Már a művészelit is kiakadt a migráció miatt Rómában

Már a római művészelitnek is elege lett a multikultiból. A migránsok tönkretették a kedvenc lakóhelyüket, az Esquilino negyedet. Sajnos Olaszországban már egyre jobban kezd ez a tömeges illegális bevándoroltatás rendszer szinten is komoly problémákat okozni. Ezt pedig az ottani baloldali sajtó is kezdi felismerni. Bár egyelőre ezt csak még több pénzzel és még nagyobb integrációval akarják megoldani.
Február közepén az olasz baloldal egyik fő lapja, a Corriera della Sera írt arról, hogy egy álomvilág dőlt dugába. A híres római központi negyed vip lakói emelték fel a szavukat a lakóhelyüket sújtó tűrhetetlen állapotok miatt, amit a migránsok idéznek elő. Tisztaságot, rendet és ellenőrzéseket követelnek.

A baloldali értelmiségi elit számára eddig az Esquilino negyed volt a multikulturális együttélés szimbóluma. Mára azonban az egyre inkább kezd az amerikai Bronxra hasonlítani, és ez már az ott lakó művészelitnek sem tetszik. Egyelőre azonban még abban hisznek, hogy az integráció elmélyítésével és a nagyobb ellenőrzéssel megoldható a helyzet. Bár hatalmas ott a kosz, és rengeteg a migráns drogdíler.
 
Létre is hoztak a helyi lakókból egyfajta polgári őrrendszert “Élhető Esquilino Hálózat” néven. Ennek keretében jelzik a rendőrségnek pl. a drogdílereket, és egyéb gondokat, és bíznak benne, hogy így majd minden rendben is lesz. Az Il Giornale jobboldali nap azonban a napokban utána járt, hogy menyire hatékony ez a rendszer.



Képen: Migránsok drogot adnak el a római Esquilino negyed egyik fő utcáján

A negyed üzleteiben dolgozók elmondták a jobboldali nap riporterének, hogy mindennaposak ott az utcai rablások, amelyek különösen a turistákat érintik. De ők is csak csoportosan mernek este haza menni munka után. Maguk a színes bőrű drogdílerek pedig rejtett kamera előtt egyenesen azt nyilatkozták, hogy egyáltalán nem kell tartaniuk a rendőrség miatt. Különösen sötétedés után teljesen nyugodtan árulják ott a kemény drogokat is a migránsok csoportosan a városnegyed egyik terének korábban csodálatos rózsakertjében. De a negyed utcáin is kapható fű, és ha valaki mást is akar, készségesen átirányítják a rózsakerti “drogpiacra”. Ilyenné vált az élet ma Róma központjában.

Íme a Soros-féle nyitott társadalom gyakorlati megvalósulásának egy újabb példája. És sajnos már Hódmezővásárhely lakói is eme “szép” jövő mellett döntöttek…

Források:

http://roma.corriere.it/foto-gallery/cronaca/18_febbraio_12/premi-oscar-attori-musicisti-ecco-chi-abita-all-esquilino-44ab78da-0fc8-11e8-a9ce-f6fed5e23abc.shtml?fromArticle=true

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/esquilino-cos-i-pusher-sfidano-polizia-daspo-anti-degrado-1497762.html





























Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre