Homiságot népszerűsítő jelzőlámpa az 5 Csillag Mozgalom Torinójában

A “”haladó” nyugat újabb lépést tett előre a Soros-féle nyitott társadalom megvalósításában a rendszerellenes 5 Csillag Mozgalom vezette Torinóban. A Torino Pride-ra készülve a város homi-barát jelzőlámpákkal kedveskedik a résztvevőknek. Az 5 csillagos polgármester lelkesen üdvözölte ezt a baloldal által indítványozott “progressziót”, míg a jobboldali pártok ellenezték. Már csak egy kérdés van, hogy is fog majd országos szinten együtt kormányozni a jobboldali Liga ezzel rendkívül nyitott szellemiségű 5 csillagos csapattal, ahogyan most arra éppen készülnek.

Torinóban az LMBT szervezetek nagyban készülődnek a június 17-ei homi felvonulásra. Ennek alkalmából kiharcolták maguknak, hogy kísérleti jelleggel helyezzenek el a város egyik központi helyén az ízlésüknek megfelelő cuki szívecskés jelzőlámpákat. A lámpa piros jelzésében két álló fiú figura öleli majd át egymást, illetve két szoknyás leány várakozik majd egymás kezét fogva, a zöldben pedig kézen fogva elindulnak. Lesz azért a lámpának heteró változata is a jelek szerint.


A képen: a Torinóba tervezett homi-barát jelzőlámpa ábrái és Chiara Appendino

Bár azt nem teljesen világos, hogy hogyan is lehetnek ennyire tradicionálisak, hogy minden bizonnyal a szoknyások homi lányok, míg nadrágosok homi fiúk akarnak lenni. De ezen nem érdemes fennakadni, mert ennél még sokkal érdekesebb és mélyebb dimenziói is vannak a történetnek. Az egészet ugyanis, ki is gondolta volna, egy baloldali képviselő, Eleonora Averna, indítványozta az első kerületi önkormányzat vezető testületében, amit aztán a “haladó” többség elsőre el is fogadott. Miközben a jobbközép képviselők ellene szavaztak.

De kikből is állt ez a többség a baloldali képviselőkön kívül? Természetesen a nálunk rendszer- és elitellenesként elhíresült 5 Csillag Mozgalom városatyái és városanyái is bőszen támogatták ezt az ominózus újítást. Chiara Appendino, 5 csillagos polgármester pedig egyenesen majd elalélt az élvezettől, és az egész városra ki akarja terjeszteni az ilyen lámpákat, mivel már tavaly novemberben megígérte a helyi LMBT körnek, hogy Londonhoz hasonlóan Torinóban is fejleszteni fogja a homi turizmust.

Hogy jobban megértsük, hogy miről is szól ez hatalmas “haladó” lépés, ahhoz maga az ötletgazda adott útmutatást. Averna szerint a fenti jelzőlámpa a közösség érzékenységét testesíti meg az emberi jogok védelme, az esélyegyenlőség és a diszkriminációmentesség iránt.

Az már nem is szúrt szemet neki, hogy éppen mindannak az ellenkezőjét jelenti valójában egy ilyen tett, mint amiről ő beszél. Bár végül is hagyományos heteró pár is szerepel a jelzőlámpán, de miért is kell a többségnek egyáltalán ilyen képeket nézegetni külső kényszer hatására. Nem is beszélve arról, hogy egy esetleges szélesebb körű bevezetés esetén élet és halál kérdése is lehet egy ilyen jelzőlámpa, és még azokra nézve is veszélyes lehet valójában, akiket tyutyujgat. Szerencsére egyelőre csak olyan helyen próbálják ki, ahol nincs tényleges forgalomirányító szerepe a lámpának.

Az egészben már “csak” hab a tortán, hogy annak a jobbközépnek az egyik pártja, a Liga, amely képviselő is elutasították a fenti kezdeményezést, most éppen azzal az 5 Csillag Mozgalommal tárgyal közös kormányalakításról, amelyik pedig elfogadta azt. Ha a többi dologban is ekkora nagy az egyetértés a közös kormányzásra készülő két párt között, akkor igen csodás időszak vár Olaszországra a közeljövőben.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/torino-sempre-pi-gay-friendly-arrivo-semafori-lgbt-1392747.html

http://www.secoloditalia.it/2018/05/lultima-follia-del-pd-arrivano-i-semafori-gay-agli-incroci-di-torino/

http://www.imolaoggi.it/2017/05/07/a-torino-i-semafori-gay-friendly-al-posto-delle-luci-ci-sono-coppie-lgbt/

http://torino.repubblica.it/cronaca/2017/05/03/news/a_torino_arriva_il_semaforo_gay_friendly_posto_delle_luci_ci_sono_coppie_lgbt-164533816/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre