Marokkói a buszon vert meg egy nőt Rómában

Akkorát húzott be ököllel a szegény idős ülőhelyre szoruló észak-afrikai férfi a fiatal nőnek, mert nem adta át neki a helyet, hogy kék folt lett a szeme körül. Továbbá azt üvöltözte az áldozatának, hogy “ő csak egy nő”. Az olasz nő egy szendvicsbárban dolgozott az eset előtt órákon át, és éppen a délutáni műszakból tért haza fáradtan.

A héten a már a baloldali olasz médium, a Corriera Sera is “náci, rasszista és gyűlöletkeltő” lett, mert kivételesen beszámolt arról a helyi kiadásában, hogy hogyan bántalmazott egy migráns egy olasz nőt Rómában a 409-es buszon. Az ügy bár két hónappal ezelőtt történt, de a nő ügyvédje most tett feljelentést az eset miatt.

Giorgia 8 óra után fáradtan ült a római buszon az egész napos munka után, amikor az idős észak-afriaki férfi vállára tette a kezét, és azt követelte tőle, hogy adja át neki a helyét. Az olasz nő nemet mondott, azért is mert tolakodó módon adta elő a kérését a migráns. Ezek után az “ülőhelyre szoruló, roskadozó” férfi akkorát vágott be ököllel a nő arcába, hogy annak húsz napon túl gyógyuló sérülése lett az ütés miatt.

Rómában a buszon megvert nő.jpg

A férfi egy barátjával volt, a nő egyedül, és egyetlen utas sem kelt a védelmére, és még a buszvezető sem. A nő hirtelen felugrott az ütés után, a vezető kinyitotta az ajtót, és ő is leszállt, valamint a támadója is a társával együtt, a busz pedig úgy ment tovább, mintha mi sem történt volna. A szegény idős ülőhelyre szoruló észak-afriakai férfi az utcán újból rátámadt a nőre, amikor a felhívta a szüleit, hogy értesítsék a rendőrséget, és kitépte a kezéből a telefont. De ekkor már egy motoros pizzás fiú közbelépett, és visszaadta a telefonját.

Giorgia szerint a marokkói férfi egyáltalán nem érezte magát hibásnak, sőt meg volt győződve arról, hogy helyesen cselekedett, és folyton azt mondogatta az áldozatának, hogy hiszen “ő csak egy nő”. A fiatal olasz nő szerint, aki ilyen esetekről beszélni mer, azt már rögtön rasszistának bélyegzik meg, pedig igazából nem ő a rasszista, hanem a külföldi férfi, aki ezt tette vele.

A buszon bántalmazott nő elmondta még azt is az újságnak, hogy leginkább az emberek közönye fáj neki, és a busz vezetőjének is tenni kellett volna valamit. Most a rendőrség az olasz buszvezető után is nyomoz. Habár a cikk beszámol a marokkói férfi által elkövetett fizikai erőszakról, azért mégiscsak megpróbálja a baloldali médium inkább a helyiekre kenni az ügyet azzal, hogy inkább az olaszokat kárhoztatja azért, hogy nem védték meg a nőt, mintsem az észak-afrikai agresszort a tettéért.

Az utasok és a vezető hozzállásával kapcsolatban rengeteg hozzászóló mondta el, hogy sajnos ez van ma Olaszországban. Az emberek félnek a védelmére kelni az áldozatoknak ilyen esetekben, mivel egyrészt attól tartanak, hogy a bevándorlók megkéselik őket, másrészt pedig azzal is számolniuk kell, hogy a bíróságok végül a védelmezőt ítélik el, ha a támadó migráns, és még kártérítést is kell fizetniük a végén. Számos ilyen ítéletet hoztak meg az olasz bíróságok az elmúlt években.

Habár az olasz baloldali médium végül az olaszokra igyekszik ráhúzni a vizes lepedőt, amiért magára hagyták az áldozatot, de azért ír az esetről. Eddig ilyen dolgokról mélyen hallgatott a baloldali olasz sajtó minden szempontból, és csupán a  nagyon nagy horderejű migránsok által elkövetett támadásokról számoltak be, amelyeket már végképp nem tudtak elkendőzni. Talán ők is kezdenek felébredni, hogy a baloldali emberek sincsenek többé biztonságban Olaszországban a migránsok miatt, mivel az teljesen biztos, hogy ők nem válogatnak az áldozataik között azok politikai meggyőződése szerint, ők egyaránt rátámadnak jobboldaliakra és baloldaliakra is. Az ő mércéjüket  egészen más dolgok határozzák meg, amint ez az eset is mutatja. A nő az csak nő… és így tovább…

Eddig azért egy nőnek egyáltalán nem kellett attól tartania Európában, hogy behúznak neki egy nagyot egy tömegközlekedési járművön csúcsidőben, mert ő csak egy nő, és nem veti alá magát egy férfi akaratának, különösen idegenének. Ilyet esetleg csak nagyon alpári, lecsúszott alakok követtek el ezen a féltekén. De a migránsok ezt módit is elhozták magukkal abból a világból, ahonnan szegény segítségre szoruló üldözöttként érkeznek ide állítólag.

Források:



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre