A migránsok miatt a vonatokra katonák kellenek Lombardiában

Újabb lépést tett előre a “haladó” Nyugat a “nyitott társadalom” eszméjének a megvalósításában. Néhány napja egy kalauzt lökött le egy “integrálódott” migráns egy olasz helyi vonatról. Eltört a válla, és más sérülést is szenvedett. Egy jobboldali politikus szerint nincs olyan hét a lombardiai vonatokon, hogy ne támadnának meg egy kalauzt. Így a hadsereg beavatkozását kérte a biztonságos utazás garantálására.
Április 6-án pénteken reggel egy szenegáli származású olasz állampolgár lelökte a kalauzt a vonatról. észak-olasz Sesto Calende állomásán. A jegyellenőr azt megelezően a huszonéves fiatalember jegyét kérte a Milano-Gallarete vonalon, de mivel az nem volt neki, arra szólította fel, hogy szálljon le a következő állomáson. Az állomásra érve az “újolasz” azonban idegrohamot kapott, és durván rárontott. Az áldozatnak az esés következtében eltört válla. A támadót a vasúti rendőrség elfogta, és feljelentette hivatalos személy elleni erőszak és testi sértés miatt. A vonat sokáig állt az állomáson, így az utasok csak a következő vonattal tudták folytatni az útjukat.


A képen: Sesto Calende vasútállomása

Már eddig is gyakran lehetett olvasni az olasz jobboldali sajtóban arról, hogy a migránsok rendszeresen megtámadnak kalauzokat, de ilyen brutális támadás eddig még nem történt ellenük. Paolo Grimaldi, a Liga lombardiai politikusa a facebook oldalán két bejegyzésben is beszámolt a történtekről.

Az elsőben azt írta, hogy immár tarthatatlan a helyzet a migránsok miatt, mivel minden héten történik valami agresszió a kalauzok ellen a lombardiai vonatokon. Grimaldi szerint immár katonákra van szükség a lombardiai állomásokon és a vonatokon, hogy azok biztonságosak legyenek. Olaszországban már 2008. óta vesz részt a hadsereg a közrend biztosításában, jelenleg mintegy 7 ezer katonával.

A jobboldali politikus posztja egyben nyílt levél is az olasz belügyminiszternek és hadügyminiszternek:

“Ligaként most újból bejelentjük, hogy a lombardiai szakaszon a vonatokon folytatódik a vadnyugati helyzet, az utasok és a kalauzok teljesen ki vannak szolgáltatva a külföldi migránsoknak, akik gyakran illegálisak, és így nem is kellene itt lenniük.

Lombardia Kormánya a saját költségére magán biztonsági szolgálatot fizet a lombard vonatokon és állomásokon, de nyilvánvaló, hogy ennél több kell, a hadsereg katonáira van szükség a vasúti kocsikon és az állomásokon, akik ellenőrzés alatt tartják, hogy mi történik, ki száll fel és le.

A kormány, habár leköszönő, mire vár még, hogy lépjen?

Mire vár még Minniti miniszter és Pinotti miniszter, hogy felébredjenek végre?

Arra várnak tán, hogy valaki meg is haljon?”

Minniti a belügyi, míg Pinotti a hadügyi tárca vezetője. Grimaldi a második bejegyzésében is megismételte a fentieket az Il Giornale.it esetről szóló cikke megosztásával együtt. Az olasz viszonyokat sajnos jól mutatja néhány hozzászólás a poszthoz, amelyben azzal ironizálnak, hogy még a végén a kalauz lesz a hibás, mert a támadó jegyét merte kérni. Az újságcikkhez is voltak hasonló kommentek, de van olyan is, aki arra panaszkodik, hogy ez nemcsak Lombardiában van így. Sok kommentelő pedig a gyenge törvényeknek és igazságszolgáltatásnak tudja be a történteket.

Az egyik hozzászóló egyenesen ezt írta:

“Ez most már a gyakorlat. A migránsok már a hajókon való érkezésük előtt mindent tudnak. Nem kockáztatnak semmit, ha nem fizetik ki a jegyet a tömegközlekedési eszközökön, ha ellopnak egy biciklit, ha elfoglalnak egy házat, stb. Mindig lesz egy törvény vagy bíró, aki megmenti őket a börtöntől. Már csak azt várjuk, hogy Salvini valóra váltsa az ígéreteit.”

Matteo Salvini a jobboldali Liga párt elnöke. Egyelőre azonban nem úgy tűnik, hogy a jobboldali koalíciónak lesz lehetősége beváltani az ígért törvényi szigorításokat a migráció területén, mivel az olasz választók többsége a baloldali és az 5 Csillag Mozgalom jelöltjeit juttatta be az olasz parlamentbe, akik korábban közösen szavazták meg éppen azt a törvényeket, amelyek a jelenlegi helyzethez vezettek.

Ezenkívül az 5 Csillag Mozgalom miniszterelnök jelöltje, Luigi di Maio, miután nem sikerült szétvernie a jobboldali koalíciót, éppen a mai napon kérte arra a baloldali Demokrata Pártot, hogy ássák el a csatabárdot, és alakítsanak együtt kormányt.

Ki tudja, hogy minek kell még történnie Olaszországban ahhoz, hogy az olaszok végre a kellő számban szavazzanak olyan emberekre, akik tényleg az ő érdekeiket tartják szem előtt...

Források:

ttp://www.ilgiornale.it/news/politica/straniero-beccato-senza-biglietto-scaraventa-controllore-gi-1512996.html

https://www.ilgiorno.it/legnano/cronaca/controllore-aggredito-1.3831915

http://www.milanotoday.it/cronaca/controllore-aggredito-treno.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre