Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre

Egyre újabb elképesztő jelenségekkel “színesítik” az afrikai migránsok az európai kultúrát. Néhány napja egy olasz városban egy bevándorló még le is vetkőzött, hogy ruhátlanul ütlegelje tovább az egyenruhásokat. Az olaszok azonban érthető módon nem igen örülnek ennek a kulturális “gazdagodásnak”, és napról napra nő az olasz kikötőket az illegális migránsok előtt lezáró Matteo Salvini pártjának, a Ligának támogatottsága.

Szerdán a közép-olasz Cittá di Castello főterén csupán igazoltatni akart két rendőr egy párost, de ők rájuk támadtak. Kb. 10 percig tartott a csata a rendfenntartók és a tunéziai férfi és olasz barátnője között. A jelenetet felvette egy járókelő, és megosztotta a facebook oldalán. Nagyon rövid idő alatt több ezren nézték meg.

Az összecsapás egy bizonyos pontján úgy tűnt, hogy az észak-afrikai férfi végre lenyugszik, de ekkor csupán a ruháit dobta le magáról, és teljesen pucéran folytatta a harcot a város történelmi központjában. A turisták és a járókelők szeme láttára rugdalta és öklözte tovább a rendőröket, míg le nem tudták őt véglegesen állítani. Szerencsére hamar megjött az erősítés, és beszállították a párost a rendőrségre. A turisták és a jelenetet követő olaszok végül nagy tapssal jutalmazták a rendőröket, és a migráns azonnali kitoloncolását követelték hangosan.



A képen: a pucér migráns csatája a rendőrökkel

A nagy nézettséget elérő videón szereplő utcai ütközet azonban csupán a rendőrök elleni támadás első része volt, a páros azt tovább folytatta a parancsnokságon. Minden egyenruhásra ráköpködtek akikkel csak ott találkoztak, és minden egyéb lhető módon is ellenszegültek az ellenük folyó eljárásnak. Négy rendőr meg is sérült a 47 éves tunéziai agresszió sorozata miatt.

Miközben ilyen és hasonló események szinte már mindennapossá váltak Olaszországban, addig sok baloldali politikus és értelmiségi, katolikus egyházi elöljáró és maguk az NGO-s hajók is bőszen tiltakoznak az olasz kikötők lezárása ellen. Az átlag olaszok azonban, akik mindennapos kapcsolatban vannak a migránsokkal, már torkig vannak a mindennapi életüket egyre jobban felkavaró általuk keltett káosszal, és az ország kikötőinek az NGO-s hajók előtti lezárását elrendelő belügyminiszter Matteo Salvini pártjának a támogatottsága továbbra is egyre jobban nő.

A legújabb közvélemény kutatások szerint a Liga már 31,2 %-on áll, ezzel szinte már majdnem kétszeresére nőtt a potenciális választói száma a március 4-ei parlamenti választások óta. Akkor a választók 17 %-a szavazott rájuk. Ilyenre eddig még nem volt példa a történelemben.

A jelenlegi előrejelzések szerint a jobboldal biztosan megnyerné a választásokat, ha esetleg egy kormányválság miatt új választásokra kerülne a sor. Matteo Salvini azonban már többször is megerősítette, hogy jól kijön az 5 Csillag Mozgalommal. Az öt csillagosok migrációpárti bal szárnya azonban elnyomva érzi magát.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/citt-castello-tunisino-aggredisce-agenti-e-si-denuda-4-1546866.html

http://www.perugiatoday.it/cronaca/citta-di-castelli-aggressione-tunisino-4-agenti-feriti-domiciliari.html

http://www.perugiatoday.it/video/video-citta-di-castello-centro-storico-violenza-contro-agenti-straniero-ubriaco.html

http://www.perugiatoday.it/cronaca/citta-di-castello-centro-storico-violenza-contro-agenti-algerino-ubriaco-arresto.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/lega-oltre-quota-31-ora-toglie-consensi-ai-cinque-stelle-1547010.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni