Nigériai migránslányok afrikai futtatóit kapták el Veronában


A fiatal lányokat vudu varázslással is fenyegették.

Az olasz sajtóban rendszeresen jelennek meg hírek arról, hogy hol az egyik, hol a másik városban tartóztatnak le nigériai migránsokat prostitúcióra kényszerítés miatt. Néhány napja Veronában került rács mögé egy afrikai páros.

Az egyik veronai befogadó központ munkatársai még 2017. elején jelezték a rendőrségnek, hogy megszökött tőlük egy nigériai lány, aki 2016-ban érkezett Olaszországba illegális migránsként a Földközi-tengeren át. Minden bizonnyal valamelyik “filantróp” NGO-s hajó segédletével. A fiatal lány még az eltűnése előtt elmondta a központban, hogy vudu rituáléval tartják őt kötésben, amely csak akkor szűnik meg, ha prostituáltként dolgozva megfizeti 25 ezer eurót az útjáért azoknak, akik azt megszervezték.



A képen: részlet egy vudu szertartásból

A rendőrség jó egy év után most talált rá a fiatal afrikai lányra egy veronai lakásban egy sorstársával együtt, ahol mintegy rabszolgaként éltek. A 40 éves nigériai Lilian Edward ún. mamanként kényszerítette őket arra a kameruni élettársa, Denis Morgan közreműködésével, hogy az utcán prostituáltként dolgozzanak. A két nigériai lányt a rendőrség egy védett házban helyezte el a futtatóik letartóztatása után.

A Save the Children NGO szerint rengeteg a kiskorú is az Európába hozott nigériai prostituáltak között. Jellemzően 15-17 évesek, de egyre többen közülük csak 13-14 éves kislányok.

A fiatal lányokat főként Dél-Nigériában szervezik be, olyan nagy városokban, mint Benin City és Lagos, valamint Delta, Edo, Anambra, stb. államok kis falvaiban. Miközben egy átlagos magyar állampolgárnak Afrika egy nagyon távoli vidék, addig ezeknek a lányoknak a kontinensünkre “beimportálásával” egy teljes “határok nélküli” jól szervezett hálózat foglalkozik már évtizedek óta. Ennek akaratlanul is szerves részét képezik a migrációt pártoló és szervező civil szervezetek is, amelyek közül jó néhány kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezik már évtizedek óta az afrikai országokkal.

Az olasz társadalom és rendőrség a kikötők lezárásával éppen csak egy kis levegőhöz jutott az elmúlt hónapokban ezen a téren is, mivel ez a fenti két nigériai lány csupán csepp tengerben. Olaszországban jelenleg 70-100 ezerre teszik a nigériai prostituáltak számát, akiknek eszük ágában sincs a rendőrséghez fordulni, annyira rettegnek a számunkra ismeretlen és csupán üres babonának tartott vudu varázslás következményeitől.

A migráció védelmezői szeretik azt állítani, hogy nincs is különbség a kultúrák között, de ez a valóság durva elferdítése, ahogy ezeknek a nigériai lányoknak az ősi afrikai varázslásokban való mély hite is mutatja. Továbbá ők egy olyan tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren, amit mi felfogni sem tudunk, és azt nem vethetjük el csupán azzal, hogy az a nyugati tudomány szerint nem létezik.

Miközben a vudu a nigériaiak számára olyannyira valóságos, hogy az Avvenire katolikus lap szerint Edo állam nagy királya II. Ewuare hivatalosan tiltotta meg azokat a vudu szertartásokat, amelyeket a varázslók az Európába prostitúciós céllal beszervezett lányokkal végeztek el még Nigériában.

Egyes híradások szerint a már Európába érkezett nigériaiak itt is végeznek vudu szertartásokat. Ennek sok macska is kárát látja a tyúkok mellett, mivel azokat használják fel rituális állatként.

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/verona-minacciavano-donne-col-vodoo-farle-prostituire-1595484.html

https://veronasettegiorni.it/cronaca/tratta-prostituzione-e-riduzione-in-schiavitu-nuovi-arresti/

https://www.agi.it/blog-italia/africa/la_tratta_di_prostitute_nigeriane_coinvolge_sempre_pi_minorenni-3386256/post/2018-01-18/

https://www.avvenire.it/opinioni/pagine/liberate-dai-riti-voodoo-ancora-vittime-dei-clienti

https://torino.diariodelweb.it/torino/articolo/?nid=20180110-477404

http://www.parmadaily.it/74969/Gatti_neri_per_i_riti_vudu_delle_prostitute_nigeriane/

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre