetet, amiért az elmúlt években mintegy 600 ezer migráns “kimentésében” segédkeztek a Földközi-tengeren először a Mare Nostrum olasz, majd később az Eunavfor Med EU-s misszió keretében.

Ezek a missziók valójában nem jelentettek mást, mint azt, hogy bárki megjelent egy csónakon a Földközi-tengeren, és azt mondta magáról, hogy menedékkérő, máris akár olasz vagy EU-s hadihajókon is készséggel Olaszországban szállították, anélkül hogy bármit is tudnának róla. Így annyi dzsihadista juthatott be valójában Európába, amennyi csak nem szégyellt, és magán az ellenség hadihajóin.

És erre annyira büszke az új olasz kormány öt csillagos hadügyminisztere Elizabetta Trenta…

És ezzel szerinte ők a békét segítették elő, miközben az európai emberek nagy része polgárháborútól tart a rengeteg ellenséges kultúrájú és érzelmű migráns miatt, amelyek közül százezreket egyenesen az ő adójából fizetett hadihajókon hoztak be Európába Trenta és társai.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/migranti-trenta-sfida-salvini-parola-accoglienza-bella-1551879.html

https://www.avvenire.it/attualita/pagine/intervista-al-ministro-alla-difesa-trenta

http://www.reportdifesa.it/marina-militare-celebrato-oggi-il-centenario-dellimpresa-di-premuda-il-ministro-trenta-propone-la-forza-armata-per-il-premio-nobel-per-la-pace/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre