Egy olasz városban csaptak össze gambiaiak nigériaiakkal

Olaszországban dübörög a multikulti, egy nap alatt a migránsok négy zendülését kellett a rendőrségnek leállítania Gallarete városában. Egymásra is rátámadtak, meg a befogadó központ munkatársait is elzavarták. A Északi Ligás polgármester azt kérte a prefektúrától, hogy vigyék el őket tőlük, mert a helyi lakosoknak már elege van belőlük.

Gallarete egy 53 ezer fős város Milánó körzetében. Néhány napja az olasz városban egyetlen nap alatt négyszer balhéztak az egyik befogadó központ afrikai menedékkérői, éjszaka, kora reggel, ebédidőben és délután. Mindannyiszor a helyi rendőrségnek kellett közbeavatkozni, mivel a központ munkatársai már nem tudták kezelni a feszült helyzetet.

Erről a város Északi Ligás polgármestere számolt be az Il Populista hírportálnak. Egyrészt gambiaia migránsok csaptak össze nigériaiakkal, másrészt pedig a befogadó központ munkatársait zavarták ki az épületből, és barikádozták el magukat benne azzal a követeléssel, hogy hosszú időre szóló tartózkodási és menekültstátuszt akarnak.

Az etnikai csatározás során a két ellenséges afrikai csoport botokkal támadt egymásra és kövekkel dobálta meg egymást. Az egyik verekedő migráns annyira meg is sérült az etnikai harcban, hogy kórházba kellett szállítani. Még jó, hogy állítólag háborúk és fegyveres elől menekültek el Európába békességre vágyakozva, amelyet csakis itt találhatnak meg szerintük és a pártfogóik szerint.

Andrea Cassani polgármester az eset után azzal a kéréssel fordult a prefektúrához, hogy vigyék el tőlük a migránsokat, mert a helyi lakosoknál mér betelt a pohár a rendetlenkedéseik miatt, és tiltakoznak ellenük. A bevándorlást ellenző Északi Liga színeiben megválasztott polgármester elmondta még azt is a hírportálnak, hogy a migrációbarát Demokrata Pártra szavazó városok biztosan örömmel fogadják ezeket a mendekkérőket, vigyék őket oda tőlük.

Gallarete migranti.jpg

2017. eleje óta Olaszországban az ún. szétterjesztett befogadás politikája van érvényben, így az egész ország területén szétszórják a migránsokat kisebb befogadó központokba a nagyobbak helyett, hogy így segítsék elő az integrációjukat. Így egyre több olasz városban és településen okoznak gondot a migránsok. A települések egy része önként csatlakozott ehhez a fajta elosztási programhoz, de azok a városok sem ússzák meg, akik nem akartak migránsokkal bajlódni, mivel hozzájuk is betelepítik őket egy vészhelyzeti mechanizmus keretében.

Az ilyen jellegű problémák híre azonban, mint ami Gallareteben is történt, és történik, nem igen jut be a fősodratú sajtóba. Pedig már máskor is összeverekedtek ott egymással a migránsok egy városi parkban egy amatőr videófelvétel szerint. Egy másik lakos pedig a facebookon osztotta meg, amint egy afrikai a parkban alszik. Továbbá a város lakói arra is panaszkodnak, hogy a migránsok mindenfelé eldobálják a szemetet.

A város életét megkeserítő befogadó központot egy magáncég tartja fenn, akiknek nagyon jó üzletnek bizonyult a migráció. Erről egy neves baloldali olasz lapnak nyilatkoztak, azonban arról nem szólt a baloldali fáma, hogy mit kell elviselniük miattuk a helyi lakosoknak. A város polgármestere szerint egy ketyegő bomba a befogadó központ. De ez már a neves baloldali lapnak nem hír, nem populisták ők, hogy törődjenek a helyiek problémáival is, őket csak a migránsok jóléte érdekli, az általuk okozott gondok már nem. Aki ez utóbbival foglalkozik, az már egyenesen fasiszta, rasszista, populista az olasz baloldali és progresszív értelmiségnek és “jogvédő” aktivistáknak, és egy neves baloldali lap ilyen hibába semmiképpen nem eshet. Így ezek a hírek nem igen jutnak el a szélesebb közönséghez sem Olaszországban, sem a nemzetközi sajtóban.

Források:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre