Csak nem Rómából irányítják az embercsempészeket

Vincenzo Santo, olasz nyugdíjas tábornoknak az a gyanúja támadt, hogy esetleg valaki Rómából képes befolyásolni az illegális migránsok érkezését Líbiából Olaszországba. Az olasz választások előtti napokon ugyanis valahogy egyetlen afrikai sem indult útnak a líbiai partokról a Földközi-tengeren át. Ennek szerinte nem lehet semmi más tényleges oka, sem az időjárás, sem a hajók hiánya, csupán az olasz választások.

A magas rangú olasz katona a nagy tekintélyű “Report Difesa”, magyarul “Védelmi jelentés”, olasz geopolitiakai és biztonsági hírportálon tett közé egy írást a migrációról március 3-án, amelyben felhívja rá a figyelmet, hogy már napok óta nincs hír arról, hogy hajók érkeznének olyan illegális migránsokkal az olasz kikötőkbe, akiket a líbiai partok közelében kellett volna kimenteni. Pedig nem történt semmi olyan különös dolog, ami ezt indokolná, hacsak nem a március 4-ei olasz választások

“Csak nem van valaki, aki innen képes irányítani azt a forgalmat, és március 4-e után majd újra beindulnak a reménység utazások? Minden lehetséges.” - ezekkel a szavakkal fejezte ki gyanúját Vincenzo Santo a migráció váratlan leállásának az okát illetően.



Képen: Vincenzo Santo, olasz nyugdíjas tábornok

A tábornok szerint , akinek ezen írásából több olasz jobboldali hírportál is idéz, teljesen meg kell állítani az illegális migrációt, nem elég azt csak csökkenteni. Az nem elkerülhetetlen és leküzdhetetlen, ahogyan azt egyesek próbálják belénk vésni. Ezt csak azok mondják, akik annak a radikális utópiának a hívei, hogy mindenkinek ott kell élnie, ahol csak akar, és mindenkinek a fejlett ipari országok szintjén kell fogyasztania.

Majd ezek után a Vincenzo Santo arról beszél, hogy rendes európai család politikai helyett baloldali vezető politikusok a Kalergi-tervet akarják megvalósítani, amely a népek keveredését tartja jó megoldásnak. Aztán még “sorosozik” is egyet már ő is, és azt állítja, hogy a Soros által elhomályosított brüsszeli technokraták meg gőzerővel dolgoznak a nemzetállamok lebontásával az őrült radikális utópia végső győzelmének az elérésén.


Képen: Líbia közelében NGO-s hajókra váró migránsok

A továbbiakban az olasz tábornok Rolf Peter Sieferle német kutató alapján rávilágít arra, hogy a mostani tömeges migráció, amely végső soron egy gazdasági emigráció azon területek felé, ahol nagyobb a jólét, idővel a nyugati államok szociális rendszerének az összeomlásához vezet. A német tudós szerint az integráció helyett párhuzamos törzsi társadalmak alakulnak ki valójában, amelyeknek a befogadó állam törvényei és intézményei nem számítanak.

Végül a magas rangú olasz katonatiszt, aki Afganisztánban a NATO vezérkarában is dolgozott, felhívja a figyelmet arra, hogy mindez polgárháborúhoz is vezethet a különböző fajok között, amelyek Európában összesereglenek a tömeges migráció következtében.

Bármennyire is meglepő lehet, de a fenti mondatok nem egy alternatív hírportálról származnak, és hanem egy olasz tábornoktól, akinek gondolatait a migrációról egy neves olasz szakmai online újság közölte le.

Valamint nem ez lenne az első alkalom, hogy az embercsempészek az olasz politika élethez igazodva mennek el “szabira”. Tavasszal is leállt a nagy menekülés Líbiából, amikor az NGO-s hajókat működtető szervezeteket hallgatta ki az olasz parlament Védelmi Bizottsága, miután felmerült, hogy kapcsolatban állhatnak az embercsempészekkel.

Továbbá a nyáron is hetekig pihentek az emberkereskedők a közép mediterrán , éppen akkor, amikor meg az olasz belügyminiszter szállt rá az NGO-s hajókra. Végül az egyik NGO hajóját el is kobozták, mivel bizonyítékok is felmerültek a köztük és csempészek közötti kapcsolatot illetően, és más NGO-k után is nyomozna olasz ügyészségek ez okból. De még a 2016-os karácsonyi és újévi ünnepekre is leálltak az emberkereskedők, miután Renzi csúnyán elbukta a népszavazást.

Források:

http://www.reportdifesa.it/niente-barconi-giorni-attesa-parafrasando-sieferle/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/sbarchi-fermi-elezioni-rivelazione-dellex-generale-1500513.html

http://www.liberoquotidiano.it/news/italia/13314806/immigrazione-ex-generale-vincenzo-santo-sbarchi-fermati-elezioni-terrificante-sospetto-.html

https://www.ilfoglio.it/cronache/2017/08/02/news/sequestrata-la-nave-della-ong-tedesca-soccorre-migranti-non-in-pericolo-147307/

http://www.ilgiornaleditalia.org/news/cronaca/892003/Immigrazione-clandestina--perquisita-una-nave.html?refresh_ce

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre