Beavatás a migrációs bizniszbe, avagy egy olasz vállalkozó "vallomása"

Április 3-án az olasz Fanpage.it megdöbbentő felvételt tett közre az olaszországi migrációs bizniszről. Rejtett kamerával vettek fel egy beszélgetést egy vállalkozóval, aki annak során során avatja be a beszélgető partnerét a jól jövedelmező és biztos üzletbe. Ezt az állam tutira kifizeti, míg a többi szerződést nem. A migránsok tényleg aranyat érnek bizonyos köröknek.

A felvételt Nunzio Parella, a Camorra egy volt főnöke készítette egy észak-olasz vállalkozóval, akinek jó kapcsolatai vannak szabadkőműves körökkel. Stefano Fuso a venetoi Ereclea kis tengerparti városában üzemeltet egy migráns befogadó központot. A következőket mondta el a migrációs üzlet menetéről:

“A prefektúra 32 eurót fizet naponta. Most ne is foglalkozzunk azzal a 2 euróval, amit a menekülteknek kell adnunk. Ha legalacsonyabb költségre vesszük őket, megmarad neked 4-8 euró naponta menekültenként. Minél több menekülttel foglalkozol, annál több a napi hasznod. Minél nagyobb a tömeg, annál nagyobb a jövedelem.

Olyan ingatlanokat szerzünk meg, amelyeknek már nincsen semmi értéke, menekülteket teszünk beléjük, és 5-6 eurót keresünk rajtuk. Tudjuk, hogy 1000 menekültön az éves hasznunk 600 ezer euró, anélkül hogy megszakadtunk volna. Ez egy 10 milliós eurós üzlet. A bérleti díjat duplán keresem meg. Az kell szem előtt tartanod, hogy egy menekült napi ennivalója 5-6 euró. Nem arról van szó, hogy karácsonyi lakomán kell őket tartanunk. Rizst esznek mártással és csirkével.


A képen: afrikai bevándorlók tüntetnek az észak-olasz tengerparti Eraclea üdülőhelyen

Azzal növeled a hasznod, hogy csökkented a szolgáltatást. Csak odaveted nekik a holmit, és hagyod, hogy azt csináljanak, amit csak akarnak. Nem nagyon törődsz a dolgokkal, minimumon tartod a fűtést. Így akár 10, 15 eurót is meg tudsz keresni (egy menekültön naponta). Az ellenőrzésekkel nem kell foglalkozni. Ez egy garantált jövedelem. Ez egy hatalmas üzlet. 1000 menekültön 12 milliót (euró) keresek évente.

Ez biztos pénz, az állam ezt biztosan kifizeti. Ha más közmunkára kötsz állami szerződést azt nem finanszírozzák, azokat az állam nem fizeti ki. Ez az egyetlen szerződés, ami után biztosan fizet. Kell egy olyan prefektust találnod, aki ad neked embereket, egy olyat, aki mindent megtesz neked azért, hogy te nyerj (a pályázaton).”

A migránsokkal ellátásával foglalkozó rész után beszélt még arról is, hogy habár volt már 4 ellenőrzése, de mind negatív lett. Az intézmény vezetője előre tudott róla, és így nem is volt semmi gond egyszer sem. Továbbá az csupán egy stróman az egész ügyletben, csak a nevét adja hozzá. Ha mégis adódik valami gond, neki nem kell semmit mondani, majd Fuso ügyvédje mindent elintéz. Ha ez mégsem sikerül, az sem nagy probléma, ha hogy néhány évre börtönbe kerül. Még így is megéri neki és a családjának, mivel életük végéig jól élnek abból a pénzből, amit a közreműködésükért kapnak. Ezt előre megbeszéli vele.

A vállalkozó szerint azonban a befogadó központ működését igazából nem ellenőrzi sem a pénzügyőrség, sem a katonai rendőrség, csak a civilek. Így Erecleában azzal támadták meg őt, hogy a prostitúciót segíti elő. A szálláshelyre küldött migránsnők 5 euróért árulják magukat. A prefektushoz fordult, hogy vigyék el őket onnan, de azt a választ kaptak, hogy jó, hogy ott vannak, legalább levezetik a feszültséget. Egy szomszéd néni tett feljelentést, csupán ezért jelent meg egy rendőrnő. De aztán nem lett belőle semmi. Azért is nem számít, hogy mi történik, mert Stefano Fusonak jó kapcsolatai vannak Rómában a bíróságokon, valamint baloldali és jobboldali politikusok között egyaránt.

Az Olaszországban híres volt maffiózó, Nunzio Parella, aki 1992-ben működött együtt először a maffaiellenes ügyészséggel, a rejtett felvétel elkészítése után visszatért rejtekhelyére.

Ereclea egy 12 ezer fős kis tengerparti város Jesolo közelében. 2015. szeptemberében volt ott egy nagyobb migránstüntetés. Mintegy negyven afrikai követelt jobb ellátást és humanitárius okokból tartózkodási engedélyt.

A napokban pedig a Forza Nuova (Új Erő) szélsőjobbos patrióta mozgalom egy kisebb csoportja tüntetett azért, hogy zárják be a befogadó központként is működő Mimosa appartmanházat, mivel a Fanpage.it fenti anyagából nyilvánvalóan kiderült, hogy nők prostituciója is zajlik ott. Olaszországban az ilyen tevékenység tiltott.

Források:

http://www.ilpopulista.it/news/5-Aprile-2018/25057/l-uomo-che-lucra-sull-immigrazione-faccio-milioni-di-euro-e-nessuno-mi-controlla.html

https://youmedia.fanpage.it/video/aa/WsNYeuSwFQrq-zs7

https://www.youtube.com/watch?v=yUUavtwNUvg

http://nuovavenezia.gelocal.it/venezia/cronaca/2018/04/01/news/sesso-nel-centro-accoglienza-di-eraclea-1.16659587

http://www.veneziatoday.it/cronaca/protesta-profughi-eraclea-oggi-28-settembre-2015.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre