Az 5 csillagos Raggi Soros és az abortusz pártján

Sokan rendszer- és bevándorlásellenes pártként ujjonganak az olasz 5 Csillag Mozgalomért, a valóság azonban egészen mást mutat róluk. A mozgalom római polgármestere szovjet diktatúrát idéző módszerrel távolíttatta el április elején a ProVita civil szervezet abortuszellenes óriásplakátját egy ház faláról. A ProVita egy közleményében úgy kommentálta az esetet, hogy azzal a “halál kultúrája” bevezette a “halál diktatúráját”.

A ProVita olasz társadalmi szervezet 2012-ben jött létre. Missziója az Élet értékeinek az előmozdítása és a hagyományos családi modell védelme. Alapprogramjukhoz hűen április 3-án egy hatalmas abortuszellenes plakátot tettek Rómában a VII. Gergely pápa nevét viselő főút egyik tűzfalára.

Ez azonban nem tetszett a feminista szervezeteknek és az önkormányzat baloldali képviselőinek, és arra kérték a város öt csillagos polgármesterét, Virginia Raggit, hogy azt távolíttassa el. Így az öt csillagos politikus azt nagyon rövid időn belül jogellenesen levetette a falról a szervezet és a plakátos cég minden előzetes értesítése nélkül. Csupán utólagosan tudatta az érintettekkel, hogy az óriás plakátot azért tüntette el a római önkormányzat, mert az az emberi jogokat sérti szerintük



A képen: a ProVita társadalmi szervezet abortuszellenes plakátja

A szóban forgó plakáton, amely a római 5 csillagos polgármester szerint annyira súlyosan sérti az emberi jogokat, hogy azt azonnal el kellett tüntetnie az emberek szeme elől, egy 11 hetes magzat fotója szerepelt a következő feliratokkal:

“Ilyen voltál 11 hetesen. Már az összes szerved kifejlődött. A szíved már dobogott a fogantatásod harmadik hetétől kezdve. Már a hüvelykujjadat is szoptad. És most azért vagy itt, mert az anyukád nem vetettet el téged.”

A ProVita civil szervezet elnöke, Toni Brandi, közleményben tiltakozott a plakát eltávolítása ellen, és azt a szólásszabadság súlyos megsértésnek nevezte. A plakát szövegében semmi jogellenes tartalom nem volt, így annak az ilyen jellegű eltüntetése teljesen jogsértő és a náci és szovjet időket idézi. A szervezet a honlapján az elnökük nyilatkozatán túl is több írásban foglalkozik az esettel, és az egyikben egyesen azt írják, hogy a “halál” kultúrája ezzel az tettével immár bevezette a “halál diktatúráját” is.

A fenti esemény is jól mutatja, hogy valójában mély ideológiai kapcsolatban áll az 5 Csillag Mozgalom Soros György szervezeteivel, amelyek egyik fő témája pl. éppen az abortusz propagálása szerte a világon. Így ádázan küzdenek minden olyan törvény és szervezet ellen, amely azt ellenzi.

Az eszmei kapcsolaton túl azonban egyre több jele van annak is, hogy az 5 Csillag Mozgalom nem csupán világképében áll közel a spekulánshoz és “civil szervezetihez”, hanem egyenesen az Soros pártjának tekinthető. Ha egyáltalán lehet az is az Öt Csillag Mozgalom esetében egyáltalán pártról beszélni a hagyományos politikai demokrácia értelmében, mivel annak a parlamenti képviselői egy egyszémelyes Kft-nek tartoznak elszámolással a parlamenti tevékenységüket illetően. Ennek a cégnek pedig “véletlenül” Soros Nyílt Társadalom Alapítványa 2017. áprilisában 248 ezer dollárt adott a migráció népszerűsítésére Berlusconi lapja, az Il Giornale szerint.

Bár azt a cég tulajdonosa, a mozgalom egyik alapítójának, Gianroberto Casaleggionak a fia tagadta, de a jelek egyre inkább arra mutatnak, hogy az 5 csillagosok valóban Soros nézeteit és érdekeit képviselik az olasz politikában. Ezt bizonyítja a fenti eset is, valamint az is, hogy az 5 Csillag Mozgalom semmiképpen nem akar koalícióra lépni a Berlusconi vezette Hajrá Olaszországgal, és mindent megtesz azért, hogy megtörje a jobboldali koalíciót.

Csupán a Ligával akarnak kormányra lépni a jobboldali pártok közül, amelynek vezetője Matteo Salvini azonban már többször is kijelentette, hogy Berlusconi nélkül nincs politikai alku velük. Így az utóbbi napokban az 5 csillagosok már baloldallal akarnak kormányt alakítani, akikkel valójában igazán egy követ fújnak a fentiek szerint pl. az abortusz kérdésében is.

A ProVita szervezet azonban nem adja fel, és tovább folytatja a “halál kultúrája” elleni kampányát az abortuszellenes programjával. Továbbá a közösségi médiában is rengetegen melléjük álltak az 5 csillagos Raggi által eltávolított plakát fotójának a tömeges megosztásával.

Források:

http://www.secoloditalia.it/2018/04/la-raggi-fa-togliere-il-cartello-anti-aborto-pro-vita-roba-da-stato-sovietico/

https://www.notizieprovita.it/aborto-cat/la-dittatura-della-morte-censura-il-maxi-manifesto/

https://www.notizieprovita.it/aborto-cat/provita-rimosso-il-manifesto-una-violazione-della-liberta-di-espressione/

http://www.secoloditalia.it/2018/04/provita-non-si-arrende-il-manifesto-con-il-feto-diventa-campagna-social/

https://www.ilmessaggero.it/roma/cronaca/cartellone_aborto_roma_rimosso_ultime_notizie_6_a_prile_2018-3652465.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/quei-legami-casaleggio-e-soros-che-i-grillini-bollano-fake-1501992.html

http://www.ilgiornale.it/news/politica/bugie-casaleggio-1513094.html

http://www.lastampa.it/2018/04/04/italia/politica/di-maio-veto-su-berlusconi-la-lega-si-alleer-con-noi-qdBRs24kpQf1eC4Dk9APGJ/pagina.html

https://www.notizieprovita.it/aborto-cat/la-dittatura-della-morte-censura-il-maxi-manifesto/

https://www.notizieprovita.it/notizie-dallitalia/provita-e-ora-lassociazione-provita-onlus-riconosciuta/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre