Migrációpárti NGO-kal parolázott az olasz képviselőház 5 csillagos elnöke

Az 5 Csillag Mozgalom továbbra is össze-vissza beszél és cselekszik a migráció kapcsán, egyszerre ellenzik és támogatják azt. A napokban Roberto Fico, az olasz parlament képviselőházának 5 csillagos elnöke találkozott az Orvosok Határok Nélkül és az Amnesty International vezetőivel hivatalos minőségben a támogatásáról biztosítva őket. Míg az új belügyminiszter támadta őket, hogy egy részüknek csupán biznisz a segítés, addig az öt csillagos Fico az egekig magasztalta szolidaritásukat.

Ma újból 232 migránst volt kénytelen Olaszország beengedni, akik a Sea Watch NGO-s hajóval érkeztek, miután Málta megtagadta a kikötései engedélyt számukra.Habár Matteo Salvini, az új belügyminiszter próbálta megakadályozni, hogy hozzájuk vigyék az újabb “hívatlan vendégeket”, de 80 órás bolyongás után kénytelenek voltak az olaszok végül is engedélyt adni a hajónak a kikötésre, mivel valóban életveszélybe kerültek az utasai egy hirtelen támadt tengeri vihar miatt.

Habár az öt csillagos házelnök azt bizonygatta, hogy találkozója az NGO-k vezetőivel nincs összefüggésben ezekkel az eseményekkel, és szerinte az egyáltalán nincs politikai ellentmondásban Salvini hozzáállásával. De ez nem igen állja meg a helyét. Roberto Fico mindig is az 5 Csillag Mozgalom ortodox balos ágának a meghatározó személyisége volt, így ez a lépése sem lehetett véletlen. Fico éppen akkor biztosította a támogatásról a két nagy migrációpárti civil szervezetet, miközben Salvini arról beszélt, hogy az NGO-kra vonatkozó jelenlegi szabályozással nem lehet megállítani az földközi-tengeri a migránsokat taxiztató tevékenységüket.



A képen: Roberto Fico az Msf vezetőjével

Olaszországban a harmadik legnagyobb közjogi méltóságnak számító képviselőházi elnök a következő szavakkal méltatta állami hivatalos minőségben az Orvosok Határok Nélkül szervezet tevékenységét:

“Úgy gondolom, hogy aki szolidáris, annak az állam teljes támogatását kell élveznie. Az államnak közel kell állnia azokhoz, akik az utolsókat segítik, mivel az ő szenvedésük az én szenvedésem is, az ő méltóság keresésük, az enyém is, és nem csupán a migráció ügyében, hanem általában véve az emberi jogokat illetően. Azért találkoztam az Msf-fel, mert az egy nagyon jelentős NGO, amelyik az egész világon foglalkozik azzal, hogy segítse azokat, akiknek arra szükségük van, háborús övezetekben vannak táboraik, és elsősorban a mediterrán térségben működnek. A szolidaritáshoz mindenkinek joga van.”

Fico valójában nem tett mást ezzel, mint nyomatta a szokásos migrációpárti álszolidáris és álspirtuális szöveget, amely szerint szinte a világ összes embere csakis Európában találhatja meg a méltóságát és a békéjét. Közben pedig Olaszország is kezd egyre inkább háborús övezetté válni a migráció miatt. A migránsok szinte már minden olasz városban bevezetik az esti kijárási tilalmat, mivel kezd már annyira veszélyes válni miattuk kimenni az utcákra és terekre.




A képen: középen Matteo Salvini migránsok által megtámadott buszvezetőkkel

Amíg Fico a világ szenvedőin segítő Msf vezetőivel parolázott, addig Salvini éppen a védenceik által Comóban bántalmazott két buszsofőrrel találkozott. Június 5-én este ugyanis fél kilenckor egy két gambiaiból és két nigériaiból álló migránsbanda támadt az észak-olasz város egyik közlekedési buszának a vezetőjére, mert jegy nélkül akartak utazni. Majd egy másik buszsofőrt is megvertek, aki a kollégája segítségére siettet. Mindez pedig nem egy elhagyatott külvárosi részben történt, hanem a város egyik központi főterén.

Valahogy egyetlen öt csillagos politikus sem fejezte ki még a szolidaritását az olasz buszvezetők iránt, és egyetlen emberi jogokat védő szervezet sem. A balosok szolidaritása valahogy soha nem jár a migránsok által bántalmazott személyeknek, az ő szenvedéseik valahogy soha nem hatják meg őket. Ezért is válik ez a nagy emberi jogvédő szövegelésük mindannyiszor csak üres és semmitmondó blablává.

Még a jó, ha como-i esetben is nem a migránsok válnak végül a szenvedő féllé nem csak hallgatólagosan, hanem kimondottan is számukra, mivel hogyan is várhatja el tőlük a befogadó társadalom, hogy szegény migránsok ne ingyen utazzanak mindenfelé...

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/politica/ong-fico-frena-salvini-stato-sta-ultimi-1538409.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/primo-libera-salvini-sbarco-migranti-lite-fico-sulle-ong-1538420.html

https://www.agi.it/politica/salvini_contro_fico_ong_scontro-4009920/news/2018-06-09/

http://www.repubblica.it/politica/2018/06/08/news/prima_crepa_m5s-lega_sui_migranti_salvini_contro_malta_e_ong_fico_difende_le_organizzazioni-198505483/

https://www.youtube.com/watch?v=xmlfEi3_Sos

https://www.ilgiorno.it/como/cronaca/como-immigrati-arrestati-aggressione-bus-1.3961830

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre