70 migráns és olasz verekedett össze Szardínián

Pénteken kora délután Szardínia szigete második legnagyobb városában, Sassariban estek egymásnak a migránsok és a helyiek, és a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia. Négyen könnyebben meg is sérültek. A csetepaté este is folytatódott, két molotov koktélt dobtak egy befogadó központra. Az egyik olasz rendőri szakszervezet vezetője szerint a helyzet egyre rosszabb, és egyre több összetűzés várható az olaszok és a migránsok között, mivel utóbbiak brutálisan erőszakolnak meg a fiatal lányokat, nőket és idős néniket, valamint a lakosság elleni más bűncselekményekben is masszívan érintettek.

A kövekkel és botokkal felszerelkezett  sassariak és afrikai menedékkérők között a verekedés egy óra körül tört ki egy általános iskola előtt a Santa Maria di Pisa negyedben, éppen azelőtt, hogy a tanítás véget ért volna. Az összetűzés konkrét kiváltó oka még nem ismert a rendőrség előtt, de a jobboldali Olaszország Testvérei önkormányzati képviselő csoportjának a vezetője szerint már hónapok óta feszült a helyzet a negyedben, mivel a migránsok nem hajlandóak betartani a civilizációs együttélés szabályait.   

Sassari verekedés 2.jpg

Még estére sem nyugodtak le a kedélyek, és a via Solarin található Pime-házra, valamint valószínűleg a Platamona befogadó központra is molotov koktélt dobtak, valamint kövekkel még az ablakokat is beverték. A menedekkérőket ellátó Pime misszionárius ház vezetője szerint a migránsok rendes fiúk, és csupán integrálódni akarnak.  Az egyik megsérült helyi fiú édesapja azonban arról számolt be, hogy még életében nem látott ilyen összetűzést.

Sassari verekedés.jpg

A Független Rendőri Szakszervezet országos vezetője a héten egy másik eset kapcsán figyelemeztetett arra az olasz Agenpress ügynökségnek adott interjújában, hogy Olaszországban egyre feszültebb a helyzet, és komolyabb összecsapásokra is lehet számítani a migránsok és a helyi lakosság között. Ennek oka az az oka, hogy rengeteg gazdasági bevándorló érkezik illegálisan, valamint kimondottan az észak-afrikai országokból szélnek eresztett elítéltek is jönnek a tengeren át sok ezres számban.  Ezek a migránsok aztán számos nemi erőszakot követnek el nők ellen, a kislányoktól kezdve egészen a koros nyugdíjasokig, valamint más olyan bűncslekményeket is nagy számban követnek el a helyi lakosság kárára, mint betörések, rablások, drogárusítás. Ez a helyzet komoly társadalmi feszültségeket szül egész Olaszországban, mivel egyre romlik a közrend és közbiztonság, és már a kisebb településéken is utcára vonulnak az emberek tiltakozásul, amint csak hírét veszik annak, hogy új befogadó központok akarnak nyitni náluk.

Az olasz sajtóban csupán a héten a migránsok által elkövetett  5-6 nők elleni nemi erőszakről, vagy erőszak kísérletről jelent meg hír. Rómában a hét közepén két iskolás lányt zaklatott egy bangladesi férfi az iskolájuk közelében. A  migráns már a nadrágját is lehúzta a nyílt utcán fényes nappal, amikor a közelben lévő kávébárból kirohantak az emberek, és majdnem meglincselték az éppen önkielégítésre készülő dél-ázsiai szatírt. Csupán a rendőrök megjelenése mentette meg őt a komolyabb bántalmazástól. Tegnap délután pedig két órakor egy afrikai árus próbált meg megerőszakolni egy amerikai diáklányt Firenze Lungarno Santarosa kertjében. A szenegáli 19 éves férfi előbb karkötőt ajánlott a lánynak, majd amikor az visszautasította a vételt, elkezdte zaklatni őt, a nyomába eredt, és amikor utolérte, fogdosni kezdte. Őt végül egy olasz pár mentette meg az afrikaitól, akit később a rendőrség elfogott, és letartóztatott. Azonban biztosan hamarosan szabadon engedi a bíró.  

Firenze Santa Rosa.jpg

Források:









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre