Migránsok kövekkel dobálták meg az embereket egy olasz vasútállomáson



Kedden este az olasz rendőrség letartóztatott három afrikai migránst Lodiban (Lombardia), mert a vonaton és az állomáson terrorizálták az utasokat. Egy fiút megkéseltek és kiraboltak, a védelmére siető társát pedig megverték, majd az állomáson kövekkel dobálták meg a vonatot és az embereket. Az olasz baloldal szerint azonban a félelem a migránsok iránt a populisták miatt van, pedig az embereknek abban kell segíteni, hogy legyőzzék azt.

Olaszországban egyre hevesebben és bátrabban támadnak a migránsok a vonatokon az utasokra. Napról napra durvább esetekről lehet olvasni a helyi és jobboldali országos híradásokban. Kedden a Milano-Piacenza között közlekedő személyvonaton randalírozott egy afrikai migránsbanda. Rogoredo állomásán szálltak fel a vonatra, és az egész vasúti kocsit terrorizálták. Egy 19 éves szintén afrikai, elefántcsontparti fiút meg is késeltek, és elvették a telefonját és a pénztárcáját. A fiú segítségére siető szintén elefántcsontparti középkorú társát pedig megverték és lezavarták a vonatról ez egyik állomáson.


Majd az afrikai banda Lodiban leszállva tovább folytatta a vandálkodást az állomáson is. Kisebb köveket gyűjtöttek össze, és azzal dobálták meg a vonatot és az állomáson tartózkodó utasokat. Végül az ámokfutásuknak a rendőrség vetett véget, letartóztatva őket testi sértés, rablás és fenyegetés miatt. A rendőrségen kiderült, hogy a banda egy 24 éves nigériai illegális migránsból, egy 25 éves szabályosan Olaszországban tartózkodó marokkóiból és egy 21 éves illegális marokkói migránsból állt.

Már eddig is rendszeresen lehetett olvasni arról az olasz sajtóban, hogy gondot okoznak a migránsok a helyközi vonatokon. A legtöbb problémát mostanáig az jelentette velük kapcsolatban, hogy jegy nélkül akarnak utazni, és ezért sokan közülük a kalauzokra támadtak rá, és sokszor kellett még a vonatot is megállítva rendőrt hívni miattuk. Néhányszor már az utasokat is terrorizálták, de ilyen késeléses rablást eddig még nem követtek el, és kövekkel sem dobálták még meg az embereket az állomáson.

A fentiek fényében nem véletlen, hogy az olasz emberek egyre jobban tartanak a migránsoktól, és egyre nő a bevándorlás ellenes jobboldali pártok támogatottsága, akik az illegális migráció teljes leállítást ígérik. Még a bevándorlók azon része is őket támogatja, akik szintén ellenzik az ellenőrizetlen és tömeges migrációt, és rendet és biztonságot szeretnének Olaszországban.

A baloldali pártok azonban folyton a populisták veszélyes előretöréséről beszélnek, de igazából semmi komoly válaszuk sincsen a népeket érintő fenti jellegű problémákra azon kívül, hogy az általuk irányított médiákban próbálják azokat minél jobban elhallgatni. Valamint folyton azzal azzal vádolják a populistákat a Vatikánnal egyetemben, hogy ők keltik valójában félelmet az emberekben a migránsok iránt alaptalanul, és ebből igyekeznek sikert kovácsolni.
Az olasz belügyminiszter is szinte mindig elmondja az olaszországi biztonsági helyzetről beszélve, hogy a populisták kenyere az, hogy félelmet keltsenek a migránsok iránt, pedig épen hogy segíteniük kellene az embereknek, hogy azt kezeljék, ahogy azt ő is teszi. Sajnos azonban úgy tűnik ez a csoda nagy belügyminiszteri félelemkezelési tanácsadás nem elegendő a migránsbűnözés ellen, és az olasz lakosság egyre nagyobb veszélynek van kitéve miattuk. Pl. a lodiban kövekkel megdobált embereknek aztán mondhatja az olasz belügyminiszter, hogy ne féljenek a migránsoktól, minden bizonnyal félni fognak tőlük a továbbiakban, és inkább arra fognak törekedni, hogy a veszélyforrástól megszabaduljanak mintsem pl. arra, hogy félelem legyőző tréningeken vegyenek részt.

Olaszországban a migránsok tömeges megérkezése előtt teljesen biztonságosan lehetett utazni a helyi vonatokon is. Soha nem kellett attól tartani, hogy bármiféle probléma vagy konfliktus adódna.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/milano/milano-tre-africani-terrorizzano-treno-passeggeri-1482012.html

http://www.milanotoday.it/cronaca/rapina-treno-piacenza.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre