Iszlamista kért menedéket Olaszországban

Algériai börtönből szökött meg, agresszíven viselkedett a nőkkel, és merényleteket is beígért a dzsihadista.  

Tegnap az olasz Belügyminisztérium sajtóközleményben tudatta, hogy kitoloncoltak egy algériai menedékkérőt, mivel társadalmilag veszélyes volt.  A közlemény a minisztérium honlapján is hozzáférhető.

A 48 éves algériai 2016-ban érkezett illegálisan Olaszországba, és menedéket kért. Az olasz rendőrség azonban nyomozást indított ellene, mivel a Licodia Eubea (egy 3 ezer fős kis falu Szicíliában a tengerparton) befogadó központjában, ahol a fiával együtt lakott, erős ellenkezést mutatott a nyugati szokások iránt. Valamint elítélte az Iszlám Állam elleni nyugati fellépést, és azt is elmondta, hogy múltban sok ember nyakát elvágta már, és Algériában börtönben volt, egészen a szökéséig.

Az algériai férfi ezen kívül agresszíven viselkedett a központ munkatársnőivel, és az ott lakó menedékkérő nőkkel is, mivel azok szerinte nem az iszlám előírásainak megfelelő magatartást tanúsítottak. Ezért feljelentették őt a bíróságon rossz bánásmód és rasszista diszkrimináció miatt.

Március 9-én, miután nem kapta meg a politikai üldözötteknek járó menedékjogot, átszállították őt a Caltanisettában található kiutasítási központba. A külföldi az átszállítása közben azzal fenyegetőzött, hogy merényleteket fog végre hajtani Olaszországban a Kalifátus nevében.

Továbbá a titkosszolgálati vizsgálatok azt is kiderítették, hogy az algériai menedékkérő egy olyan facebook profillal is rendelkezett, amelyeken Iszlám Államos és síiták elleni tartalmakat osztott meg. Mindezen okok miatt visszatoloncolták őt a származási országába.  Idén ő volt a 63. személy azok között, akiket hasonló indokokkal visszaküldött a hazájukba az olasz belügyminiszter.

Sajtóértesülések szerint az algériai férfi a Front Islamic de salut iszlamista csoport soraiban harcolt, és 2000-ben el is ítélték 3 év börtönre terrorizmus miatt. Terrorista múltját minden gond nélkül a menedékjogáról döntő bizottsági előtt fedte fel. A férfi az olasz nőkre csak prostiuáltként utalt, és az olasz gyerekek a fejének a levágását, valamint felrobbantásukat helyezte a kilátásba. Az olasz rendőröknek pedig lazán csak annyit mondott, hogy az Iszlám Állam úgyis végez velük.

Larbi Rouabhia nem először érkezett Olaszországba illegálisan, ezt már 2007-ben is megtette. A kiutasítási határozata után Svájcba távozott, majd 2016-ban újból illegálisan visszatért Itáliába. Az újabb kiutasítását követően ismét Svájcba távozott, ahol nemzetközi védelmet kért. A svájciak azonban ez alkalommal a dublini szerződés alapján visszatoloncolták Olaszországba.

Ennyire szegény és segítségre szoruló “menekülteket” is mentegetnek ezek a NGO-s hajók a Földközi-tengeren csupán emberbarátságból, miközben maga a Frontex szóvivője kijelentette az Il Giornale olasz jobboldali lapnak, hogy nem beszélhet nekik arról, hogy jönnek-e külföldi harcosok a hajókon. Végül is ez az algériai férfi is tényleg menekült volt, közvetlenül egy algériai börtönből menekült ő el. Így azért már jól érthető az is, hogy miért is nem akarnak az NGO-s hajók a fedélzetükön olasz rendőröket. Ez utóbbit azzal indokolták, hogy csak riadalmat keltenének a szegény traumatizált kimentettjeik körében. Eddig ez azért nem volt teljesen világos, hogy miért is.

Meg ennyit is ér biztonsági szempontból ez az úgynevezett szétszórt elosztása a menedékkérőknek. Valójában a legkisebb településekre is bejutnak így a már képzett terroristák is minden nehézség nélkül, ahogy a példa mutatja. Elég nekik csak egy gumicsónakba pattanni egy líbiai strandon, máris maguk az olasz hatóságok szórják szét őket az országuk minden pontjára igen rövid idő alatt filantróp segítőikkel egyetemben

Források:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre