Halért tüntettek a migránsok, elegük van a tésztából

Míg az olaszok a választási kampánnyal voltak elfoglalva, a migránsok sem pihentek, és újabb követelésekkel álltak elő egy Verona környéki kisvárosban. Nem tetszett nekik Anasztázia, az őket ellátó baloldali coop velük foglalkozó munkatársa, valamint hiányolták a sky csatornát, és az élemmel is gondjuk akadt. Továbbá egyedülálló lakásokat akarnak Veronához közel. A az illegális bevándorlók tüntetései már szinte kezdenek ott a mindennapi élet részé válni.

A migrációt pártoló erők folyton azt sulykolják belénk, hogy szolidárisnak kell lenni szegény illegális migránsokkal, akik háborúk, üldöztetés és ínség elől menekülnek. A menedékkérők azonban sokszor állnak elő olyan követelésekkel, amelyekkel még egy európai állampolgár sem hozakodik elő, mert egyszerűen nincs kinek. Nem tartozik bele ugyanis a hagyományos jótékonysági ellátások körébe, és egyáltalán nem jár nekik ingyen.



Képen: Roncolevá befogadó központja

Így történt az olaszországi Roncolevában is, ahol egy különálló villaépületben alakítottak ki a menedékkérők számára egy befogadó központot. Úgy gondolhatnánk, hogy a szegény afrikai szenvedők örültek annak, hogy végre békés otthonra találtak, és az integrálódásnak szentelik az életüket. De az igazság egészen más, nehéz is az migrásnsors, ezért húsz nappal ezelőtt tüntettek is villa bejáratánál, és nem is engedték be oda a velük foglalkozó Anasztáziát, mivel antipatikusnak találták őt, és egy új munkatársat követeltek helyette.

Anasztázinak végül a rendőrséget kellett kihívnia, hogy bejuthasson az épületbe. Vizsgálatot is indítottak az ügyben, amelyről egy jelentést is kiadtak. Ebben is megerősítették az egyik helyi újság szerint, hogy nemcsak Anasztázia volt az oka a demonstrációnak, ennél még sokkal komolyabb gondjaik is adódtak. Nem biztosítottak nekik sky sportcsatornát, hogy nézhessék az afrikai focit. Valamint Olaszországban lévén túl sok tésztát kapnak ebédre, míg ők halat akarnak enni. Ezen túl egyesek még önálló lakásokat is követeltek maguknak. A helyi lap újságírója röviden így kommentálta az esetet:

“Ezek a mindennapos átlagos őrült jelenetek sajnos immár a sarkaiból kifordult társadalmunk szomorú rutinjává kezdenek válni.”

Ráadásul szóban forgó afrikai menedékkérőkről még azt is csiripelik a madarak, hogy nagy részüknek nincs is joga sem menekülstátuszhoz, sem kiegészítő védelemhez, mivel olyan országokból érkeztek, mint Mali, Elefántcsontpart, Gambia, Ghána, Nigéria, Burkina Faso, Kamerun, Guinea. Így nem menekültek, hanem csupán szerencsét próbálni érkeztek Olaszországba a civil szervezetek és szövetkezetek örömére, akiknek ez nagy üzlet.


Képen: Az afrikai menedékkérők az olasz ábécét tanulják a Roncolevá villában

Ha valaki esetleg kiváncsi arra, hogy hogyan is zajlik az életük ezeknek a menedékkérőknek a a Roncolevá befogadó központban, utána nézhet a facebook oldalukon. Az azt működtető baloldali szövetkezet ugyanis a közösség médiát is igénybe veszi arra, hogy segítse a védencei beilleszkedését a helyi lakó közösség életébe. De úgy tűnik a fentiekből, hogy ezt igazán még csak maguk az afrikai fiatalemberek sem akarják, inkább Veronában akarnak maguknak külön lakást.

Mindenesetre hírük az országos médiába is eljutott, mivel az olaszok azért egyáltalán nincsenek ahhoz hozzászokva, hogy sky csatornáért demonstráljanak náluk, mint ahogy ahhoz sem, hogy közintézményekből kizárjanak munkatársakat. De hát már csak ilyen ez a multikulti újabban.

Forrás:

http://www.riscattonazionale.net/2018/03/04/mantova-clandestini-vogliono-pesce-pranzo-labbonamento-sky-scoppia-la-rivolta-nel-centro-migranti/

http://vocedimantova.it/articoli/873934/I-profughi-vogliono-pesce-a-pranzo-e-abbonamento-Sky

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/centro-accoglienza-senza-sky-scoppia-rivolta-degli-immigrati-1492596.html#/senato/tempo-reale/1

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre