Lefejezték Jézuskát egy olasz város katedrálisa előtt



Carpi katedrálisa betlehemi jászolának a Jézuskáját csonkították meg vandálok a december 27-re virradó éjjel. Az egyelőre ismeretlen elkövetők a szobor fejét el is vitték. Nem zárják ki, hogy iszlamisták tették, de egyelőre inkább a sátánistákra gyanakodnak a nyomozók.
A Modena körzetében található olasz városban már tavaly karácsonykor is történt támadás a fő temploma betlehemi jászola ellen, akkor Mária és József szobrát lopták el. A város püspöke végtelenül elszomorítónak nevezte az eseményt, de abszurd módon nem pótolják a hiányzó fejet a katedrális előtt álló bizarr alkotásból, amely egy afrikai típusú nagy fába és köré rendezi be a kis Jézus születése bibliai történetének a fő jeleneteit.


Olaszországban idén nem ez volt az egyetlen rendhagyó betlehemes. Volt olyan hely, ahol egyenesen egy fekete Jézuskát helyeztek a fehér bőrű József és Mária közé, és több templom jászolában is egy csónakon született meg a keresztények megváltója. Ez utóbbi modellt bizonyára Ferenc pápa inspirálta, aki minden alkalmat megragad arra, hogy elmondja, hogy a migránsok a ma Jézusai. Az idei pápai karácsonyi ige fő motívuma is éppen az volt, hogy a migránsok olyanok, mint a betlehemi házakban helyet nem kapó szent szülők. Azonban úgy tűnik, a jórészt muszlim migránsoknak való ilyen kedveskedések sem elegendőek a multikulturális nagy békesség és harmónia kivívására.



Bár próbálják elsősorban holmi sátánistákra terelni a gyanút carpii eset kapcsán, de sokkal valószínűbb hogy dzsihadisták követték el a csonkítást, mivel szinte mindennap tartóztatnak le, vagy utasítanak ki az olasz hatóságok iszlamistákat terrorveszély miatt, sátánista fenyegetésről azonban soha egy szó sem esik a hírekben. Éppen a karácsony előtti napokban például egy Bolzanóban élő koszovói dzsihadista harcost utasítottak ki, aki Szíriában harcolt egy iszlamista alakulatnál 2014. végén és 2015. elején néhány hónapon át. Őt nemzetközi jelzés alapján találták meg, és az olasz TEK szerint folyamatos kapcsolatot tartott fel közel-keleti szélsőséges muszlimokkal Európába történő visszatérése után is. A 2017-es évben ő volt a 105. személy, akit hasonló indokkal toloncoltak ki Olaszországból belügyminiszteri hatáskörben egy 2015-ös terrorizmus elleni törvény alapján

Dec. 21én pedig egy Genovában élő marokkói férfit szállítottak át a dzsihadisták szardíniai börtönébe. Őt eredetileg még augusztusban családon belüli erőszak miatt tartóztatták le, de a nyomozás során kiderült róla, hogy az Iszlám Állam egy embere, aki ezért jött Európába, hogy itteni merényletekre készítsen fel iszlamista harcosokat. Ő maga is készen állt bármelyik pillanatban felrobbantani magát, már csak a konkrét parancsot várta.




Ilyen terrorveszélyes olaszországi klímában elég nagy önámításnak hat sátánistákra fogni első körben egy lefejezős szoborcsonkítást, de ezen nincs mit csodálkozni, hiszen a baloldaliak és az olasz katolikus egyház mindenáron azon dolgoznak, hogy minimalizálják az iszlamisták által jelentett veszélyt. 2017-ben azonban sajnos nem ez volt az egyetlen lefejezett kis Jézus szobor. Nyáron a piemontei Courgné egyik Madonna szobrán követtek el hasonló szentségtörő csonkítást, ahol korábban muszlim migránsok a helyi nők zaklatásával borzolták a kedélyeket.A tettest még azóta sem találták meg, de talán a karácsonyi kis Jézus lefejezés esetében nagyobb lesz a siker, mivel kamerák is voltak a téren.

Források:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre