Új "Világrend":Vasárnap délután száz migráns verekedett össze Nápolyban az utcán

Teljesen új életstílust kezdenek meghonosítani a migránsok Európában a nyitott társadalom nagy filantróp eszméje következtében. Fényes nappal verték össze egymást csapatostul Nápoly egyik negyedében, miközben a “maradi” európaiak a házaikba zárkózva remegtek a félelemtől. Pedig már a pápa is annyiszor megmondta nekik, hogy nem kell félni a bevándorlóktól. A város baloldali polgármestere azonban még több bevándorlót akar, és örömmel nyitná meg a városa kikötőjét az őket beszállító hajóknak.

Mintegy száznyi migráns verekedett össze tegnap délután fél öt táján Nápoly központjában, a Porta Nolana piactérnél. A tömegverekedés két afrikai közti vitával kezdődött, majd egyre többen estek egymásnak a környéken élő bevándorlók közül italos üvegekkel dobálva egymást. A kiérkező rendőrök autóit is fenyegetően vették körbe, és csak nagy nehezen tudtak rendet rakni. A városnegyed lakói riadtan barikádozták el magukat a házaik védelmében. Az ilyen összecsapások rendszeresek ott, és hiába ígértek nekik nagyobb ellenőrzést, a terület a senki földje maradt.


A képen: a migránsok nápolyi tömegverekedésének egy záró jelenete

Luigi de Magistratis, Nápoly baloldali polgármestere azonban még több migránst akar befogadni a városába, és felajánlotta azt, hogy náluk kiköthet az Orvosok Határok Nélkül NGO hajója, az Aquarius, melynek tegnap az olasz kormány megtagadta a kikötési engedélyt. Szerinte Matteo Salvini belügyminiszter szívtelen, hogy lezárta az olasz kikötőket, míg a nápolyiak nagy szívvel segítik a bajba kerülteket. De valójában de Magistratis még a saját városa lakóin sem tud segíteni a jelek szerint, és folyamatos veszélynek teszi ki őket éppen azok a bevándorlók miatt, akikből még többet fogadna be.

A nápolyi polgármesteren kívül is rengeteg támadás éri Matteo Salvinit baloldali politikusoktól a kikötők lezárása miatt a migránoskat beszállító NGO-s hajók előtt. Laura Boldrini, az előző parlamenti időszak képviselőházi elnökasszonya például ezekkel a szavakkal ostorozta őt a közösségi oldalán:

“Salvini lezárja a kikötőket. Aztán majd lezárja az utcákat. Aztán majd még a házainkba is bezár minket. Majd amikor már nem marad neki semmi más, amit lezárjon, hacsak nem a szégyenletes közösségi oldalai, akkor elérte a célját: egy elszigetelt ország, a nagymamája idejébe visszavezetve.”

Il Giornale.it hírportálon a nápolyi tömegverekedésről megjelent írás egyik hozzászólója szerint azonban éppen a migránsok miatt kell bezárkózniuk az olaszoknak a házaikba:

“És Boldrini még Salvinit vádolja azzal, hogy be akarja őket zárni a házaikba, amikor annak az okai, ahogy az nyilvánvaló, éppen az ő szemefényei!!! Ennél már nem is lehet valaki hazugabb.”

Laura Boldrini pártja baloldali “progresszív” pártja csúfosan megbukott a választásokon, alig érték el a három százalékos bejutási küszöböt. Így mostanában csak keveset tud megszólalni, míg korábban nap mint nap árasztotta az olaszokra a fentiekhez hasonlóan elmés mondatait. Egyes “aranyköpései” egyenesen slágerré váltak az olasz sajtóban. Egyik ilyen szállóigévé vált mondása az, hogy a migránsok nagyon értékesek, és az életstílusuk idővel a miénkké is válik majd.

Az lenne aztán az igazi nagy progresszió, ha ezek a tömegverekedéses stílust átvennék tőlük az európaiak! Akkor már Ferenc pápa is örülhetne, hogy végre nem félnek a migránsoktól a helyiek, hanem megtörtént a “haladók” által annyira áhított keveredés és integráció.

Ferenc pápa idén márciusban ezt a szózatot intézte a híveihez a Szent Egyed laikus katolikus közösség 50 éves évfordulójának ünnepén:

“Ők nem ellenség, az idegenektől való félelem egy olyan betegség, amely a keresztényeket is megfertőzheti.”

Majd humanitáris folyosók nyitását sürgette a migránsok számára. De arról még egyelőre nem szól a fáma, hogy milyen humanitárius folyósokat nyitnak majd a “menekültektől” elmenekülő Európaiaknak, pedig ideje lenne már lassan azon is elgondolkodni a fenti és hasonló hírek után.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/napoli-rissa-colpi-bottiglia-stranieri-gente-ha-paura-1539096.html

https://www.ilmattino.it/napoli/cronaca/napoli_rissa_immigrati_bottigliate_porta_nolana_poliziotti_circondati-3788955.html

https://www.ilmessaggero.it/primopiano/politica/de_magistris_napoli_accoglie_migranti-3788905.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13348752/laura-boldrini-matteo-salvini-chiude-porti-immigrati-lei-impazzisce.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/boldrini-stile-vita-dei-migranti-sia-nostro-1164836.html

http://www.repubblica.it/vaticano/2018/03/11/news/migranti_papa_francesco_non_sono_nemici_di_cui_avere_paura_-191018605/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre