Miniszterasszonyra támadt egy migráns Rómában az utcán fényes nappal

Gulia Bongiorno közigazgatási miniszter tegnap kora este az utcán sétálva sietett egy nő segítségére, akit egy migráns molesztált durva módon az olasz főváros belvárosában. A férfi rá is rátámadt. Végül a rendőrség hamar megérkezett, és elkapták a már a gatyáját is lehúzó bevándorlót. Egy olasz érsek szerint azonban a migráció nem rendőrségi és költségvetési kérdés, hanem az emberi méltóságról szól elsősorban. Természetesen nekik mindig csak a bevándorlókéról.

Olaszországban a nők elleni nemi erőszak a migránsok részéről már teljesen mindennapos dologgá vált sajnos. Egyre undorítóbb módon és egyre gyakrabban zaklatják őket a közterületeken már fényes nappal is. Így történt ez Róma belvárosában is június 3-án vasárnap is nem sokkal hat óra előtt. Egy migráns angolul érthetetlen módon hablatyolva molesztált egy számára ismeretlen 40 év körüli nőt az utcán, majd a gatyáját is lehúzva egyre közeledett felé.

Ezt azonban meglátta az új olasz kormány közigazgatási minisztere, aki éppen arra sétált a fiával kíséret nélkül. Ez utóbbi azonban nem tartotta vissza Giulia Bongiornot attól, hogy az éppen a szemei előtt nemi erőszakot elszenvedő nő segítségére siessen. A migráns azonban vele szemben is agresszíven lépett fel. Valószínűleg azért halvány fogalma sem volt róla, hogy kiről is van szó.



A képen Giulia Bongiorno Matteo Salvinivel

Először a migráns fogásából megszabadult nő hívta a rendőrséget, majd a miniszterasszony is, akik igen rövid időn belül meg is érkeztek, és elfogták a támadót. Egyébként is rendszerint meglepően nagyon gyorsan ki szoktak érkezni a helyszínre az olasz rendőrök a híradások szerint. Az eset a világszerte jól ismert Spanyol-lépcsőtől mintegy száz méterre történt a Santa Maria delle Fratte templom előtt, néhány lépésre a baloldali Demokrata Párt székhelyétől.

Az olasz baloldal máris durván támadja az olasz katolikus egyházzal együtt az új olasz kormány belügyminiszterét, Matteo Salvinit, amiért le akarja állítani az illegális bevándorlást. Gualtiero Basetti érsek, az olasz püspöki konferencia elnöke arra figyelmeztette a napokban az új belügyminisztert egy lapinterjúban, hogy a migrációt nem lehet csupán rendőrségi és költségvetési szempontból nézni, hanem az elsősorban ez emberi méltóság kérdése.

“Senki nem gondolhatja azt, hogy a migrációs áradatot oly módon le lehet csökkenteni, hogy azt csupán rendőrségi, vagy egyenesen költségvetési kérdésnek tekintjük. Sokkal többről van szó. Elsősorban az emberi méltóság megmentése számít, amely mindig megtaposhatatlan és elidegeníthetetlen. Aztán itt van az integráció nagy kérdése a mai társadalmakba, amelyek elkerülhetetlenül multietnikusak. A találkozás kultúráját semmiképpen nem lehet összekeverni a félelem kultúrájával, vagy ami még rosszabb, az idegengyűlölet aggasztó büffögéseivel” - jelentette ki az érsek az Il Giorno lapnak.

De valahogy Basetti érsek, még soha nem emelte fel a szavát a bevándorlók olyan rémtettei ellen, mint például a fenti is. Az olasz katolikus egyháznak valahogy csakis mindig a migránsok számítanak, és soha nem kerül még csak szóba sem náluk az Olaszországban miattuk brutálisan megromlott közbiztonsági helyzet, és az európaiak általuk megtaposott méltósága. Csupán nagy ritkán egynéhány olasz plébános emeli fel a szavát a helyi lakosság érdekében.

Azt nem tudjuk, hogy mit tett volna az érsek, ha előtte történik egy ilyen eset, de az immár egyenesen hányingerkeltő, hogy maga az olasz katolikus egyház is mindent megtesz a bevándorlók bűneinek az elfedésére, és mindenáron őket védi, bármit is tegyenek. Különösen, amikor az egyik hír egy nő ilyen jellegű különösen undorító zaklatásáról szól, és a szinte rákövetkező pedig valamelyik olasz egyházi előljáró papolásáról arról, hogy a migránsok méltósága mindenek előtt való.

Még jó, hogy az olasz politikában azért úgy tűnik, jelenleg túlsúlyba kerültek az olasz katolikus egyház sok éves aknamunkája és folyamatos érzelmi zsarolása ellenére is az olyan erők, is akiknek az olaszok biztonsága és méltósága is fontos. Továbbá még fizikailag is megvédik őket, ha arra kerül sor, amint ezt a ligás miniszterasszony, Giulia Bongiorno is tette. Ezek után biztosan még elszántabban fogja védelmezni - igazi, és nem álfeministaként - a nők jogait, ahogy ezt már korábban is tette a neves olasz ügyvéd és politikus.

Források:

http://www.liberoquotidiano.it/news/politica/13346268/giulia-bongiorno-aggredita-pieno-giorno-roma-piazza-spagna-uomo-accento-inglese-cala-pantaloni-minaccia.html

https://www.huffingtonpost.it/2018/06/04/paura-per-giulia-bongiorno-aggredita-in-centro-a-roma_a_23449999/

https://www.ilmessaggero.it/primopiano/politica/bongiorno_aggredita_a_roma_paura_per_il_ministro_in_centro-3774636.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre