Salvini a facebook oldalán számolt be a legújabb NGO-s hajó balhéról

Matteo Salvini ma nem sokkal déli 12 óra után közvetlenül a belügyminiszteri irodájából beszélt a legújabb reggeli NGO-s hajós botrányról a közösségi oldalán. Egy német NGO, a Lifeline az olasz parti őrség utasítása ellenére engedte át a migránsok kimentését a líbiai parti őrség hajóinak líbiai vizeken. Az olaszok őket sem engedik kikötni Olaszországban az Aquarias hajóhoz hasonlóan.

A Lifeline egy viszonylag új hajó NGO a Földközi-tengeren, Németországban jegyzik, és holland zászló alatt fut a hajója. Ma délelőtt a líbiai partok közelében, amint megjelentek a migránsok gumicsónakjai már ott is volt a hajójuk líbiai felségterületen. Ezt megelőzően napokig ki volt kapcsolva az állásjelzőjük. Az olasz parti őrség arra utasította őket, hogy hagyják a líbiai parti őrségre a migránsok kimentését, de ők nem követték ezt az útmutatást, és felvették ők a hajójukra a több mint 200 bevándorlót erőszakkal. Salvini azonban azt üzente nekik, hogy csak képeslapról fognak olasz kikötőt látni. Már folyik is a levelezés a hollandokkal, hogy ők fogadják a hajót, ha egyszer az ő zászlójuk alatt fut.



A képen: a Lifeline hajója

Közben meg két újabb migránsokkal teli gumicsónak is nekiindult a tengeren a tunéziai-líbiai határnál. Amikor a parttól 18 mérföldnyire voltak a római mentési koordinációs központot hívták. Matteo Salvini azt mondta, hogy ők viszont értesítették Máltát és Tunéziát, mert ők közelebb vannak.

Végül is teljesen logikus, miért kellene a sokkal távolabbi Olaszországból odamenni "kimenteni" az önkéntes hajótörötteket.

Salvini ezt azzal indokolta, hogy nem lehet Olaszország feladata minden ilyen "mentés", mert nagyon megterheli szociális és biztonsági szempontból ez a migráció az olasz társadalmat. Valamint véget kell vetni ennek a migrációs maffia tevékenységének is. Az olasz belügyminiszter szerint ezek a földközi-tengeri NGO-k nem jótékonyságból végzik ezt a tevékenységet, hanem pénzért. Utalt arra is, hogy éppen ideje lenne már kideríteni, hogy ki is finanszírozza igazából ezeket a civil szervezeteket.

Eddig is tudni lehetett, hogy mi is zajlik pontosan a Földközi-tengeren mentés címen, de ennyire valós időben abszolút hivatalos híradás még nem jelent meg arról, mint Matteo Salvini mai facebook üzenete.

https://www.facebook.com/salviniofficial/

http://www.ilgiornale.it/news/politica/long-ha-disobbedito-allitalia-cos-ha-preso-forza-i-migranti-1543560.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre