A migránsok megtámadtak egy szenátort Torinóban

Két észak-afrikai migráns ma éjjel megtámadta és kirabolta az Öt Csillag Mozgalom egyik szenátorát. Ez az olasz párt igen kétértelmű a migráció tekintetében. Bár bevándorlás ellenes programmal kampányoltak a választások idején, de később minden olyan törvényt elfogadtak, ami elősegíti azt. Most a szenátor a saját bőrén érezhette azt a bűnözés cunamit, amit az olasz állampolgárokra rázúdított az ellenőrizetlen és tömeges migrációval ő saját maga is.

Az öt csillagos Alberto Airola szenátort éjjel fél kettő körül  támadta meg a két migráns abban a torinói negyedben, ahol él. A két észak-afrikai férfi ököllel többször arcon ütötte, és ellopták a mobil telefonját is, majd elfutottak. Az olasz szenátornak a negyed lakói segítettek, bekerült az ambulanciára, és hamarosan a csendőrök is megérkeztek.

A 47 éves politikusnak az állcsontját törték el a migránsok. Még nem tudni, hogy véletlenül lett ő az áldozat, vagy direkt őt támadták meg, mivel felemelte szavát a helyi kábítószer ügyleteik ellen. Jelenleg folynak a nyomozások, hogy mi állt valójában az agresszió hátterében, egyelőre kizárták a politikai hátteret. A migránsok mindenfelé drogot árulnak Olaszországban, a történelmi városközpontokban is.

A szenátor éppen a sérüléséből kifolyólag egyelőre még nem tud beszélni, így még nem jelentek meg vele interjúk az olasz sajtóban. Mindenképpen érdekes lesz, hogy mit fog mondani az üggyel kapcsolatban, hogyan hogyan is élte meg ezt a támadást pont azoktól, akiknek Olaszországba érkezése és maradása érdekében a pártja eddig minden törvényben támogatta a kormányzó baloldali Demokrata Pártot.

Idén áprilisban például egy olyan kiskorú migránsokról szóló törvény elfogadásában segédkezett az Öt Csillag Mozgalom a baloldali pártoknak, ami Lucio Malan, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) szenátora szerint nagy mértékben veszélyezteti az olasz közbiztonságot. A fenti törvénybe ugyanis az is benne van, hogy az Olaszországba érkező kiskorú migránsokat nem lehet azonosítani, illetve nem lehet a származási országaikban a múltjukkal kapcsolatban semmi után vizsgálódni. Így elég csupán az, hogy egy huszonéves illegális migráns 17 évesnek mondja magát, és akármilyen bűntényt is követett el a hazájában, az olasz hatóságok semmilyen információt nem kérhetnek róla abban az országban ahonnan jött a rá vonatkozó olasz törvény előírásai miatt.

A fenti törvény ezen pontja egyenesen olyan őrültségnek tűnik, amelyet olvasva inkább  gondol az ember arra, hogy tán az újságírónak ment el az esze, és az egész szerkesztőségének is, vagy éppen a jobboldali politikus beszél félre valami furcsa lázálomban. Sajnos azonban nem ez az első ilyen jellegű húzása a migránsbarát politikusoknak az utóbbi években. Így békén hagyhatjuk a szerkesztőséget, és a jobboldali politikust is, hogy nem ők nyomatják az álhírt, hanem egyszerűen csak korunkban ilyenek is a bevándorlást pártoló pártok és politikusaik. Sajnos valahogy bármilyen eszement törvényi szabályozást is képesek ők megszavazni a “szolidaritás” jegyében, még ha a migránsok bűnözésének elősegítéséről is van szó igazából.

De most az egyikőjüket elérte a karmája “gyümölcse”, ámbár ennek egyáltalán nincs mit örülni, egyszerűen csak kénytelen az ember valahogy túltenni magán mindkettőn, az őrült politikán és és a hatásán is. Azonban talán segíthet ez az eset abban, hogy magukhoz térjenek a migráció igézetében élő politikusok a saját bőrükön is megérezve, hogy mit is tettek, és talán még nem késő, hogy változtassanak az irányon önmaguk és a választóik érdekében is.
Rómában egy lányt is hasonló módon támadtak meg a bevándorlók, mint a szenátort ugyanazon az estén 9 óra körül. A lány a munkájából ment hazafelé, amikor brutálisan szétverte az arcát a két migráns rabló gazember. Őket is az Alberto Ariola szenátor és politikus társai által elfogadott törvények segítették a tettükben. Az afrikai, közel-keleti és dél-ázsiai migránsok tömeges érkezése előtt Olaszország egy olyan biztonságos hely volt, ahol nem kellett ilyen bűntényektől tartaniuk a tisztességes állampolgároknak.

Források:






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre