Katolikus pap után nyomoznak embercsempészet miatt

A “migránsok angyalának” nevezett Zerai atya volt az egyik összekötő a líbiai embercsempészek és az NGO-s hajók között Trapani ügyészsége nyomozása szerint. Most azt vizsgálják, hogy tette embercsempészet segítése-e vagy humanista tevékenység.

Eritreai származású Európában élő katolikus pap után nyomoz a szicíliai Trapani ügyészsége embercsempészet segítése miatt. Mussie Zerai atya az Orvosok Határok Nélkül és a Sea Watch NGO-k hajóinak is rendszeresen megadta a migránsok gumicsónakjainak a koordinátáit. Felmerült a gyanú, hogy ezt csak úgy tudta megtenni, ha közvetlenül kapcsolatban állt az líbiai embercsempészekkel. Az atya az “Avvenire” katolikus lapban önmaga is beismerte tettét, de szerinte ez a nem bűnözői tevékenység, hanem humanitárius tett.

Nem véletlen, hogy szervezete, a WhatchTheMed szerint legális utak kellenek a migránsoknak Európába, és mindenkit be kell fogadni, a gazdasági migránsokat is. Az azonos nevű hírportáljukon néhány éve létesítettek is egy információs rendszert, amely segítségével bármelyik migránsokkal teli gumicsónakot könnyen meg lehet találni.

Az atyát az olaszországi migráció egyik fő szószólója, Laura Boldrini, az olasz képviselőház baloldali elnöke még ki is tüntette néhány évvel ezelőtt a migránsok támogatásáért. Ez is mutatja, hogy a háttérben egy tudatos betelepítés folyik, bizonyos csoportok politikai és gazdasági érdekei mentén, amelyek humanitárius mentő tevékenységnek álcázzák magukat. Miközben valójában minimálisan sem oldanak meg semmit sem a Közel-Kelet, sem Dél-Ázsia, sem Afrika problémái közül, amelyeket ők tevékenységük céljaként próbálnak meg feltüntetni, és Nyugat-Európába is csak egyre növekvő káoszt idéznek elő az illegális bevándoroltatással.

Trapani ügyészsége továbbá már a múlt év őszétől kezdve a Orvosok Határok Nélkül és a Jugend Rettet nem kormányzati szervezetek ellen is nyomoz embercsempészet segítésé miatt. Zaire atya személye is éppen az ügyükben folyó vizsgálatok során merült fel.

A Jugend Rettet Juventa hajóját le is foglalta az ügyészség néhány napja Lampedusa szigetén, majd át is vitték azt Trapani kikötőjébe. Az ügyész azt nyilatkozta, hogy ennek semmi köze a magatartási kódex ügyéhez. Bizonyítélaik vannak rá, hogy a líbiai embercsempészek többször is közvetlenül az NGO hajójához kísérték a gumicsónakba ültetett migránsokat.

Zaire atya “humanitárius tevékenysége” miatt is Olaszországban egyre romlik közbiztonság, de ez a katolikus papot szemmel láthatóan egyáltalán nem érdekli. Végül is valóban, még nincs ott polgárháború, mint Eritreában, bár sokan már azt rebesgetik, hogy a küszöbön áll éppen az ilyen Zaire atyák jótékonykodása miatt is. Kérdés, hogy utána majd, hova viszi az eritreiai atya a “menekültjeit”, hogy biztonságban legyenek.

A polgárháború veszélyére Európábában a migránsok és az őslakosok között tavaly nyáron már maga a francia titkos szolgálat is figyelmeztetett, és úgy tűnik lassan már az olasz baloldali kormány is kezd felébredni csipkerózsika álmából, bár még mindig ott a veszélye annak, hogy visszaalszik.

Hacsak nem éppen egy globális polgárháború a céljuk, és továbbra is hozni fogják a migránsokat Európába. Bár egyelőre úgy tűnik az általános anarchiát akaró szélsőbalos és progresszív erők háttérbe szorultak az olasz vezetésben.

Források:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre