"Iszlám államos" bliccelő Bergamóban

Egy marokkói terroristának adta ki magát, hogy így kerülje el a büntetést, de az olasz jegyellenőrök nem rémültek meg tőle.

Egy 21 éves marokkóinál nem volt érvényes jegy a napokban, amikor azt kérték tőle a jegyellenőrök az egyik bergamói helyi buszjáraton. Az eset az észak-olasz város belvárosában történt.

A marokkói fiatalember először csak egyszerűen azt mondta a jegyellenőröknek, hogy nincs jegye. Aztán kezdetben még csak szimplán fenyegetőzött velük, amikor meg akarták büntetni, de mivel ezzel nem ért el sikert, erősebb fokozatra kapcsolt. Bevetette a terrorista kártyát, és azt kezdte el kiabálni hangosan a buszon, hogy ő az Iszlám Állam embere.

Az olasz kalauzok azonban nem ijedtek meg tőle, hanem a rendfenntartókhoz fordultak. A kiérkező karabiniérik végül átvették az ügyet, és megállapították, hogy a marokkói bliccelőnek nincs semmi köze az Iszlám Államhoz. Csupán egy trükkről volt szó, hogy ráijesszen a jegyellenőrökre, és békén hagyják.

A marokkóiról azonban kiderült, hogy illegálisan tartózkodik Olaszországban, és már ki is utasították őt korábban, ő azonban ennek ellenére az országban maradt. Most azon kívül, hogy erre is fény derült, még terrorizmussal való fenyegetésért is felelnie kell.

Forrás:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre