Franciaország nem engedi be az illegális bevándorlókat Olaszországból

A francia kormány határok nélküli Európáról papol, miközben ők bőszen védik az országuk határait.

A francia kormány is támogatta a legújabb EU-s bevándorlást propagáló "Eurodame, Help" című varázsszőnyeges videót, melyet az "Európa határok nélkül" elnevezésű franci csatorna terjeszt a  youtube-on.

De valójában miközben egy határok nélküli Európát vizionálnak, addig minden lehetséges eszközt bevetnek annak érdekében, hogy az illegális migránsok ne juthassanak el Olaszországból hozzájuk.

Az Európai Bizottság és a francia kormány álságos propaganda videóval csalogatja a migránsokat Európába és Franciaországba, közben pedig az olasz hatóságokat arra kötelezik, hogy akadályozzák meg az átjutásukat a határon.  

Ventimigliában már évek óta súlyos problémát okoznak a Franciaországba igyekvő bevándorlók, akik azonban onnan nem "menekülhetnek" tovább az általuk vágyott célországba a franciák tiltása miatt. Így a 25 ezer fős tengerparti olasz városban torlódnak fel tömegesen.

Májusban a melegebb idő beköszöntével, és talán éppen ennek az ominózus francia migráns hívogató videónak köszönhetően is, Ventimigliába elkezdtek újból csapatostul érkezni a bevándorlók, hogy majd onnan szökjenek át valahogy Franciaországba. Így az olasz városban újból migrációs vészhelyzet van kialakulóban.

Már előtte is ott tartózkodott náluk 250 illegális bevándorló a Vöröskereszt táborában, és további 250-300 él ott embertelen körülmények között a Roja folyó torkolatában és árterében, és cselleng ellenőrzés nélkül fel-alá a városban.

Érdekes módon, ha az olaszok emelik fel szavukat a brutális körülmények miatt, amelyekben a migránsok élnek ott a folyónál, akkor rasszisták. De ha ugyanezt a No Borders szervezet teszi, akkor az nagy humanizmus és filantrópia.

Kíváncsian várjuk, hogy a határok nélküli Európát hirdető francia kormány, hogyan fogja megoldani ezt a problémát, hogyan fogja a határok nélküli befogadás eszméjét a gyakorlatban is megvalósítani, pl. a határzárat Ventimigliánál feloldva.

Egyelőre azonban bizton megállapítható, hogy a varázsszőnyeges videójukból egy dolog mindenképpen igaz, a francia kormány csupán a varázsszőnyegen érkező menekülteket látja szívesen…


Ez a példa is mutatja, hogy határok nélküli befogadás csak egy elszállt eszme, amit még az sem valósít meg a gyakorlatban érthető módon, aki hirdeti.

Forrás:




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre