Savval öntött le egy migráns egy olasz nénit

Néhány napja Milánó egyik külvárosi negyedében egy észak-afrikai férfi egy utcán sétáló öreg néni felé felé fröcskölt valami folyadékot. A kabátját találta el. Először nem is foglalkozott vele az idős hölgy, de később észrevette, hogy az savas folyadék volt, ami szétroncsolta a kabátja anyagát. A rendőrség most vizsgálja, hogy mi is volt az konkrétan. Azokban az országokban, ahonnan a migránsok jönnek, gyakoriak a nők elleni savas támadások.

A 72 éves öreg néni reggel fél 11 óra körül sétált az utcán a 82 éves férjével, amikor egy észak-afrikai származású férfi egy saroknál váratlanul megállt velük szemben, és egy műanyag üveg kupakját levéve valami folyadékot fröcskölt a néni kabátjára. Az idős pár először azt gondolta, hogy ez csak valami tréfa, és csupán vizet öntött a számukra teljesen ismeretlen férfi a nénire. Így nem is szálltak vitába az idegennel, egyszerűen csak tovább mentek. Később azonban megdöbbenve vették észre egy kávébárba betérve, hogy a néni kabátjának az anyaga teljesen szétmállott a ráöntött folyadéktól.



Ekkor értesítették a rendőrséget, és a mentőket is kihívták, de szerencsére a maró folyadék nem érte el az áldozat bőrét, és nem okozott sérülést. A kiérkező járőrök lefoglalták a néni kabátját, hogy kivizsgálják azt, hogy mi is volt valójában a maró folyadék

A migránsok származási országaiban gyakoriak a nők elleni savas támadások. Az iszlamisták nőket tönkretevő savas támadásai ellen 2013-ban még maga a “Femen” elnevezésű femminista csoport is hadjáratot indított. De az ilyen jellegű támadások szinte kivétel nélkül ismerős nők elleni bosszúk részét képezik, nem ismeretlenek a célpontjai. Az internazionale.it azonban arról tett említést egyik írásában, hogy a dzsihadisták is követnek el savas támadásokat Afrikában keresztények ellen.

Források:

https://www.ilgiorno.it/milano/cronaca/acido-anziani-1.3787661

http://www.ilgiornale.it/news/politica/milano-nordafricano-getta-lacido-sui-passanti-due-anziani-1505409.html

http://www.softrevolutionzine.org/2016/aggressione-acido/

https://www.internazionale.it/notizie/2015/07/24/jihad-africa

http://news.leonardo.it/femen-topless-jihad-la-guerra-santa-dei-seni-contro-lislam/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre