Játszótéren ugrott neki egy migráns a rendőröknek

A játszó gyerekek előtt támadt rá a rendőrökre egy szenegáli migráns Piacenzában húsvét hétfőn délután. Az egyik rendőrt életveszélyesen meg is fenyegette. Az afrikai néhány haverjával együtt részegeskedett a város egyik játszóterén, és ez nem tetszett a szülőknek.

A migráció a városok játszótereit is veszélyezteti, mivel a bevándorlók előszeretettel foglalják el azokat az ott játszó gyerekek elől. Húsvét hétfőn délután Piacenza városa Dadre Gherardo parkjának játszóterén részegeskedett és balhézott migránsok egy csoportja, így a szülők kihívták a rendőrséget a gyermekeiket féltve tőlük. Az egyik migráns a bandából, egy 20 éves szenegáli férfi rátámadt az őt igazoltató rendőrökre, ütötte és verte őket a gyerekek szeme láttára, így letartóztatták.


A képen: Játszótér Piacenza Padre Gherardo ligetében

A szenegáli migráns azonban, aki terhes menyaszonyával volt ott, még tovább is folytatta a műsorozást. Az egyik rendőrt életveszélyesen megfenyegette, “Ne érj hozzám, vagy megöllek”, és “Tudom, hogy laksz, megöllek” szavakkal. Majd a járőrautót is megrugdosta, és még az rendőrőrsön is agresszíven viselkedett néhány rendőrt lefejelve. Így gyorsított bírói eljárásban 4 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az ügy nagy port kavart fel a 100 ezer fős észak-olasz város életében, és a jobboldali Liga parlamenti képviselője Elena Murelli is megszólalt az ügyben:

“Nem akarom, hogy a gyermekeim és városlakó társaim gyermekei ilyen félelemben éljenek. Ha mi kormányra kerülünk, zéró tolerancia lesz az ilyen tettek esetében, szigorúbb büntetések, amelyeket a származási országaik börtöneiben kell majd letölteniük.”

Piacenza és körzetében jelenleg 40 ezer külföldi él, és arányuk az összlakosságon belül eléri a 14 százalékot. A jobboldali koalíció, amelynek Murelli pártja is a tagja a március 4-ei választásokon 37 százalékot ért el, ami nem elegendő az önálló kormányzáshoz. A baloldali pártok és az egyébként rendszer- és bevándorlásellenesként ismert 5 Csillag Mozgalom azonban nem osztja a jobboldal ilyen szigorú fellépését a migránsok ellen.

Az ő politikusaik a fenti esetben sem nyilvánítottak véleményt. Az minden bizonnyal túl populista lett volna. Mert mit is számít nekik néhány olasz rémült kisgyerek, amikor Afrikában halomra is ölik egymást az afrikaiak, és így azokat kell megmenteniük egymástól. Lehetőleg az összeset Európába hozva.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/senegalese-si-scaglia-sugli-agenti-so-dove-abiti-ti-ammazzo-1511890.html

http://www.ilpiacenza.it/cronaca/so-dove-abiti-e-ti-uccido-20enne-aggredisce-i-poliziotti-davanti-a-decine-di-bambini.html

http://www.liberta.it/news/cronaca/2018/04/03/minaccia-di-morte-la-polizia-e-viene-arrestato-straniero-patteggia-4-mesi/#

http://www.piacenza24.eu/poliziotti-aggrediti-al-parco-giochi-murelli-lega-tolleranza-zero/

http://www.liberta.it/news/economia-e-politica/2018/04/03/oltre-40mila-stranieri-residenti-piacenza-e-provincia-record-in-regione-14-del-totale/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre