Róma már nappal is veszélyes a migránsok miatt

Fényes nappal vonszolt félre a római Colle Oppio parkban egy elefáncsonparti migráns egy fiatal turistát, hogy megerőszakolja. Egy járókelő mentette meg az amerikai lányt. A negyed lakói nem érzik magukat biztonságban.

Egyre bátrabbak a migránsok Olaszországban, már nappal is lazán rátámadnak nőkre, hogy megerőszakolják őket. Szeptember 8-án délelőtt 10 óra körül környékezte meg az afrikai migráns az amerikai turista lányt a parkban, hogy szexeljen vele, ő azonban visszautasította azt. Erre a migráns nem adta fel, hanem elvonszolta a lányt a park egy félreeső részére, hogy ott megerőszakolja. Egy olasz fiatalember azonban észrevette a történeteket, és segített a lánynak megszabadulni az afrikai támadójától, valamint értesítette a rendőrséget is.

A helyszínre néhány perc megérkeztek a járőrök, és beazonosították az afrikai férfit, akit felismert az áldozat és a tanú is. A migránsról kiderült, hogy szabályos tartózkodási engedéllyel van Olaszországban, nem illegálisan. Letartóztatták. Szerencsére a lánynak nem esett baja.

Colle Oppio szexuális erőszak.jpg

A negyed lakói a közösségi oldalakon panaszkodtak az eset miatt, hogy évek óta egyre elviselhetetlenebb a helyzet a környéken, és most már nappal sem tudnak biztonságosan közlekedni a parkban. Tavaly ősz óta már zárva tartják azt éjszakánként, mivel akkor egy 49 éves ausztrál turista nőt erőszakoltak meg a közelben. A lakók szerint azonban már kora este is veszélyes a park. És immár nappal is.

Rómában és más olasz városokban is a migránsok naphosszat tétlenül lődörögnek az utcákon és a parkokban, valamint sok bevándorló éjjel is az utcákon csavarog, illetve él, mivel sokan közülük hajléktalanná válnak.

Szeptember 5-én a dél-olaszorzsági Potenzában  próbált megerőszakolni egy 50 éves nőt egy guineai huszonéves migráns egy belvárosi épület lépcsőházában reggel fél kilenc körül. Az afrikai férfi humanitárius engedéllyel maradhatott Olaszországban. Ez utóbbi egy speciálisan olasz formája a bevándorlóknak adott státusznak. Nekik ugyanis nem elegendőek a nemzetközi jogban elismert menekültstátusz és kiegészítő védelem, ők még azon túl is kitaláltak egy ún. humanitárius okokból adott engedélyt, amit aztán a bevándorlók így hálálnak meg. A múlt hét pénteken Riminiben brutálisan erőszakoló kongói szörnyi is humanitárius tartózkodási engedély birtokában követte el embertelen tettét.

Az olasz baloldal emblematikus női szereplői azonban továbbra is azt szajkózzák, hogy nincsen összefüggés a migráció és a nők elleni megnövekedett erőszak között, pedig a statisztikák is azt mutatják, hogy 10-ből egy szexuális erőszakot  migránsok követnek Olaszországban, holott a lakosságnak csupán 8 százalékát teszik ki.  

Potenza lakói tiltakozást is szerveztek az eset miatt a prefektus előtt szerda délután. Nagyobb ellenőrzést és a migránsok városukba érkezésének leállítását követelték mintegy százan. “A védd Colle Oppiot polgári Bizottság” is gyűlést hívott össze az erőszakos cselekmény miatt. Sok olasz városban a jobboldali és radikális patrióta politikai erők úgy. biztonsági sétákat szerveznek a migránsok által elkövetett köztéri erőszakolások, rablások, drogárusítás, stb. miatt, amelyek valójában egyfajta polgári őrjáratok.

Források:











Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre