Salvini: Soros nem segíteni akar a migránsokon, rabszolgáknak hozza be őket Európába

Az új olasz belügyminiszter olyan dolgokat mondott Sorosról tegnap, amit eddig még csak kevesen. A nagy “filantróp” rabszolgákat akar, ezért finanszírozza a migrációt. Toni Iwobi a Liga nigériai származású szenátora az elmúlt években már többször is figyelmeztetett arra, hogy azok akik az illegális migrációt támogatják,  csupán modernkori rabszolgáknak telepítik be az afrikaiakat Európába.

Matteo Salvini az Il Giornale jobboldali lap kérdéseire válaszolva vázolta fel azt a migrációs politikát, amelynek megvalósítását tűzte ki célul belügyminiszterként. A beszélgetés során megerősítette, hogy továbbra sem engedik be az NGO-s hajókat olasz kikötőkbe, mert azok nem segítő tevékenységet folytatnak, hanem olyan személyek pénzelik őket, mint például Soros is, akik csupán újkori rabszolgákat akarnak. Szó szerint ezt mondta a Földközi-tengeren működő civil szervezetekről:

“Nem nagylelkűek, nem keresztények, akik a felebarátjukon akarnak segíteni, hanem jól meghatározott gazdasági érdek rejtőzik meg a tetteik mögött. Közvetlenül olyan személyek finanszírozzák őket, mint Soros, aki nem segíteni akar a menekülő gyerekeknek, hanem új rabszolgákat teremteni belőlük. Ezért továbbra sem fogjuk beengedni az NGO-kat az országunkba.”


A képen: Matteo Salvini Toni Iwobival

Matteo Salvini egyik nagy támogatója az illegális migráció elleni küzdelemben éppen a pártja nigériai származású politikusa, Toni Iwobi. Iwobi a Ligában már évek óta a migrációs és biztonsági ügyek felelőse, és az új olasz parlamentbe szenátorként választották be az olaszok.

A nigériai származású politikus számtalanszor emelte már fel a szavát az a trend ellen, hogy az elmúlt években a baloldali olasz kormányok korlátozták a hivatalos migrációt, miközben illegális migránsok százezreinek a bejutását segítették elő, akik aztán vagy az utcán végzik, vagy az olaszoknál jóval alacsonyabb órabérért, mintegy rabszolgaként kénytelenek dolgozni a megélhetésükért. Így Iwobi szerint is egyáltalán nem a jóság áll az illegális migráció támogatása mögött, hanem az olcsó afrikai munkaerő biztosítása, aminek következtében aztán sok olasz munka nélkül marad, és elszegényedik. Nem is beszélve arról, hogy sok migráns végül bűnszervezetek tagjaként végzi.

Toni Iwobi továbbá Salvinihez hasonlóan az Aquarius hajó kapcsán is elmondta az olasz parlamentben, hogy az egyetlen módja annak, hogy az illegális migránsok ne fulladjanak bele a tengerbe az, ha egyáltalán nem is indulnak útra Líbiából. Így ő is helyesli azt, hogy a napokban a belügyminiszter egyszerűen nem engedte be olasz kikötőkbe az NGO-s hajót, és így az kénytelen volt Spanyolországba vinni a bevándorlókat, akiket a líbiai partoknál gyűjtöttek össze a gumicsónakokról. (Az olasz sajtó és politikusok mindig a "menteni" szót használják igazából, habár mindenki tudja, hogy nem arról van szó.)

Matteo Salvini elmondta még az Il Giornale lapnak azt is, hogy rövid időn belül Líbiába készül, hogy megerősítse a két ország közti barátságot, melynek keretében iskolákkal, kórházakkal és infrastruktúrlis fejlesztésekkel kívánnak segíteni a nehéz helyzetbe kerül országnak. Azonban külön kiemelte azt, hogy nem szándékoznak beleszólni az észak-afrikai ország olyan belügyeibe, mint a választások erőltetése, ahogy ezt Franciaország teszi.

Az olasz belügyminiszter beszélt még arról is, hogy további lépések szükségesek az illegális migráció visszaszorításban, ezért Olaszországnak fel kell hagynia azzal, hogy a tengeri mentési zónáján kívül eső részéről is a parti őrsége és a haditengerészete hajóival szállítja be az országba a magukat menekültnek valló közép-mediterrán térségben a tengeren felbukkanó migránsokat. A mostani gyakorlat az, hogy a pl. a Frontex is egyszerűen csak Olaszországba szállítja be külföldi kisebb hajókon tartózkodó embereket ebből a tengeri zónából, akik azt állítják magukról, hogy üldözöttek és menekültek, a kötelékében lévő hajókra átvéve őket.

Elég csak bárhonnan elindulni a tengeren a migránsoknak gumicsónakon, vagy hevenyészett hajókon, és máris szállítják be őket olasz kikötőkbe az olaszok állami hajók, vagy a Frontex hajói a térségből. Ez nekik a nagy európai tengeri határvédelem.

Holott a hivatalos adatok szerint is a tengeren ily módon automatikusan “kimentett” migránsoknak csak kis része jogosult nemzetközi védelemre. 2017-ben Olaszországban mintegy 81.500 menekültkérelmet bíráltak el, és csupán az ún. menedékkérők 8 %-a volt jogosult menekültstátuszra, és 8 %-uk pedig kiegészítő védelemre. De a többiek is teljesen simán bejutottak útlevél nélkül az EU nagy tengeri “határvédelmi rendszerén” keresztül, anélkül hogy bármit is tudna róluk a közös európai “határvédelmi hatóság”, azonkívül, hogy menedékkérőknek vallják magukat.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre