Gentiloni kitart a "terv" mellett

Az olasz miniszterelnök, aki májusban szuper titkos megbeszélésen fogadta Soros Györgyöt Rómában, újból arról beszélt a napokban, hogy a migrációt nem lehet megállítani, mivel háborúk, katasztrófák, és feszültségek vesznek minket körül, hanem azt jól kell megszervezni, kezelni.

Paolo Gentiloni a múlt hét első felében Venetoban járt, és több nagy vállalatnál is látogatást tett. Kedden a Generali moglinoi székhelyén, az Innovációs Parkjában beszélt a cég alkalmazottaihoz a migrációról. Szavait akár a baloldali olasz kormány vállalati migrációs propagandájának is tekinthetjük:

“Kedves barátaim a Generálinál, akik ismerik a minket körülvevő világot, és jól tudják azt, hogy nem arról van szó, hogy azzal áltassuk magunkat, hogy megszűnik a migránsok és a menekültek áradata. De a teendő igazából az, hogy a beáramlásukat megszervezzük, szabályozzuk és azt a mi társadalmi rendszerünkkel kompatilissá tegyük, kezelhetővé, és ne engedjük azt át az embercsempész bűnözői szervezetek kezébe. Nem arról van szó, hogy azzal az illúzióval áltassunk bárkit is, hogy el lehet úgy zárni azt, mint egy csapot. A teendő az, hogy háborúk, feszültségek, katasztrófák és különféle veszélyek vesznek minket körül. A teendő, hogy ezt a jelenséget jogszerűen és szervezetten kezeljük, ez a kormány kötelessége, és úgy gondolom, hogy el is értünk némi ebbe az irányba mutató eredményt. Az a tény, hogy a Generali segítséget nyújt nekünk ezen a területen is dolgozva, az a civilizáltság jele, amelyet én nagyon nagyra értékelek.”

Gentiloni Generálinál_.jpg

Gentiloni vajon azt mennyire fogja fel, hogy immár Olaszországon belül is egyre növekvő társadalmi feszültségek vannak, és éppen az állítólag az azok elől menekülö migránsok miatt.  Bár egyelőre ezek a konfliktusok a migránsok és a helyiek között még csak kisebb tiltakozásokban és csetepatékban nyilvánulnak meg, de az utóbbi hónapok azt mutatják, hogy egyre több, erőteljesebb és durvább ilyen eset történik.   

Szinte ugyanazon a napon fordult írásban a 47 ezer fős közép-olasz Ascoli Piceno jobboldali polgármestere a helyi prefektúrához, hogy túl sok migráns van már náluk, amikor Gentiloni fenti a mondatokat sulykolta a Generali alkalmazottai fejébe a migráció kezelhetőségéről és a migránsok társadalomba illesztéséről. Marche tartomány egyik leghíresebb városának a vezetője azután tette ezt meg, hogy kiderült hogy két nigériai migráns megerőszakolt egy 13 éves olasz lányt a település egyik parkjában október 20-án este.

A szóban forgó polgármester azzal indokolta a kérését a prefektúrának, hogy az elmúlt hónapokban nagy mértékben csökkent a lakosok biztonságérzete a városban a migránsok miatt. Ascoli Picenoban körzetében mintegy 2017. elején mintegy 600 menedékkérő tartózkodott befogadó központokban. Újból csak megdöbbentő adat az, hogy a lakosság méreteihez képest ilyen csekély számú migráns képes arra, hogy az egész város veszélyben érezze magát miattuk. Ugyanakkor más olasz városokban, városnegyedekben és településeken is az tapasztalható, hogy viszonylag kis számú menedékkérő képes terrorizálni azok egész lakosságát a nők zaklatásával, betörésekkel, rablásokkal, csavargással, kéregetéssel, drog árusításával, verekedésekkel, stb.

Források:









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre